שתף קטע נבחר

אולמרט נפגש עם לבני: לא אתערב בפריימריז

ראש הממשלה לשעבר נועד בפגישה שנקבעה עוד לפני הקדמת הפריימריז עם יו"ר קדימה. אולמרט הדגיש כי אין בכוונתו להביע תמיכתו באף אחד מן המועמדים

לא מתערב בפריימריז שיתקיימו ב-27 במרס: ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, הבהיר הערב (יום ה') בפגישה עם יו"ר קדימה, ח"כ ציפי לבני, כי הוא לא מתכוון להיות מעורב בבחירות לראשות המפלגה. אולמרט הדגיש כי אין בכוונתו להביע תמיכתו באף אחד מן המועמדים. הוא גם יימנע ממעורבות בבחירות.

 

הפריימריז בקדימה - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

לבני ואולמרט נפגשו במשרדו של ראש הממשלה לשעבר בתל-אביב. הם דנו באווירה "עניינית" בשלל נושאים שוטפים. לבני לא ביקשה את תמיכתו של אולמרט בפגישה.

 

הפגישה עם לבני נקבעה לפני הודעתו של יאיר לפיד על כניסתו לפוליטיקה. כמו כן, בפגישה לא עלה נושא אפשרות התיווך בין לבני ללפיד דרך אולמרט. ביום ראשון נפגש אולמרט עם המועמד השני בפריימריז של המפלגה, ח"כ שאול מופז.

 

המטות החלו לפעול

אחרי ההצהרות ויריית הפתיחה שנשמעה אתמול - היום התחיל הקמפיין של המועמדים בפריימריז. לבני מיהרה ושלפה כבר אמש את סיסמת הבחירות שלה. "רק עם ציפי לבני ננצח", נכתב על הסטיקר מבית היוצר של הפרסומאי ראובן אדלר, ממקימי והוגי קדימה. במטהו של מופז,

לעומת זאת, עוד לא הכינו סיסמה, אך שם דואגים להבהיר כי הקרב על ראשות המפלגה צפוי להיות צמוד מאוד וקשה מאוד.

 

קשה להאמין כי במערכת הבחירות הזו יהיו מהלכים מפתיעים מדי: לבני מתכוונת להדגיש שוב ושוב את יכולתה להביא יותר מנדטים מאשר מופז, וכן לאחד בעתיד את גוש המרכז-שמאל, שיכלול בתוכו גם את מפלגתו של יאיר לפיד, ואולי גם מפלגה בראשות אריה דרעי, חברו הקרוב של חיים רמון, ומי שעשוי להיות לשון מאזניים. דרעי לא נחשב לאיש מרכז שמאל, אולם קירבתו לרמון, וכן העובדה כי הוא עשוי לפגוע משמעותית בכוחה של ש"ס, מפיחה תקווה רבה בלבני ובאנשיה.

 

מנגד, אנשיו של מופז כבר פועלים כדי לארגן את מטה הבחירות ומשקיעים מאמץ רב כדי להסביר ולהדגיש כי הקרב יהיה צמוד, צמוד מאוד אפילו. "אלה בחירות פנימיות, והכללים שחלים עליהם הם לא הכללים שחלים על בחירות כלליות", אומרים מקורביו של מופז. "צריך להסתכל על המספרים, ולזכור שקשה מאוד לדגום בחירות פנימיות. ב-2008 לבני הייתה ההבטחה הגדולה של הפוליטיקה, ובקושי ניצחה. כיום המצב שונה, ורובצת עליה האחריות למצבה של קדימה. לכן, זה צפוי להיות קרב צמוד".

 

בשני המטות הציגו את רשימת חברי הכנסת התומכים במועמדים, אולם רק למעטים מחברי הכנסת כוח ממשי בשטח: צחי הנגבי למשל, התומך בלבני, הוא אחד מהם, אולם תומכיו הנלהבים לא בהכרח יתמכו ביושבת ראש קדימה המכהנת. גם דליה איציק נחשבת לבעלת כוח רב במפלגה, אולם היא מסרבת להודיע במי היא תומכת. כך גם ח"כ אריה ביבי, אחד הפוקדים

 הגדולים במפלגה - נותר בינתיים על הגדר, ואילו ח"כ רוחמה אברהם, שנחשבת לחזקה מאוד בשטח של קדימה, נמצאת במגעים עם שני המטות, וטרם החליטה במי לתמוך.

 

החשש הגדול של מופז ושל אנשיו הוא מפני מעורבות של מנגנון המפלגה בבחירות. המנגנון נשלט כיום על ידי לבני ועל ידי אנשיה, והחשש במטה של מופז, וכן אצל אבי דיכטר שהודיע כי יתמודד - הוא שאנשיה של לבני ינסו להשפיע על הרכב ספר הבוחרים, וכן על התנהלות הבחירות. אנשיה של לבני מבטיחים מנגנון בקרה חיצוני לבחירות, אולם במטהו של מופז החליטו לשכור עורכי דין בכירים כדי לעקוב אחר ההתנהלות של אנשי המנגנון. "הכל יהיה מתועד", אמר גורם המקורב למופז. "מי שיעבור על החוק ויהיה מעורב, נגיש נגדו תלונה במשטרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. לא מתערב
צילום: אסף לב
לבני. פגישה שנקבעה מראש
צילום: עופר עמרם
חשש ממנגנון המפלגה. ח"כ שאול מופז
צילום: ירון ברנר
מומלצים