שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    רגע עם פיסטוק: מוס חגיגי בצ'יק צ'ק

    רותי קינן מתענגת על נפלאות הגרעין האיראני ועושה בו שימוש לצרכי שלום - מוס פיסטוק ירוק וחביב. מתכון זריז וכיפי, שכולו קרוב לבבות

    אולי זה חורג מהתקינות הפוליטית להגיש דווקא בימים אלה מאכל מתוק המבוסס על גרעין איראני - כי איך שלא תסתכלו על זה, מוצאו של הפיסטוק הוא מחבלי איראן ההרריים ואיראן היא המגדלת והיצואנית הגדולה בעולם של גרעיניו המוערכים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    פיקאסו של המקארונים: ראיון עם פייר הרמה

    הסוד הוא בליטוף: מתכוני ריזוטו

    עכשיו מעונן: 12 בירות חורף מומלצות

     

    מיד התנחמתי בעובדה שבגרעין הזה נעשה שימוש לצרכי שלום בלבד, וכל מטרתו של הקינוח שנרקח באמצעותו היא לענג את החך ואת העין. ועם התובנה המרגיעה הזאת התנפלתי שוב על הרכישה האחרונה שלי בחנות מתמחה - מחית פיסטוקים - כדי לכלול אותה במגוון מתוקים אחרים (למשל עוגות - אבל על כך בפעם אחרת).

     

    מוס פיסטוקים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מוס פיסטוקים(צילום: ירון ברנר)
     

     

    את המחית הזאת אמנם לא תמצאו בכל סופרמרקט, אבל היא באמת לא קשה להשגה. כמעט כל חנות למוצרי אפייה ורשתות מתקדמות לכלים מחזיקות אותה במלאי.

     

    אני מודה שהמפגש הראשון אתה די מבהיל: הצבע הירוק הזרחני מתקשר יותר לעניין הגרעיני מאשר למאכלים ומאפים. אבל הגוון מתמתן מאוד במגע עם חומרים אחרים שמרכיבים את המאכל ואחרי שמריחים וטועמים פשוט נשבים.

     

    כדי להגיע לעוצמת הטעם והצבע הרצויים אפשר לשחק עם כמות המחית. קצת פחות ייתן לכם צבע מרומז יותר וטעם מעודן, יותר - והגוון והטעם הופכים להיות עזים.

     

    כל מי שאוהב פיסטוק חלבי בגרסה הטבעית או המלוחה שלו יאהב גם את הקינוח הפשוט והחביב הזה, ורק לידיעתכם - אין הרבה שלא מחבבים אותו בארץ: על פי ויקיפדיה, ישראל היא צרכנית הפיסטוק הגדולה בעולם ביחס לגודל האוכלוסייה.

     

     

    מוס פיסטוקים

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    1/2 1 כוסות חלב

    2 חלמונים

    2/3 כוס סוכר

    1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין ללא טעם

    1 כף גדושה מחית פיסטוקים

    1 מכל שמנת לקצפת

     

    לקישוט:

    2 כפות פיסטוקים קצוצים או גרוסים

     

    אופן ההכנה:
    1. מרככים את הג'לטין ב-1/2 כוס מהחלב לפי ההוראות שעל האריזה.
    2. מרתיחים את החלב שנותר. מוסיפים לחלמונים 1/2 מכמות הסוכר וטורפים היטב. יוצקים בזהירות ותוך כדי טריפה מעט מהחלב החם לתערובת החלמונים ומחזירים את התערובת שנוצרה לסיר. מחממים על להבה נמוכה ותוך בחישה מתמדת עד שמסמיך מעט. מסירים מהלהבה.
    3. מוסיפים את הג'לטין המרוכך לתערובת החלב החמה. בוחשים היטב עד שהג'לטין נמס לחלוטין. מוסיפים את מחית הפיסטוקים וטורפים היטב. מצננים את התערובת לחלוטין (אפשר להעביר לקערה קטנה ולהניח בתוך קערה אחרת עם מי קרח להאצת התהליך).
    4. מקציפים את השמנת עם שארית הסוכר לקצפת מוצקה. כשתערובת החלב מצטננת לחלוטין (היא צריכה להיות בחום החדר לפחות וסמיכה במקצת), מאחדים אותה עם הקצפת בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    5. מעבירים את התערובת ל-6 כוסות או קעריות ומצננים במקרר 6 שעות לפחות לפני ההגשה.
    6. לפני ההגשה מקשטים בפיסטוקים.

     


     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מוס פיסטוקים פיסטוק
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים