שתף קטע נבחר

בלי אוהל: דפני ליף והחברים שוב ליד רוטשילד

"נייצר צדק חברתי גם אם רואים אותנו פחות", הבטיחה מובילת המחאה, והתמקמה עם חבריה בכיכר הבימה בתל אביב. כשפגשה במקרה את האחים גינדי שאלה: איפה וורן באפט שלנו?

האם הפעילים החברתיים חוזרים לרחובות? בכיכר הבימה בתל אביב החלו להיאסף הבוקר (יום ב') מובילי המחאה החברתית, לאחר פינוי מאהל מחוסרי הדיור בשכונת התקווה אתמול.

 

כבר אמש הגיעו למקום כ-200 פעילים שהפגינו בעירייה, וניסו להקים במקום מספר אוהלים, אך פקחי העירייה סיכלו זאת. דפני ליף ופעילים אחרים עשו את הלילה על האספלט בכיכר, ובהמשך הצטרפו אליהם מוחים נוספים, שיושבים בכיכר באופן שמזכיר את ימיה הראשונים של המחאה החברתית בקיץ. 

 

ליף אמרה ל-ynet: "בספטמבר יצאו חצי מיליון איש לרחוב, אך מייד לאחר מכן התגובה הייתה פינוי מאהלים. מאז יש התעלמות גורפת מהמחאה. אמנם החלו ליישם את חוק חינוך חובה חינם מגיל שלוש, אבל עשו זאת לא על חשבון המקורות הנכונים. עדיין, זו תוצאה של המאבק הציבורי של כולנו".

 

עם זאת, הדגישה ליף: "בינתיים ממשיכים להעלות את משכורות השרים, ולנפח את תקציבי הנסיעה לחו"ל של ראש הממשלה. תוסיפו לזה את ייקור החשמל והדלק, השכר שנשחק, הדיור שעולה בחמישה אחוזים, העובדה שההורים שלי לא יודעים מה יהיה איתם כשייצאו לפנסיה, תוסיפו לכך את העובדה שאנשים עדיין לא מצליחים לגמור את החודש - אז מה השתנה בדיוק חוץ מאיתנו"?

 

מתמקמים בכיכר הבימה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתמקמים בכיכר הבימה(צילום: מוטי קמחי)
 

 

היא הסבירה כי "כאזרחים אנו צריכים לייצר צדק חברתי, כי ברור שמתעלמים מאתנו. אנחנו כאן כדי להסביר שלא הלכנו לשום מקום, גם אם ראו אותנו פחות בכותרות". ליף סיפרה: "אתמול הצבנו כאן ארבעה אוהלים אבל קרעו אותם. אין ערך לציוד אישי כמו שאין ערך לבני אדם במקום שיש בו רק רווחים. האוהל הוא סמל, והמאבק הוא על בני אדם ועל החיים שלנו כאן, על איזה חברה אנחנו. האם כזו שבה חברי כנסת שופכים כוסות מים ורבים על הכיסא שלהם, או כאלה שדואגים באמת לציבור? אני מזמינה את כולם להגיע לכיכר הבימה", אמרה.

 

 

ליף והאחים גינדי. "איפה וורן באפט שלנו"? (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ליף והאחים גינדי. "איפה וורן באפט שלנו"?(צילום: מוטי קמחי)

 

בבית-קפה סמוך לכיכר ישבו באותה עת האחים גינדי. ליף זיהתה אותם ושוחחה עמם  על המאבק. רועי גינדי אמר: "אנחנו בעד המחאה, אנחנו פועלים לשפר את התנאים עבור כולנו, אך מדובר במדיניות של הממשלה". כששאלה אותו ליף מה הוא חושב על מעשי הממשלה, הוא השיב:

 "אני חושב שניתן היה לעשות עוד צעדים. להפשיר עוד קרקעות. להפחית בביורוקרטיה ולאפשר יותר פרויקטים של דיור בר השגה". גינדי התרשם מהמחאה החברתית: "המאבק הוא מאבק חזק

מאוד, הוא עוצמתי. אסור שהוא יתמסמס".

 

ואילו ליף ניסתה לרתום אותו לפעולה: "איפה וורן באפט שלנו?", שאלה. גינדי השיב: "אני נאבק בדרכים שלי. גם לי יש ילדים ומשפחה שגדלים כאן, אני נאבק בצורה שאני מכיר". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליף. מה השתנה?
צילום: מוטי קמחי
פינוי מאהל התקווה. מתעלמים מהמחאה
צילום: ירון ברנר
מומלצים