שתף קטע נבחר

חילוץ בבית העלמין: כך הצילו שועלה מטביעה

נקבת שועל מצוי שחיפשה מקום מסתור במתקן מגודר בשטח בית העלמין סגולה בפ"ת, היתה בסכנת חיים לאחר שגשמים עזים הציפו את המקום ומפלס המים עלה במהירות. איך היא שרדה? צפו במבצע החילוץ המרגש

נקבת שועל מצויה נקלעה לסכנת חיים בשבוע שעבר, לאחר שנלכדה בתוך חצר מגודרת של מתקן סלולרי הממוקם בשטח בית העלמין סגולה בפתח-תקווה. הגשמים הכבדים שירדו באזור המרכז, הציפו את רחבת המתקן ומפלס המים עלה במהירות.

 

עידו אגוזי, קבלן אחזקה של בית העלמין ואמיר בן-חיים, איש צוות האחזקה, הבחינו בחיה השרויה במצוקה קשה בשעות אחר הצהריים. "ירד גשם חזק במשך כשלוש שעות והמים פשוט פרצו את כל החצר המגודרת והציפו שם את הכל במים ואדמה.

 

זה הפך לבריכה עמוקה עם מים ואדמה. השועלה לא ידעה לאן לברוח", מספר אגוזי ל-ynet. "היא כנראה נפלה לשם או הצליחה להיכנס מתחת לגדר כדי לחפש מקום מסתור, אבל לא יכלה לטפס על הגדרות הגבוהים או להימלט מהמים".

 

 

רטובה, מותשת ובסכנת טביעה

לדבריו, הוא ניסה ליצור קשר עם עמותות למען בעלי חיים והמשטרה אך ללא הצלחה. לבסוף הוא יצר קשר עם עמותת "תנו לחיות לחיות" וביקש סיוע מיידי לשועל. "ידעתי שאם לא יעזרו לה, החושך ירד והיא בטוח תטבע שם. זה היה מירוץ נגד הזמן".

 

אתי אלטמן, דוברת העמותה יצרה קשר עם מחלץ בעלי חיים, אבי קוזי ובסיוע המשרד להגנת הסביבה, הגיע קוזי למקום. גם אנשי תחנת כיבוי האש בפתח-תקווה הוזעקו כדי לסייע בפעולות חילוץ החיה, שנמצאה רטובה ומותשת בשטח המתקן המוצף.

 

"המתקן עצמו חפור בתוך האדמה בעומק של כשני מטר ומוקף בגדר וחומות שאמורים למנוע את התמוטטות האדמה פנימה", מספר קוזי. "השועלה פשוט שחתה במים, דילגה וייללה במצוקה. היא היתה מותשת מנסיונות הבריחה והיתה ספוגה כולה במים". 

 

בתיאום עם אנשי כיבוי האש בפתח-תקווה, קוזי המתמחה בחילוץ חיות מחמד וחיות בר, טיפס מעבר לחומה ועלה על גג המבנה. בתחילה שקל קוזי לטשטש את החיה באמצעות חץ הרדמה, אבל חשש כי היא תברח למים, שם היא עלולה לטבוע.

 

"השועלים גם כך חוששים מבני אדם ומתרחקים מהם וכאן היא היתה מוקפת באנשים שניסו לעזור לה, אבל לא היה לה לאן לברוח", הוא מספר.

 

מצוייד במוט מיוחד שבנה למטרות חילוץ חיות, הוא התקרב באיטיות ובשקט מעל לחיה. לדבריו, הכבאים מעבר לחומה הרעישו כדי למשוך את תשומת ליבה של החיה כדי שלא תשים לב לכך שהוא מנסה ללכוד אותה.

 

צילום: רחלי בן זקן

 

 

מאבק בדרך לכלוב ושיחרור בחזרה לטבע

לאחר זמן קצר, הצליח קוזי להעביר את הלולאה סביב צווארה של נקבת השועל וסגר אותה. "בדרך כלל אני משתדל לסגור את הלולאה מעבר לרגליים הקדמיות, אך הפעם זה היה אירוע חריג. חששתי שברגע שהיא תתחיל להיאבק, נאבד את הסיכוי לחלץ אותה והיא היתה עלולה לקפוץ למים", הוא מסביר. "ידעתי שתוך שניה או שתיים אני אצליח להרים אותה אל גג המבנה עם סיכון מינימלי לבריאותה. הלולאה לא חנקה אותה והיא כמו קולר של כלב".

 

רגע לאחר שהורמה באוויר והונחה על גג המבנה, היא החלה להתנגד לנסיונות של קוזי להכניסה אל כלוב הנשיאה. לדבריו, גג המבנה היא בשיפוע והוא התקשה למקם את הכלוב בצורה יציבה תוך שמירה על בריאות החיה. לבסוף אחרי מספר נסיונות, החיה הוכנסה אל הכלוב וקוזי כיסה אותו בשמיכה כדי להרגיע את השועלה.

 

בעזרת חבלים, הוא נעזר בעובד בית העלמין, אמיר בן-חיים כדי לבנות "אומגה" מאולתרת, שתשמש להובלת כלוב הנשיאה עם השועל מעבר לגדרות המתקן. "כיבוי האש היו בכוננות בכל עת כדי לסייע לי במידה ואזדקק לציוד חילוץ יותר מורכב וכמו בפעמים הקודמות, שחילצנו יחד חיות, זהו שיתוף פעולה מבורך לשני הצדדים".

 

לאחר החילוץ, נלקחה השועל על ידי קוזי בסמוך לשטח בית העלמין במטרה לשחררה בחזרה לטבע. "בדרך כלל אני מעניק נשיקה לחתולים שאני מציל ומשחרר אותם בחזרה לרחוב, אבל עם חיית בר זה קצת יותר בעייתי", הוא צוחק. רגע לאחר שנפתחה דלת הכלוב, החיה זינקה בריצה ותוך שניות, נעלמה בסבך הצמחייה באזור. "מי שלא שחרר חיה לחופש, בעיקר חיית בר, לא יודע מה זו הנאה אמיתית", הוא מסכם.

 

צוות עובדי בית העלמין, שצפו בחילוץ המוצלח, ציינו כי רק למחרת נשאבה כמות המים העצומה מאזור המתקן שהוצף. "אם היא היתה נשארת שם, היא בטוח היתה טובעת למוות", הם אמרו. "זה היה מרגש שכל כך הרבה אנשים הגיעו לעזור לה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחכה לעזרה. רטובה ומותשת
צילום: רחלי בן זקן
רגע לפני ההרמה אל על
צילום: רחלי בן זקן
המתקן שהוצף ובו נלכדה השועלה
צילום: רחלי בן זקן
מומלצים