שתף קטע נבחר

גלנט: "כרסום בהסכם עוד יביא לצבא מצרי בסיני"

מי שמינויו לתפקיד הרמטכ"ל ה-20 בוטל ברגע האחרון ודמותו עמדה במרכז "פרשת הרפז", הרצה על השפעת השינויים באזור על ישראל. "כשאתה לא מצפה, אז אין לך אכזבות, ומעבר לזה לא ארחיב", אמר על המינוי שבוטל

אלוף יואב גלנט, שמינויו לתפקיד הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל בוטל ברגע האחרון בשל "פרשת הקרקעות" ודמותו עמדה במרכז "פרשת הרפז", מרצה הערב (יום ב') באוניברסיטת תל-אביב בנושא "ביטחון ישראל במציאות גיאו-אסטרטגית משתנה".

 ynet העביר את הנאום בשידור חי.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

גלנט הוסיף כי "אנו עדיין נמצאים באנרגיה לייצר משהו וככל שחולף הזמן, זה נהיה יותר מורכב, לכן יפה שעה אחת קודם. באופן כללי: חידלון בעשייה, לא אומר צבאי או מדיני, אינו מביא לשיפור במצב. האמונה שיהיה בסדר היא האויב הכי גדול, הבעיות יחזרו עם משמעויות מרחיקות לכת".

 

על ביטול מינויו, אמר גלנט כי "כשאתה לא מצפה, אז אין לך אכזבות, ומעבר לזה לא ארחיב. לא בחרתי רמטכ"ל בחיי כך שאיני יודע אם התהליך היה תקין".

 

גלנט, הערב. "מציאות גיאו-פוליטית משתנה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גלנט, הערב. "מציאות גיאו-פוליטית משתנה"(צילום: ירון ברנר)
  

בדבריו, התייחס גלנט גם לתוצאות הבחירות במצרים, ואמר כי "הצבא המצרי מונה מיליון חיילים, מאות מטוסי F-16, אלפי טנקים ותותחים. הסכם השלום נתן התראה אסטרטגית אם הם עוברים את התעלה. אני מציע שנהיה רגישים. אם המצרים יפרו את ההסכם ויכניסו כוח לסיני, נהיה בסימן שאלה גדול, כרסום מתמשך בהסכם השלום עלול להביא לצבא מצרי שחונה בסיני, מה שגרם לפרוץ ששת הימים".

 

לגבי המתרחש בסוריה, הדגיש גלנט כי "בטווח הקרוב נוכל ליהנות מהניתוק בקשת השיעית מביירות לאיראן, אבל לטווח הרחוק, שלטון סוני קיצוני בסוריה זה לא דבר שאנו מייחלים לו, למרות שאין לנו שליטה על כך".

 

גלנט הוסיף כי "אי טיפול והזנחה של הצד הצבאי הביאו לכך שלא קצרנו קוצים ברצועה כמו שעשינו ביהודה ושומרון, ובסוף צריך לעלות עם בולדוזרים. האתגר של חמאס הוא אגרסיבי, אבל חלש ביחס לאויבינו. אם תתקוף מהאוויר את מפקדת החמאס היא תהיה בין מרפאה לגן ילדים ואם תגיע אליה רגלית תדמם וגם כך התוצאה ברורה. הפיצול בין חמאס לרשות הוא האתגר שלנו".

 

בתחילת חודש פברואר, שבועיים לפני שהיה אמור להיכנס ללשכת הרמטכ"ל, ביטל שר הביטחון, אהוד ברק, את מינוי גלנט, לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, קבע בפרשת הבית במושב עמיקם כי "יש קשיים משפטיים משמעותיים וספק אם ראוי מבחינה ערכית להותיר את ההחלטה בעינה".

 

גלנט עוד עתר לבג"ץ נגד ביטול מינויו לרמטכ"ל, אך בסופו של דבר משך את העתירה. מקורביו הסבירו אז כי לאחר שבג"ץ דחה את בקשתו לצו ביניים נגד ההחלטה, הבין שהסיכויים שוועדת טירקל תדון שוב במינוי הם קלושים.

 

לפני ביטול המינוי פרסם מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, דו"ח בנושא הבית של גלנט במושב עמיקם. מאוחר יותר הוא אמר כי הוא עומד ב-100 אחוז מאחורי הדו"ח. "מי שיקרא את הדו"ח שחיברנו, היועץ המשפטי לממשלה ואני, יבין טוב מאוד מדוע קיבלנו את ההחלטה. טובי אנשינו עבדו עליו ימים שלמים", אמר המבקר. בדיקת מבקר המדינה העלתה כי פלש לקרקעות במושב עמיקם, ביקש אישורים בדיעבד ולא אמר אמת בתצהירים שהגיש.

 

במסגרת פרשת הרפז, פורסם בתחילת השנה מסמך סודי ובו לכאורה תוכנית לקידום מועמדותו של גלנט לתפקיד הרמטכ"ל תוך הכפשתם של מתמודדים אחרים על התפקיד. לפי הערכות, מטרת המסמך הייתה ליצור מראית עין כאילו גלנט פועל לקידום מועמדותו תוך שימת רגליים ליריביו. בסופו של דבר, התברר כי מאחורי המסמך עומד סגן אלוף במיל' בועז הרפז.

 

 

את הנאום צילם יהונתן צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלנט, הערב
צילום: ירון ברנר
מומלצים