שתף קטע נבחר

צילום: יואב זיתון

אהרונוביץ' בכרמל: "טיוטת הדו"ח קשה ומורכבת"

השר לביטחון פנים אמר בתחנת הכיבוי בחיפה כי קרא את הטיוטה: "מדובר בדיני נפשות, אך נמתין לדו"ח המבקר ואחריו נעמיד לדין את מי שצריך". מוקדם יותר הבטיח למשפחות השכולות: מה שהיה - לא יהיה עוד

"קיבלתי את טיוטת דו"ח המבקר בנושא אסון הכרמל, מדובר בטיוטה קשה, מאוד מורכבת. נמתין לדו"ח, ולאחריו נעמיד לדין את מי שצריך ונזכה את מי שצריך". כך אמר היום (ה') השר לבטחון פנים יצחק אהרונוביץ' במסיבת עיתונאים בתחנת הכיבוי בחיפה.

 

אהרונוביץ' החל את יומו בטקס לזכר חללי אסון הכרמל שנערך באוניברסיטת חיפה, שם הוענקו מלגות ל-44 סטודנטים שיעזרו למשפחות להנציח את יקירהן. מאוחר יותר, הוא הגיע לתחנת הכיבוי בפארק כרמל והתייחס לדו"ח מבקר המדינה, שעתיד להתפרסם בקרוב.

  

"קראנו את זה במשטרה, בשב"ס ובנציבות", אמר השר. "בדוח מדובר על המפקדים וגם על הארגונים עצמם. המפקדים שהיו שם הם הטובים ביותר, אני מכיר את כולם, את אלה שנספו ואת אלה שנותרו בחיים. אנחנו מדברים על דיני נפשות. אני רואה אנשים שחירפו את נפשם והם איתנו פה היום. בואו נמתין לדוח המבקר ואז נשפוט את מי שצריך".

 

שרידי אוטובוס הצוערים. "נותרו שאלות לא פתורות" (צילום: AP) (צילום: AP)
שרידי אוטובוס הצוערים. "נותרו שאלות לא פתורות"(צילום: AP)

 

השר אהרונוביץ' אמר עוד כי תאריך היעד שהציבה הממשלה לסיום תהליך הקמת רשות הכיבוי הוא סוף 2012, ולדבריו  יש מאמץ לסיים את התהליך לפני כן. מוקדם יותר, במהלך ביקורו באוניברסיטה, הבטיח אהרונוביץ' כי מה שהיה – לא יהיה עוד. הוא דיבר בפני המשפחות השכולות בטקס הענקת מלגות לזכר חללי האסון שהתקיים באוניברסיטת חיפה, וסקר את השינויים שהתחוללו במערך הכבאות מאז גבתה האש את חייהם של 44 בני אדם וגרמה נזק עצום לרכוש.

 

עוד בחדשות ynet:

מני מזוז ברשימת המועמדים של ביניש לעליון

 

"יש כוונה אמיתית ושאיפה בלתי מתפשרת לשפר את טיב הציוד העומד לרשות הכוחות, היקפו, רמת ההכשרה ובכלל זה התמודדות עם שריפות יער כדוגמת זו שפקדה אותנו", אמר השר למשפחות. "בצד אלה נמשיך להקפיד כי איכות כוח האדם תורכב בדומה לעבר מאנשים איכותיים, חדורי מוטיבציה ותחושת שליחות".

 

מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, יעקב גנות, האחראי על מינהלת הכיבוי, אמר כי שלושת דוחות החקירה המרכזיים שעסקו בשנים האחרונות בנושא, הצביעו על אותן בעיות: "יש חוסר בציוד, בעיית כוח אדם, מבנה ארגוני, חוסר תפקוד של הארגון, היעדר שליטה והמלצות בכל התחומים. ההמלצה העיקרית, כבר 20 שנה, היא להקים רשות כבאות ארצית".

 

לגבי הרכש הדגיש גנות כי 90 הכבאיות שנרכשו יעבו צי של 520 כבאיות שיש היום. הוא הצביע על מחסור במתנדבים מהמגזר החרדי, אולם ציין כי ממגזרי המיעוטים הגיעו רבים, דרוזים, מוסלמים, נוצרים ובדואים. "העבודה על מרכז השליטה תסתיים בתוך כחודש", ציין. "מדובר במרכז שליטה מהמתקדמים בעולם, ותהיה ממנו שליטה על כל אחת ואחת מהכבאיות בישראל".

 

נציב הכבאות, רב טפסר שחר אילון, שיבח גם הוא את הרוח הגבית שהוא מקבל מהמשרד: "אין שום בעיה של כסף, אבל התהליכים אורכים זמן. עוגה טובה לא אופים בעשר דקות. אנחנו לא מתכוננים בהכרח לעוד תרחיש ביערות בכרמל, למרות הטרגדיה הנוראית. המערך הלאומי צריך לתת מענה למלחמות, לתעשייה, לגבהים, לגשרים ולמנהרות. מערך כיבוי האש שמטפל באירועים קטנים ובינוניים הוא יעיל, נחוש ומקצועי. הבעיה מתחילה כשאנחנו צריכים להגיב לאירועים בסדר גודל לאומי ובינלאומי, ולזה אנחנו נערכים כעת".

  

קברה של מפקדת משטרת חיפה אהובה תומר (צילום: גיל נחושתן, ידיעות אחרונות) (צילום: גיל נחושתן, ידיעות אחרונות)
קברה של מפקדת משטרת חיפה אהובה תומר(צילום: גיל נחושתן, ידיעות אחרונות)

 

בטקס חולקו מלגות על סך אלף דולר ל-44 סטודנטים מתחומי הבריאות, כחלק מתרומתו של יו"ר חבר הנאמנים באוניברסיטת חיפה, ליאון צ'רני. כל אחד מהסטודנטים יהיה בקשר עם אחת ממשפחות החללים, ויסייע לה בפעולות הנצחה וזיכרון משותפות. בין הסטודנטים גם רונן בנדריהם, סטודנט לטיפול בדרמה, שיחבור לבני משפחתו של צוער השב"ס ירון ברמי. "חיינו את השריפה הזו", אמר בנדריהם. "אני גר בתמרת וראיתי מביתי את ענן העשן מעל הכרמל".

 

בנדריהם כבר יצר קשר טלפוני עם בני משפחתו של ברמי, אלמנתו עינב והוריה. היום הם נפגשו בפעם הראשונה. "אנחנו כבר מדברים על דרכים להנצחה כמו יום ספורט בבית הספר של הילדים, אולי ערב מוזיקלי, משהו שיתחבר גם לדברים שירון ז"ל אהב", אמר. "הדבר החשוב הוא להיות. להיות איתם בכל מה שיצטרכו".

 

עינב, אלמנותו של ירון, הביעה הערכה ליוזמה: "אני מודה גם לרונן שלוקח חלק בפרויקט וגם לאוניברסיטה ולמי שארגן את זה. טוב לדעת שיש מי שירון חשוב לו". 

 

נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' אהרון בן זאב, ספד לחללים: "כל אחד מההרוגים בשריפה היה עולם ומלואו, חיים שלמים שנקטפו באיבם, חלומות שכבר לא יתגשמו. כל אחד מהאנשים הטובים שלקחה מאיתנו השריפה הנוראה, השאיר אחריו פצעים שלא יגלידו בלבם של בני משפחה, אהובים, חברים ומכרים. המעט שנוכל לעשות הוא לאמץ אתכם, בני המשפחות השכולות, אל לבנו, להבטיח שלא נשכח את האסון ולהתחייב לנצור את זכרם של הנספים ולעשות כל שביכולתנו כדי שאסונות כאלה לא יישנו".


פורסם לראשונה 01/12/2011 12:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השריפה הגדולה. 44 הרוגים
צילום: באדיבות ערוץ הכנסת
ירון ברמי ז"ל
צילוום רפרודוקציה באדיבות שב"ס
מומלצים