שתף קטע נבחר

אין רכבת לחיילים בימי א': "סיוט, תהיה מחאה"

הסכם חדש ימנע מחיילים לנסוע ברכבת בחינם בין ת"א לנהריה, בימי ראשון בבוקר. מדריכת כושר גופני בטוחה שאף אחד לא ישלם וסבורה שמדובר ב"ביזיון", לוחם גולני כועס על המסר: "אומרים שאזרחים קודמים לחיילים". הפתרון - לאחר לבסיס?

הצפיפות ברכבות תפחת בימי ראשון בבוקר - על חשבון החיילים. הסכם חדש בין משרד הביטחון לרכבת ישראל, שייכנס לתוקף ביום ראשון בעוד כשבועיים, יגביל את נסיעות החיילים בקווי הרכבת מתל-אביב צפונה ובכיוון ההפוך, בין 6 ל-9 בבוקר. "יהיה סיוט", סבורים החיילים על התחליף - אוטובוסים שיוצבו בימי ראשון בבוקר בתחנות הרכבת ויסיעו אותם לבסיסים. אם בכל זאת ירצו החיילים להגיע ברכבת למחוז חפצם, הם ייאלצו לשלם מחיר מלא.

 

עוד בערוץ החדשות

אנסטסיה מיכאלי שפכה מים על ח"כ מג'אדלה. צפו

חיפשו זהב באתר עתיקות וגרמו נזק "בלתי הפיך"  

 

עומרי בן דב מכרמיאל, לוחם גולני, הוא אחד מחיילים רבים שייאלצו לוותר על האופציה הקבועה שלהם לחזרה לבסיס. "אני והמון-המון חיילים איתי עושים את הדרך בכל יום ראשון לביסל"ח, למחנה נתן ובסיסים אחרים. חצי צה"ל נמצא בדרום, ורבים נוסעים ברכבת. אז מה עכשיו, יעצרו את התנועה?".

 

אוטובוסים במקום רכבות. מפת הסעות החיילים ()
אוטובוסים במקום רכבות. מפת הסעות החיילים

 

בן דב, בעל פז"ם של יותר משנתיים, כינה את ההחלטה "מכה רצינית", והעריך כי הצעד אינו ישים. "היינו כבר בסרט הזה בימים שהרכבת שבתה והיו בה תקלות. הפכנו לנחיל אדם שעשה דרכו לאוטובוסים ולהסעות לבאר-שבע. הסדרנים לא השתלטו עלינו ונותרנו בסוף 350 חיילים על שני אוטובוסים".

 

"הרכבת לא תמיד מדייקת, אבל מבחינת זמנים על אוטובוסים עוד פחות אפשר להסתמך", אמר החייל מגולני. "זה יום ראשון בבוקר, יש יותר פקקים. שלא לדבר על הנוחות בנסיעה, ועד כמה מעייפת נסיעה באטובוס. גם ההרגשה לא טובה - אומרים לך שהאזרחים קודמים והחיילים כבר יסתדרו". הוא ציין כי אינו מאמין שיתנו לו ולחבריו לאחר לבסיסים. "אצלנו מקפידים מאוד על זמנים, גם ביום ראשון הלו"ז עמוס".

 

קצינים ונגדים ישמשו כסדרנים

המהלך מתייחס לכל החיילים המשרתים בחובה ובקבע, אך לא לחיילי המילואים, שיוכלו להמשיך לנסוע בחינם באותן שעות. בחודש הראשון לאחר כניסתו לתוקף, יציב צה"ל קצינים ונגדים בתחנות הרכבת שמהן ייצאו האוטובוסים, ואלו ישמשו כסדרנים. על פי צה"ל, האוטובוסים ייצאו לדרכם לאחר שיתמלאו בחיילים, אולם בכל מקרה לא ימתינו בתחנה יותר מחצי שעה. בשבועות הראשונים, הודגש, יונחו מפקדים להתחשב בחיילים מאחרים לאור השינוי.

 

יעוטו על האוטובוסים. "הנסיעה מעייפת, זה לא נוח" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יעוטו על האוטובוסים. "הנסיעה מעייפת, זה לא נוח"(צילום: ירון ברנר)

 

טל אלישע, חיילת בת 19 המתגוררת באזור חיפה ומשרתת באחד מבסיסי הדרום כמדריכת כושר גופני, הביעה גם היא תמיהה נוכח ההחלטה. "אני נוסעת כל יום ראשון ברכבת, החיים שלי יהיו הרבה יותר מסובכים בלעדיה", אמרה אלישע, אך הבהירה כי איש מחבריה לא מתכוון לשלם כדי להיכנס לקרון. "יש לי לא מעט חברים שלא יסתדרו כלל בלי הרכבת, אבל בטח שאף אחד מאיתנו לא צריך לשלם מכספו הפרטי על תחבורה ציבורית. המשכורת שלנו נמוכה גם ככה. זו שערורייה".

 

"אוטובוסים זה לא הפתרון"

היא צופה שהשינוי יוביל לבלגאן גדול ביום ראשון בעוד שבועיים ומעריכה כי יישמע קול צעקה נגד ההסכם: "אנשים יפוצצו את האוטובוסים וחלק לא יצליחו להגיע לבסיס. כולם מדברים על זה וחושבים שזה ביזיון, אבל עדיין לא מעכלים. עוד תהיה מחאה נגד זה". לדברי אלישע, "אוטובוסים זה לא הפתרון. צריך לתגבר את קווי הרכבת או להוסיף קרונות. אני לא מאחלת לאף אחד את הדחיפות והמכות שספגנו באוטובוסים בימי שביתת הרכבת. זה לא התנאים, ולא יכול להיות שחיילים יהיו אלה שישלמו על המצב".

 

עדי פלד חיון, בת 19 מרעננה, משרתת גם היא בנגב. עד עכשיו היא עלתה על הרכבת לדרום. "הנסיעה שלי יותר קצרה, לאחרים האוטובוס יהיה סיוט מתמשך, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה כשכולנו נעוט עליהם. אבל מישהו חושב שנשלם מכספנו?", תהתה החיילת, שהגדירה את ההחלטה, "לא חכמה בכלל". גם היא לא אהבה את המסר שההסכם הזה מביא עימו: "כל העניין הזה נותן הרגשה לא טובה לחיילים -  העיקר שלאזרחים לא יהיה צפוף, ואתם - חפשו מונית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כך זה ייראה?
צילום: ירון ברנר
"לא נשלם, גם ככה המשכורת נמוכה"
צילום: עופר עמרם
מומלצים