שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    שכרות אקספרס: 3 קוקטיילים ב-2 דקות

    רועי ירושלמי מכין דקירי, אפרול שפריץ וודקה-מרמלדה, 3 קוקטיילים זריזים ומושקעים

     

    לפני שמתחילים - כמה טיפים על שקשוק 

    שייקר? סתם פוזה. את השייקרים הכסופים, שלעיתים קרובים מדי נפתחים על מי שמשקשק איתם, אפשר להחליף

    בנחת בצנצנת ביתית. נכון, זה לא מרשים כמו האביזר בבר, אבל עדיין, מדובר בפתרון זמין, זול ונוח, שיש בכל בית והכי חשוב - לא נפתח עליכם חדשות לבקרים.

     

    אל תתביישו לשקשק. רובנו עושים פרצופים מביכים בעת שקשוק. זו לא סיבה להתעצל ולקצר, כי קוקטייל טוב הוא קודם כל קוקטייל קפוא וזמן השקשוק עומד ביחס ישר לכמה שהוא קר. לכן חשוב לנער את הדקירי או את הוודקה מרמלדה היטב  - 20 שניות לפחות.

     

    שקשקו 20 שניות לפחות, זה ישתלם לכם! (צילום: שי רוזנצוייג) (צילום: שי רוזנצוייג)
    שקשקו 20 שניות לפחות, זה ישתלם לכם!(צילום: שי רוזנצוייג)

     

    השקיעו בקרח טרי. לקרח מהמקרר מתווספים בזמן שהותו במקפיא עכירות וטעמי לוואי, ואף אחד לא רוצה שהמשקה של יקירו (לא כל שכן - שלו) יריח כמו שניצל תירס או לחם שום.

     

    הפתרון - מצטיידים מראש בשקית של קרח קנוי, שמשדרג את המראה הכללי ואת הטעם של הקוקטיילים בכמה שקלים בודדים.

     

    לא צריך שייקר. צנצנת (צילום: שי רוזנצוייג) (צילום: שי רוזנצוייג)
    לא צריך שייקר. צנצנת(צילום: שי רוזנצוייג)

     

    דקירי אולד פאשנד

    כל הברים ובתי הקפה המפוקפקים שמחזיקים מכונת ברד עם משקה זרחני בטעם תות עושים עוול נורא לאחד הקוקטיילים האלגנטיים שיש - הדקירי. 

     

    הוא קרוי על שם עיירת חוף ליד סנטיאגו דה קובה, שַם היה ממוקם מכרה ברזל. מנהלי המשמרת האמריקאים שפיקחו על העובדים, לא התלהבו יותר מדי מטעמו הגס של הרום הקובני וביקשו מהברמן בבר המקומי שליד המכרה לעדן אותו עם קצת לימון. השאר - היסטוריה.

     

    טיפים:

    לכו על הרום הזהוב והזול. מכיוון שמוהלים אותו, אין שום סיבה להשתמש ברום היוקרתי ביותר שאתם מוצאים - גם המתכון המקורי מכיל רום לבן ופשוט. מה שכן, מומלץ להשתמש ברום זהוב (למשל: בקרדי גולד או הוואנה קלאב אנייחו אספסיאל), שמכיל מעט קרמל ומוסיף צבע ועניין לעסק.

     

    המרכיבים ל-2 קוקטיילים:

    מיץ מלימון אחד

    2 כפות סוכר לבן

    100 מ"ל רום זהוב

     

    אופן ההכנה:

    1. מוזגים את כל המרכיבים בצנצנת בנפח 500 מ"ל. מוסיפים הרבה קרח, סוגרים ומשקשקים נמרצות 20 שניות.
    2. טועמים (במידת הצורך - מוסיפים סוכר ומשקשקים שוב) ומסננים. מגישים בכוס לואו בול (Low Ball) או בכוס מרטיני.

     

    וודקה מרמדלה

    הקוקטייל הזה הוא פתרון מעולה לכל מי שאין לו אף פעם כלום בבית - כי לא ברור איך, בקבוק וודקה חצי ריק וצנצנת ריבה מזדקנת תמיד איכשהו יש במזווה או במקרר.

     

    טיפ: כדאי להשתמש בריבה זולה ומתוקה, שחוסכת את תוספת הסוכר (אם משתמשים במרמדלה איכותית - הוסיפו עוד סוכר) ובוודקה לימון או בכל וודקה עם טעם פירותי.  

     

    המרכיבים ל-2 קוקטיילים:

     

    100 מ"ל וודקה לימון

    3 כפות ריבה מתוקה

    1 כף סוכר לבן - לא חובה ובהתאם למתיקות של המרמלדה

     

    אופן ההכנה:

    1. מוזגים את כל המרכיבים בצנצנת בנפח 500 מ"ל. מוסיפים הרבה קרח, סוגרים ומשקשקים נמרצות 20 שניות.
    2. טועמים (במידת הצורך - מוסיפים סוכר ומשקשקים שוב) ומסננים. מגישים בכוס לואו בול (Low Ball) או בכוס מרטיני. 

     

    הריבה עושה את כלל ההבדל. קוקטייל וודקה מרמלדה (צילום: רועי ירושלמי) (צילום: רועי ירושלמי)
    הריבה עושה את כלל ההבדל. קוקטייל וודקה מרמלדה(צילום: רועי ירושלמי)

     

    אפרול שפריץ

    משקה קיץ ונציאני מתוק-מריר, שיושב בול על ולנטיינ'ז בזכות הצבע החי והבועות המשכרות. המתכון הזה לא מצריך אפילו מרשם: פשוט מצטיידים בפרוסקו (יין מבעבע איטלקי) ובאפרול, אפרטיף מריר. מוזגים לכוס יין או לכוס פלוט (כוס שמפניה ) ביחס של רבע - שלושת רבעי. מוסיפים קצת קרח והופ! - יש לכם אפרול שפריץ.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רועי ירושלמי
    קוקטייל
    צילום: רועי ירושלמי
    צילום: ירון ברנר
    רועי ירושלמי
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים