שתף קטע נבחר

דו"ח האו"ם: "הסגר על עזה - עונש קולקטיבי"

בדיון במועצת הביטחון, בו הוצג דו"ח שנתי על מצבם ההומניטרי של הפלסטינים, הוכרז כי "האיום על החיים והפרנסה הפך לכבד מדי עבור רבים". שגריר ישראל: המשבר האמיתי - בדרום ישראל

עונש קולקטיבי, פגיעה בחקלאות ובדיג, ובעיות כרוניות בשירותי בריאות, חינוך, מתקני רחצה, סניטציה, והיגיינה - הדו"ח השנתי על המצב ההומניטרי וזכויות האדם של הפלסטינים שהוגש היום (ד') למועצת הביטחון של האו"ם, מצייר תמונה קודרת, שבה נשזרים גירוש תושבים מבתיהם ואדמותיהם וקשיי פרנסה, בריאות וחינוך.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

הדו"ח, שהוצג על פי בקשה מיוחדת של הפלסטינים, קובע כי חל גידול של יותר מ-30% במספר הנפגעים האזרחיים בעזה ובגדה המערבית בהשוואה לשנת 2010. "גישה מוגבלת לשירותים חיוניים ולמזון ממשיכים לאפיין את חיי היומיום של פלסטינים רבים", נטען.

 

אתר בנייה של האו"ם סמוך לרפיח. "אמצעי קיום מוגבלים" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אתר בנייה של האו"ם סמוך לרפיח. "אמצעי קיום מוגבלים"(צילום: רויטרס)
 

ולרי איימוס, תת מזכ"ל האו"ם האחראית על הנושאים ההומניטריים, התריעה כי "ישראל ממשיכה לכפות סגר על עזה, שהוא בבחינת עונש קולקטיבי על האוכלוסייה ומשפיע על כל היבט של החיים ברצועה. אמצעי הקיום נותרו מוגבלים ביותר בגלל מדיניות המגבילה גישה לאזורים שבהם יש את הסיכוי הטוב ביותר לחקלאות ולדיג. מגבלות על תנועת סחורות ואנשים לתוך עזה יצרו בעיות כרוניות בשירותי הבריאות, החינוך, ובמתקני רחצה, סניטציה והיגיינה", אמרה איימוס.

 

הדו"ח מתייחס גם למצב המורכב במזרח ירושלים, "שם גורשו פחות אנשים בשנת 2011, אבל העיר והאוכלוסייה הפלסטינית הפכו להיות מבודדות יותר מהגדה המערבית". שטח C, המהווה כ-60% מהגדה ומצוי בשליטה מוחלטת של ישראל, נתון, על פי הדו"ח, "ללחץ גובר. הייתה עלייה בהריסות, נרשמה עלייה בולטת באלימות של מתנחלים, ואין הקלה על מגבלות התנועה. בדואים ורועים נפגעו במיוחד. האיום על החיים והפרנסה הפך לכבד מדי עבור רבים, ומספר גדל של פלסטינים גורשו מבתיהם ואדמותיהם".

 

פגיעת קסאם בבית ילדים בקיבוץ בשער הנגב (צילום: זאב טרכטמן) (צילום: זאב טרכטמן)
פגיעת קסאם בבית ילדים בקיבוץ בשער הנגב(צילום: זאב טרכטמן)
 

איימוס הביעה דאגה מהתלות והפגיעות, כהגדרתה, "של אוכלוסיות הזקוקות לסיוע חירום בשטחים הפלסטינים הכבושים". לדבריה, "יש צורך נואש בהתקדמות בתהליך השלום ולדרוש מישראל לכבד זכויות אדם בסיסיות, על פי החוק הבינלאומי".

 

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, תקף את בזבוז הזמן של מועצת הביטחון על נושא שאינו מהווה משבר הומניטרי,

כדבריו. "בעזה היה השנה גידול בתוצר הלאומי הגולמי ב-28%, כש-4 מיליון סומלים רעבים ובהאיטי, סודן ואפגניסטן אין מים לתושבים".

 

בשיחה עם כתבים לאחר הדיון, תקף פרושאור שוב את סדר העדיפויות של מועצת הביטחון, ואמר כי "המשבר ההומניטרי מתקיים בדרום ישראל. לילדים ישראלים יש 15 שניות לתפוס מחסה. מאות אלפי ילדים לא יכולים ללכת לבית ספר? זה משבר הומניטרי".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילות צה"ל באזור הגבול. "עונש קולקטיבי"
צילום: רועי עידן
פרושאור. "בזבוז זמן של המועצה"
צילום: שחר עזרן
מומלצים