שתף קטע נבחר

הממשלה תבחן עונשים על הדרת נשים

"לאף גבר אין רשות להכריח אשה לשבת במקום שהוא קובע", אמר הנשיא פרס, נתניהו הדגיש ש"אין לזה מקום במדינת ישראל" ונאמן החמיא לירדנה ארזי שהופיעה בטקס. ל-ynet נודע כי מחר צפויה הממשלה להקים צוות לטיפול בנושא ההדרה, שיבחן סנקציות על רשויות וגופים פרטיים

תופעת הדרת נשים, שעלתה לכותרות לאחרונה בשורה ארוכה של מקרים, נתקלה הערב (יום ב') בהתנגדות תקיפה מצד נשיא המדינה וראש הממשלה. "במדינת ישראל אין מקום להדיר אף אדם", אמר נתניהו בטקס הממלכתי למאבק בסחר בבני אדם, "בוודאי לא חצי מהאוכלוסייה". ל-ynet נודע כי מחר צפויה ועדת השרים למעמד האישה להקים צוות בין-משרדי למלחמה בהדרת הנשים.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

ועדת השרים, בראשות לימור לבנת, תביא לאישור הצעה שכוללת את הרכבת הצוות שיורכב מנציגים של משרדי המשפטים, הפנים, התחבורה, המשרד לשירותי דת ונציגי שירות המדינה. הוא יעסוק בהפרדה והדרה בתחומים של תחבורה ציבורית, קבורה, תשתיות עירוניות - כמו תחנות אוטובוס ומדרכות - ובטקסים או גופים ממלכתיים. בין דרכי הפעולה שיבחן הצוות: הטלת סנקציות וקנסות ועל רשויות מקומיות ועל חברות פרטיות שיאפשרו הדרת נשים.

 

פרס ונאמן עם זוכי עיטור המאבק, הערב (צילום: יוסי זמיר) (צילום: יוסי זמיר)
פרס ונאמן עם זוכי עיטור המאבק, הערב(צילום: יוסי זמיר)
 

בנוסף צפויה לצאת הנחיה לנציב שירות המדינה בעקבות מקרים שבהם נשים הודרו מטקסים ממלכתיים ובגופים ממלכתיים כדי שיפעל למנוע הישנות התופעה. 

 

בטקס הערב בבית הנשיא, שר המשפטים, יעקב נאמן, בחר להתייחס לנושא השנוי במחלוקת דווקא באמצעות הבעת הערכה לזמרת מוכרת. "אני רוצה להודות לירדנה ארזי שמוכיחה לנו עד כמה שירת נשים היא חשובה וטובה לאווירה", אמר נאמן לאחר שהקשיב להופעתה.

 

נאמן לא היה הדמות הבכירה היחידה שניצלה את המעמד כדי לקשור בין הנושאים. נשיא המדינה, שמעון פרס, שפתח את הטקס, הבהיר כי "כל אפליה בעיני כולנו היא שגיאה חמורה שיש לתקנה בהקדם. לאחרונה עלתה התופעה של הדרת נשים או איסור שירת נשים במרחבים הציבוריים. אל לנו להפוך מרחבים ציבוריים למוקדים הנתפסים כאפליה הסותרת את ערכינו", אמר פרס. "לאף גבר אין רשות להכריח אשה לשבת במקום שהוא קובע. כיהודי וכנשיא מדינת ישראל איני יכול לעבור לסדר היום על תופעות מסוג זה".

 

גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הביע את התנגדותו הנחרצת לתופעה, ואמר כי "בזמן האחרון עלה בשיח הציבורי הנושא של הדרת נשים. אני מבקש להגיד שמדובר בתופעה מצומצמת שאינה מעידה על כלל האוכלוסייה ולא על כלל האוכלוסייה החרדית, אבל היא קיימת. אני מתכוון לומר בצורה חד משמעית: אני מתנגד באופן נחרץ להדרת נשים. במדינת ישראל אין מקום להדיר אף אדם, בוודאי לא חצי מהאוכלוסייה. מקומם של נשים חייב להיות מובטח ושוויוני".

 

בטקס הוענקו עיטורי מאבק בסחר בבני אדם לעו"ד משה שילה, לעו"ד סיגלית זוהר ולארנון מנטבר, מנכ"ל הג'וינט.

 

קווי מהדרין. "התנגדות נחרצת להדרת נשים" (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
קווי מהדרין. "התנגדות נחרצת להדרת נשים"(צילום: עטא עוויסאת)
 

בשבוע שעבר, הפגינו כמה מאות בני אדם בירושלים במחאה נגד מקרי הדרת נשים מהמרחב הציבורי, בהן הסרת דמויות נשים מקמפיינים פרסומיים בבירה.

 

אחינועם ניני, שהופיעה באירוע יחד עם זמרות רבות נוספות, אמרה כי היא בוגרת חינוך תורני, אך היא בזה לשימוש שעושים ביהדות לשם הדרת מחצית מהציבור. "אינני חרדית, אך אני חרדה למצב בישראל היום, אני רואה לנגד עיני כיצד

הופכים את מדינת ישראל למדינת טליבאן".

 

גם מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, הביעה חשש מהידרדרות הדמוקרטיה בישראל, כפי שזו משתקפת גם במקרי ההדרה. בישיבה סגורה של כינוס "פורום סבן" לפני כשבוע, בה השתתפו מקבלי החלטות אמריקנים וישראלים, הפנתה קלינטון את תשומת הלב לפגיעה ההולכת וגוברת בנשות ישראל. מזכירת המדינה הביעה חשש כבד להידרדרות חברתית, על רקע הימנעות משירת נשים בציבור והפרדה מגדרית בתחבורה הציבורית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס ונאמן, הערב. לא עובר לסדר היום
צילום: יוסי זמיר
נתניהו. "אין מקום להדרה"
צילום: משה מילנר, לע"מ
ארזי. טובה לאווירה
צילום: יוני טובלי
לימור לבנת, ראש ועדת השרים
צילום: יועד כהן
מומלצים