שתף קטע נבחר

25 אלף שקל קנס לאדם שהרעיב והתעלל בסוס

בעל סוס ממושב בנגב שלא סיפק מזון, מחסה וטיפול רפואי לחיה, הורשע בהתעללות והתאכזרות בבע"ח. בית משפט השלום בב"ש גזר עליו עונש מאסר על תנאי של 6 חודשים, קנס כספי של 25 אלף שקל. הסוס שחולץ ע"י משרד החקלאות הומת עקב מצבו הקשה

בית המשפט השלום בבאר שבע הרשיע בשבוע שעבר את יוסף עבודי ,תושב שובה בנגב, בהתאכזרות והתעללות בסוס בוגר שנמצא ברשותו. בעקבות מצבו הקשה של הסוס, נאלצו הווטרינרים במשרד החקלאות להמית את החיה.

 

על אף מצבו הקשה הכלכלי הקשה בו שרוי הנאשם, גזר עליו בית המשפט עונש של שישה חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים וכן קנס כספי בסך של 25 אלף שקל - סכום הקנס יועבר לקרן למען בעלי חיים. בנוסף, התחייב הנאשם שלא לבצע עבירה דומה בשלוש השנים הקרובות וחתם על התחייבות בסך של 35 אלף שקלים.

 

עבודי (42) הואשם כי החזיק במשך כארבעה חודשים סוס בתנאים קשים במשק ביתו במושב, מבלי שסיפק לחיה את האמצעים והתנאים הדרושים לסיפוק צרכיה ולהבטיח את רווחתה.  אנשי משרד החקלאות הוזעקו למקום בעקבות דיווח שהתקבל מאזרח על מצב הסוס.

 

"באותם ארבעת חודשים הוחזק בסוס בתנאים שהוא סובל מרזון קיצוני, הזנחה והרעבה, פציעות קשות בכל חלקי גופו. בעודו סובל מפגיעה קשה ברגלו הימנית האחורית וכתוצאה מכך סבל מכאבים קשים", כך נכתב בכתב האישום. "הנאשם לא דאג להביא למקום וטרינר שיעניק לו טיפול רפואי להפחתת סבלו...לא סופק לסוס מזון באופן סדיר".

 

מוזנח, רעב ופצוע. הסוס שחולץ. לא שרד (צילום: ד"ר צביה מילדנברג, משרד החקלאות) (צילום: ד
מוזנח, רעב ופצוע. הסוס שחולץ. לא שרד(צילום: ד"ר צביה מילדנברג, משרד החקלאות)

 

משרד החקלאות החרים את הסוס הפצוע והרזה בקיץ שעבר ופינה אותו למתקן מוגן. למרות טיפול רפואי שניתן לו, לאחר כעשרה ימים הוחלט להמיתו כדי למנוע ממנו סבל נוסף, מאחר שהווטרינרים סברו כי לא ניתן היה להצילו עקב מצבו הרפואי הקשה.  משרד החקלאות הגיש כתב אישום נגד החשוד במעשים.

 

הנאשם הודה בעבירות המיוחסות לו ולטענתו, לא היה מודע לתנאים הקשים בהם הוחזק הסוס ואף טען כי "התכוון לטפל בו ולסייע לו".

 

המדינה טענה בבית המשפט כי "קיים תחום אפור ושקט של זעקה שלא נשמעת של חסרי הישע ואנחנו זועקים זעקה זו. אם מישהו מותקף, הוא יכול להתגונן על עצמו ויכול ללכת להתלונן במשטרה. אבל בעלי חיים שמתעללים בו, אין לו קול והוא לא יכול ללכת להתלונן במשטרה, הוא יכול במשך ארבעה חודשים לשבת, ולסבול בשקט, עד שסופו המר מגיע ונאלצים להרדים אותו".

 

השופטת דרורה בית אור, סגן נשיא בית המשפט, ציינה בהחלטתה כי מדובר "בעבירה חמורה וקשה אותה ביצע הנאשם כלפי בעל חיים חסר ישע. אני מתקשה לקבל את הטענה של הנאשם שהוא לא היה מודע למצבו הקשה של הסוס. התיאור הוא כה חמור וקשה עד כי לא ניתן להבין כיצד יכול הנאשם לטעון שכל רצונו היה לטפל בסוס ולא היה מודע לחלוטין למצבו הקשה". 

 

במשרד החקלאות בירכו על החלטת בית המשפט וציינו כי מדובר בפסק דין תקדימי בחומרתו בהשוואה לעונשים קודמים שהטילו בתי המשפט על מתעללים במספר גדול של סוסים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסוס שחולץ מהמושב. הומת עקב מצבו הבריאותי הקשה
צילום: ד"ר צביה מילדנברג, משרד החקלאות
רזה ופצוע
צילום: ד"ר צביה מילדנברג, משרד החקלאות
מומלצים