שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    בַּמְבַּטַטַה: מרק בטעם של חטיף

    מה עושים עם בוטנים ובטטות? רותי קינן מעמידה סיר על הכיריים ומכינה מנה שילדים ומבוגרים יאהבו: מרק בטטות וכרישה עם חלב קוקוס ובוטנים

    עם פתיחת עונת המרקים ובשל תקלה תקשורתית שגרמה לכך שהמטבח שלי התמלא בבטטות ("למה הבאת?" "-אמרת לי לקנות!" "-אבל קניתי כבר!!"), נזכרתי בטעמים שהולכים כל כך טוב יחד, בוטנים ובטטה, והכנתי גרסה משלי, מבוססת על מרכיבים נוספים שהיו בבית.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    זהב לבן: מתכוני שעועית לבנה

     

    אצלנו במטבח חורף ומרקים הם צמד חמד תזונתי שלא מתבטל גם כשהשמש זורחת והטמפרטורות נעימות. מרק הוא אלטרנטיבה מחממת ומנחמת (כן, אמרתי את זה שוב. אוכל מנחם זה אוכל ששווה לטרוח בשבילו ולהתנחם בכל היתרונות הגלומים בו).

     

    כמו כן, מי שמעדיף לא לפתח צמיגים מתחת לסוודרים, עדיף שייצמד לאופצייה המרקית גם מבחינה תזונתית: כל דיאטן ממליץ על מרק לתפריט המיועד לשמירה על המשקל, בשל תכולת הנוזלים הגדולה שבו.

     

    המרק הזה לא מתיימר להיות דיאטטי. יש בו מרכיבים עתירי שומן כחמאת בוטנים, חלב קוקוס ובוטנים. החדשות הטובות בכל זאת הן שבטטה היא חלופה נהדרת לתפוח אדמה ומועדפת בשל ערכיה התזונתיים, אף כי לא הקלוריים.

     

    למי שמעדיף גרסה פחות עשירה מומלץ לוותר על חלק מחמאת הבוטנים (גם כף אחת מספיקה כדי להעניק את הטעם האגוזי המרומז) וכן על חלב הקוקוס, שבמקומו אפשר להשתמש בחלב דל שומן או פשוט להגדיל את כמות הציר או המים. על היעדר חלב הקוקוס וחלק מחמאת הבוטנים אפשר לפצות בתיבול עז יותר ולהוסיף קצת ג'ינג'ר ושום לכרישה לפני הוספת הבטטות ולטגן יחד עוד דקה.

     

    אל תתפלאו אם המרק הזה יהפוך פתאום ללהיט בקרב הטף, ילדים שגדלים על במבה מתחברים בלי שום בעיה לכל מה שטעם בוטנים שולט בו (זהירות, כשמגישים לילדים בני פחות מחמש יש להשמיט את הבוטנים המטוגנים המשמשים לקישוט ולהעשרה). אצלנו הוא כבר זכה לכינוי - מרק במבטטה.

     

    מרק בטטות וכרישה עם בוטנים  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מרק בטטות וכרישה עם בוטנים (צילום: ירון ברנר)

     

    מרק בטטות וכרישה עם חלב קוקוס ובוטנים

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    400 גרם כרשה (2 בינוניות) - החלק הלבן בלבד, שוטף ופרוס

    2 כפות שמן זית

    1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

    מלח, פלפל

    4 כוסות ציר עוף או מים

    2 כפות חמאת בוטנים

    1 קופסה (כ-400 מ"ל) חלב קוקוס

    קורט פלפל קאיין או פפריקה חריפה (לא הכרחי)

     

    להגשה:

    50 גרם בוטנים קצוצים

    מעט שמן זית

    מעט מלח

    קורט פלפל קאיין (לא הכרחי)

    עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את הכרישה בשמן, בסיר מכוסה, עד לריכוך. מוסיפים בטטות, מלח ופלפל ובוחשים דקה. מוסיפים את הציר או המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבטטות רכות מאוד.
    2. מעבדים את המרק למחית חלקה בבלנדר, במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. מחזירים ללהבה ומביאים לנקודת הרתיחה.
    3. טורפים את חמאה הבוטנים בחלק מחלב הקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אותה למרק ביחד עם חלב הקוקוס שנותר ומביאים עד לסף הרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ופלפל קאיין ומורידים מהאש.
    4. מטגנים את הבוטנים הקצוצים במעט מאוד שמן זית עד שהם מזהיבים קלות. מתבלים במלח ובפלפל קאיין. מעבירים את המרק לצלחות, בוזקים מעט מהבוטנים על פני כל צלחת ומקשטים בעירית.

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כמו חטיף אבל מרק. במבטטה
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים