שתף קטע נבחר

חוקי הפיראטיות האמריקנים מוקפאים

המחאה ברשת והתנגדות של אתרים גדולים כמו גוגל וויקיפדיה, שהחשיכה את האתר ביום רביעי, עזרו לדחות את החוק שאמור לשמור על זכויות יוצרים, אך עלול לפגוע בחופש ברשת

בעקבות המחאה ברשת ביום רביעי האחרון, שכללה את החשכת ויקיפדיה ואתרים אחרים, הוחלט לדחות את ההצבעה על חוקי הפיראטיות האמריקנית. כך על פי דיווח ב-Digital Trends. המוחים טענו כי החוקים, שנועדים לפעול נגד אתרים שמפירים זכויות יוצרים, מהווהים צנזורה ומונעים חופש ביטוי באינטרנט.

 

ביום רביעי קמה מחאה באינטרנט שכללה החשכה של האנצקלופדיה החופשית ויקיפידה לצד אתרים אחרים, והתנגדות שפירסמה ענקית החיפוש גוגל. זאת בעקבות הצעות החוק שמכונות SOPA ו-PIPA. החוקים אמורים לאפשר למשרד המשפטים האמריקני להוריד מהרשת אתר שפגע לטעמו בזכויות יוצרים, או שידר סרטים ותוכניות לצפיה ישירה ללא אישור. יהיה אפשר לפעול משפטית נגד אתרים כאלה, ובסמכות משרד המשפטים יהיה לחסום גישה לאתרים הללו על ממנועי חיפוש ואתרי רשתות חברתיות. בנוסף, מפעילי אתרים יוכלו לקבל עונש מאסר של חמש שנים. השבוע, בזמן הדיון הציבורי על החוק, ה-FBI ומשרד המשפטים האמריקני סגרו אתר ההורדות Megaupload ועצרו את מפעילו.

 

ההתנגדות לחוקים אלו היא לאו דווקא בגלל מטרותיו נגד פיראטיות. אלא בגלל הפיקוח שהם יטילו על הרשת ולבסוף על חופש הדיבור בה והחופשיות שלה בכלל, וייתנו אותה לכאורה בידי תאגידים. בין החברות שתומכות בחוק וכצפוי ניתן למצוא שם אימפריות מדיה כמו CBS ,Time Warner, EMI וחברת התרופות פייזר, יצרנית הויאגרה, אולי הנפגעת העיקרית ממסחר לא חוקי בתרופות מפוקפקות דרך הרשת.

 

על פי הדיווחים, הדיונים בשני החוקים רק נדחו בשלב זה ולא בוטלו לחלוטין, כך שיתכן שההצעות יתקבלו ויהפכו לחוקים בהמשך השנה. נציג בית הנבחרים, למר סמית' אמר שידחה את הדיון בחוק עד שתהיה הסכמה בעניין.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המלחמה בפיראטיות מוקפאת
צילום: Index open
מומלצים