שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

על הכותב: הרב דוד סמסון

הוא למד מהרב צבי יהודה קוק, ייסד שישה מוסדות חינוכיים, ומקפיד להתעדכן בחידושים הטכנולוגים שיועילו להעברת החומר. הכירו את הרב דוד סמסון, האיש מאחורי ynet חנוכה

הרב דוד סמסון עלה לבדו מארצות הברית לישראל, כשהוא בן 16 בלבד. הוא למד בישיבת "מרכז הרב" בתקופתו של הרב צבי יהודה קוק זצ"ל ותרגם את ספריו לאנגלית. בשנה האחרונה ליקט פנינים מתוך "אורות התשובה" של הרב הראי"ה קוק, ויצר - יחד עם פסיכולוגים - מארז כרטיסיות בנושא התשובה בשם "ניצוצות התשובה" - זאת מתוך הבנה ש"הקהל של היום רחוק משפתו הגבוהה של הרב, אך קרוב אל רעיונותיו, המדברים לכל אדם". 

 

עוד ב-ynet חנוכה  - דיווחים מיוחדים:

 

זה למעלה מ-30 שנה שהרב, ממובילי הציונות הדתית, עוסק בחינוך הנוער. במהלך השנים ייסד שש מסגרות חינוכיות שונות, כאשר מאז ומתמיד עמל לתרגם את המושגים המופשטים של היהדות ל"מטבע עובר לסוחר", כך שיהיו רלוונטיים ואקטואליים לחיי התלמידים. על-פי תפיסתו, כאשר תלמיד מעורב רגשית בתהליך הלמידה, ומבין כיצד החומר הנלמד קשור לחיי היום-יום, הדבר מופנם ומוטבע באופן בלתי נשכח.

 

הרב סמסון מקפיד להתעדכן בכלים החדשים ביותר, ובכל המוסדות שבראשם הוא עומד ישנן "כיתות חכמות" והשיעורים מועברים בעזרת "לוחות חכמים". כך, כאשר מדברים למשל על דיני נזיקין, מציג הרב סרטוני יוטיוב של פילים דורסים מכוניות בהודו. גם מהפכת הפייסבוק לא פסחה על הרב, ובקיץ האחרון בנה יחד עם תלמידיו את מסכת קידושין בצורת דו-שיח על דפי הפייסבוק. את הפרויקט הנוכחי כתב בעזרת בנו, מאיר סמסון, מנהל קריאייטיב במשרד הפרסום פרסומי ישראל.

 

למה דווקא פרויקט חנוכה?

 

"חנוכה הוא חג שזוכה לרייטינג גדול, אך רוב הציבור בישראל - דתיים וחילונים - לא יודעים את הסיפור לפרטי פרטיו. יודעים שהיה נס, יודעים שמדליקים

חנוכיה ובזה מסתכם הידע, האירועים כשלעצמם נראים רחוקים מאיתנו מאד.

 

"כאשר רואים את כל הפרטים הקטנים שמרכיבים את סיפור חנוכה, ומבינים את המשמעות ההיסטורית, הפוליטית והמדינית של התקופה הזו על עם ישראל, קשה מאוד שלא להזדהות עם הדמויות".

 

למה ynet?

 

"כאשר אדם רואה את סיפור חנוכה דרך המדיה שאותה הוא צורך ביום-יום, ובשפה שאותה הוא מדבר, נקל עליו להזדהות עם הסיפור, להיחשף לכל הפרטים ולקבל תמונת רוחב ועומק של ההתרחשויות. ברור לי שלו ynet היה פועל באותה התקופה, כך היה נראה דף הבית באותו היום וכל בית ישראל בכל מקום בעולם היו עושים לייק ענק ליהודה המכבי".

 

  • עריכת הפרויקט: יואב פרידמן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים