לי קורזיץ: "חולמת על מדליה בלונדון"
אלופת העולם בגלישה תוכתר כספורטאית השנה של הוועד האולימפי: "הבחירה בי מאוד מחמיאה ומפרגנת"
אלופת העולם בגלישה, לי קורזיץ, תוכתר מחר (ד') לספורטאית השנה ב-2011 של הוועד האולימפי בישראל. זאת בשיאו של ערב הספורט ההישגי, הנושא את שמו של יורם אוברקוביץ' ז"ל, שעמד בראש חמש משלחות של ישראל למשחקים האולימפיים.
עוד ב-ynet ספורט:
הערב החגיגי יהיה במעמד שרת התרבות והספורט ח"כ לימור לבנת, יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט ח"כ אלכס מילר, יו"ר המועצה להסדר ההימורים בספורט צחי פישביין, מדליסטים אולימפיים, ספורטאי עבר אולימפיים וספורטאים אולימפיים חברי הסגל ללונדון.
שנת 2011 היתה שנה מדהימה של הישגים לקורזיץ. בחודש יוני היא זכתה במדליית הארד בתחרות גביע העולם בוויימות'. בהמשך, באליפות אירופה שנערכה בבורגוס בחודש ספטמבר, היא זכתה במדליית הכסף.
השיא, בדיוק לפני כשלושה שבועות בפרת' אוסטרליה, היה תואר אלופת העולם בגלשני ניל פרייד בפעם השנייה בקרירה. קורזיץ השלימה דאבל אישי. הפעם הראשונה היתה ב-2003 בקאדיס שבספרד, בהיותה בת 19 בלבד.
בעשור האחרון הוכתרו לספורטאי השנה: מיכאל קולגנוב (2000), אריק זאבי (2001), גלית חייט וסרגיי סחנובסקי (2002), לי קורזיץ (2003), גל פרידמן (2004), טל בורשטיין וגיא סטריק (2005), אודי גל וגידי קליגר (2006), גל יקותיאל (2007), שחר צוברי (2008), אלכס שטילוב ואליס שלזינגר (2009) ונמרוד משיח (2010).
על בחירתה כספורטאית השנה של הוועד האולימפי בישראל, אמרה קורזיץ: "אשתקד, כשנמרוד משיח זכה בתואר חשבתי לעצמי כמה המעמד הזה גדול ומחייב. הבחירה בי מאוד מחמיאה ומפרגנת. אני מעריכה מאוד את הכבוד הגדול שמעניקים לי, כי רק מעטים זוכים בו. עכשיו, אני רק חולמת על זכיה במדליה אולימפית בלונדון".
לי קורזיץ
צילום: AFP
מומלצים

