שתף קטע נבחר

ארוחת עוף חמוץ מתוק

עוף חמוץ מתוק ממש כמו במסעדה סינית, אבל עם מצרכים שיש בכל בית, מחבת אחת וב-20 דקות הכנה בלבד. ללקק את האצבעות

בערך 20 דקות הכנה ובישול - ויש לכם ארוחת ערב מצוינת. כדי להצליח, חשוב שכל מרכיבי המנה יהיה מוכנים לשימוש לצד המחבת - הירקות חתוכים, הרוטב מעורבב, וכל השאר זמין ונגיש.

 

  • עוד ארוחות מהירות ב"שף" 

 


צילום: שחר פליישמן; סגנון: דלית מרחב

 

 

המרכיבים ל-4 מנות בלבד

 

450 גרם חזה עוף

100 גרם רסק עגבניות

‭1/2‬ כוס (120) מ"ל מים

‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) חומץ
‭1/4‬ כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
‭1/2‬ קופסה (250 גרם) אננס משומר חתוך

‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) סירופ אננס מקופסת השימורים
2 כפות קורנפלור ‭1/3‬ כוס (80 מ"ל) מים קרים
3 כפות שמן

2 פלפלים ירוקים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

2 גזרים, פרוסים

1 בצל, קלוף וחתוך דק

1 כפית אבקת שום

‭1/2‬ כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים

 

ההכנה

 

‭.1‬ חותכים את העוף לרצועות ברוחב 2 ס"מ.



‭.2‬ שמים בקערה את רסק העגבניות, חצי כוס המים, החומץ, הסוכר, הסויה וסירופ האננס ומערבבים. בצלוחית נפרדת מערבבים את הקורנפלור ושליש כוס המים.

‭.3‬ מחממים במחבת "ווק" או במחבת רחבה את השמן על להבה חזקה. מוסיפים מחצית מכמות העוף ומטגנים משני הצדדים בערך כ־3 דקות. מוציאים מהמחבת ומטגנים באותו אופן את יתרת העוף.

‭.4‬ מחזירים למחבת את כל כמות העוף, מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האננס, הפלפל, הגזר, הבצל ואבקת השום, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור המומס, מערבבים ומבשלים ‭3-2‬ דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את אגוזי הקשיו ומגישים מיד, מומלץ עם אורז לבן.

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף חמוץ מתוק. אצלכם בבית
צילום: שחר פליישמן
קוביות חזה עוף טרי
צילום: שחר פליישמן
לאשה בפייסבוק
מומלצים