שתף קטע נבחר

האחים המוסלמים: לא הבטחנו שנכבד את השלום

המנצחת הגדולה של הבחירות במצרים הכחישה את הצהרת ארה"ב לגבי ערובה לכך שהסכם השלום עם ישראל יכובד. "אף אחד לא ידבר בשם העם המצרי, ההסכמים הם באחריות מוסדות המדינה", אמר סגן ראש המפלגה

הסכם השלום עם ישראל מוסיף להעסיק את המנצחים הגדולים של הבחירות במצרים. תנועת "האחים המוסלמים" הכחישה הבוקר (שבת) כי היא נתנה ערובות לארצות הברית לכך שהסכם השלום יכובד על ידה. בכך נמשכים הדיווחים הסותרים וההצהרות הרבות של בכירי התנועה בנושא מאז שהצלחתה בבחירות הפכה לרשמית.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

לדברי סגן ראש מפלגת החירות והצדק של האחים המוסלמים במצרים, עיסאם עריאן, "ההסכמים הם תחת האחריות של העם ומוסדות המדינה, ואין זה נכון שמישהו ידבר בשם העם המצרי". בראיון לעיתון "אל-חיאת", הוסיף עריאן כי "אנחנו לא בעמדה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו להבטיח ערובות".

 

מפגינים מחוץ למשפט מובארק בקהיר (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מפגינים מחוץ למשפט מובארק בקהיר(צילום: MCT)
 

בכיר אחר בתנועה, חבר מועצת העם סובחי סאלח, אמר בראיון לעיתון "א-שרק אל אווסט" כי "עמדת התנועה איתנה ולא תשתנה, והיא אי ההכרה בישראל, אולם לא נכפה אותה על המדינה, גם אם התנועה תגיע למשרות הרמות ביותר בממשלה או בנשיאות או שהיא תשלוט במדינה לגמרי".

 

בכירי האחים המוסלמים הגיבו לדברי דוברת מזכירות המדינה האמריקנית, ויקטוריה נולנד, שהצהירה בתדרוך לכתבים בסוף השבוע כי התנועה ערבה לארצות הברית בנושא. "הם התחייבו למטרה זו. יש לנו ערבויות טובות מכמה פלגים, ואנו

נמשיך לפעול להשגתן בעתיד", אמרה נולנד. "אנו מצפים מכל הגורמים הפוליטיים לעמוד בהתחייבויות הבינלאומיות של ממשלת מצרים".

 

מאז שניצחו בבחירות, עסקו רבים בתנועה המצרית בגורל הסכם השלום, וטרחו להדגיש במקביל גם את מחויבותם לכיבוד ההסכמים הבינלאומיים עליהם חתומה המדינה - אך גם את העובדה כי "אף הסכם אינו קדוש", כדבריהם.

 

בתחילת השבוע, אמר סגנו של המדריך הכללי של האחים המוסלמים, רשאד ביומי, כי "אנחנו לא חתמנו על הסכם השלום. מדובר בהסכם שהושלם בן-לילה, ומותר לנו להעלות אותו בפני העם או הפרלמנט הנבחר שלנו כדי שיביע את דעתו לגבי ההסכם, ואם הייתה כאן סוג של פגיעה בחירותו של העם וריבונותו".

 

גם סגן שר החוץ, דני איילון, התייחס היום לנושא, ואמר כי השלום עם מצרים איתן וכי ישראל קיבלה מסרים מגורמים במצרים כי השלום יישמר. "המצב במצרים ומסביבה לא יציב. לפחות בתקופה הנראית לעין, כל מי שאחראי על השלטון במצרים, יהיה זהיר ביחס להסכם השלום. לא שמעתי בשום מקום כמעט אמירה נחרצת נגד חוזה השלום עם ישראל. אין סכנה לשלום עם מצרים אבל אנחנו נמצאים בערנות", אמר איילון במהלך אירוע "שבתרבות" בבאר שבע..

 

הבחירות הכלליות במדינה הערבית, שהחלו ב-28 בנובמבר, הן הראשונות מאז הדחתו מהשלטון של הנשיא חוסני מובארק

במהפכה בחודש פברואר. מפלגת החירות והצדק זכתה בכ-40% מהקולות בשני סבבי הבחירות שנערכו עד כה.

 

לפני שלושה ימים החל הסבב השלישי של הבחירות לבית התחתון של הפרלמנט. בסיבוב זה מצביעים תושבי סיני והדלתא של הנילוס שמצפון לקהיר, ונתונים ראשוניים לגביו מעלים כי המפלגות האיסלמיות שוב ניצחו. מפלגת "החירות והצדק" זכתה ב37.5% ואילו מפלגת "א-נור" של הסלפים זכתה ב-27% מהקולות.

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפה אילנה קוריאל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים בקהיר מחוץ למשפט מובארק
צילום: MCT
הפגנת נשים מצריות
צילום: EPA
מומלצים