שתף קטע נבחר

ארגוני בע"ח נגד שליחת קופי חוות מזור לחו"ל

עמותות "תנו לחיות לחיות" ו"מאחורי דלתות המעבדה" דורשות מרשות הטבע והגנים שלא לאשר לחוות מזור לייצא קופים לחו"ל. הטענה: היעד הינו מעבדה שנקנסה בגין פגיעה בחיות. חוות מזור: תלונות שווא של פעילים המתנגדים למחקר רפואי בבע"ח

מתחדש המאבק בין ארגוני זכויות בעלי חיים לבעלי חוות מזור, בנוגע לסוגיית הטסת קופים מהחווה לניסויים בחו"ל. ל-ynet נודע כי חוות מזור הגישה בשבועות האחרונים בקשה להיתר מרשות הטבע והגנים, כדי לייצא מספר לא ידוע של קופים לחו"ל.

 

במכתב ששלחו לאחרונה שני ארגונים למען בעלי חיים, "תנו לחיות לחיות" ו"מאחורי דלתות המעבדה", למנכ"ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין, הם קראו לו שלא לאשר שלא את בקשת ההיתר של "חוות בי.אפ.סי. בע"מ" (חוות מזור), לייצא קופים לניסויים בחו"ל.

 

עוד בערוץ בעלי חיים ב-ynet:

 

הארגונים: לרשות הטבע והגנים הכלים להפסיק הזוועה

לטענת הארגונים, יעד הובלת הקופים הוא למעבדת "Shin Nippon Biomedical Laboratories" בארצות הברית. על פי נתוני הליגה הבינלאומית להגנה על פרימטים (IPPL) - נשלחו למעבדה זו מחוות מזור במהלך השנים 2009-2010 למעלה מ-200 קופים.

 

"מעבדת SNBL הינה אחת מן המעבדות הידועות ביותר לשמצה ביחס למתרחש בין כתליה לבעלי החיים", כתבו נציגי העמותות במכתבם וציינו כי על פי דיווחי עבר בתקשורת "קופה נכוותה למוות על ידי עובדי המעבדה בעת שהכלוב בו שהתה הוכנס למים רותחים".  

 

עוד ציינו במכתבם כי "המעבדה משמשת כקבלן חיצוני לניסויים בבעלי חיים אשר חלקם כלל אינם חוקיים בישראל. מדובר בניסויים נוראיים עד כדי כך שהדעת מתקשה להכילם, אשר כוללים, בין היתר, בדיקה של מוצרי קוסמטיקה וניקוי על גופם של בעלי החיים. לפיכך, ייצוא קופים למעבדה שכזו עומד על פניו גם בניגוד להחלטת השר להגנת הסביבה בדבר החמרת מדיניות סחר בקופים לפי החוק להגנת חיית הבר, ועל כן הינו ממילא אסור".

 

בארגונים קראו לרשות שלא לנקוט במדיניות מקלה לגבי חוות מזור. "אנו לא נוכל להמשיך להשלים עם התחושות הקשות שעולות בנו, כי חרף העובדה שברשות הכלים להפסיק ולמנוע את הזוועות שלמיטב ידיעתנו אחראית להם חוות מזור, רט"ג איננה עושה זאת.

 

העברת קופים למעבדה יהווה חוליה נוספת בשרשרת האכזריות הארוכה מדי לה אחראית חוות מזור, ואנו מקווים כי רט"ג תפעיל את סמכותה ותמנע זאת בעדה", אמרו אתי אלטמן, דוברת "תנו לחיות לחיות" וענת רפואה, מעמותת "מאחורי דלתות המעבדה".

 

לדבריהן, תנאי הובלת הקופים הינם "לכאורה אכזריים" ונשלחים בארגזים בהם דחוסים מספר קופים בהובלה שאורכת מעל לכ-50 שעות.

 

חוות מזור: הרשויות לא מצאו ממש בתלונות שהוגשו

ממשרדו של עו"ד רוברט פישמן, המייצג את "חוות בי.אפ.סי. בע"מ" (חוות מזור), נמסר בתגובה לפניית ynet כי: "מדובר בדיסאינפורמציה הכוללת נתונים ומספרים מופרכים (ולא בפעם הראשונה) מצד המתנגדים לחלוטין למחקר רפואי בבעלי חיים, גם למטרות של הצלת חיים ומזעור סבל.

 

חוות מזור מייצאת בע"ח אך ורק לגופי מחקר המחזיקים ברישיונות והיתרים חוקיים תקפים, הנמצאים תחת פיקוח קפדני של ממשלותיהם.

 

גופי המחקר אליהם מייצאת החווה, מבצעים את מחקריהם הרפואיים עבור חברות התרופות הגדולות והמובילות בעולם. כלל תושבי מדינת ישראל נהנים מפירות המחקר הרפואי שתוצאתו הקלה על סבל והצלת חיים.

 

ככל שהוגשו תלונות נגד גופי המחקר, המדובר בתלונות שווא של הפעילים הקיצוניים המתנגדים כליל למחקר רפואי בבעלי חיים. כאמור, בידי גופי המחקר השונים אליהם מייצאת החווה קיימים היתרים ורישיונות בעלי תוקף, דהיינו הרשויות המוסמכות באותן מדינות, דוגמת ארה"ב אנגליה וכיו"ב, לא מצאו ממש בתלונות ככל שהוגשו.

 

הטסת בעלי חיים נעשית בהתאם לתקנים הבינלאומיים הקפדניים והמחייבים של IATA . תנאי ההטסה וההובלה זהים לתנאי הטסת והובלת בעלי חיים למטרות שיקום, לגני חיות וכיו"ב. בתנאי ההטסה וההובלה יש הקפדה על רווחת בעלי החיים, לרבות אספקה סדירה של מזון ושתייה וכן הפסקות בהובלה מדי מספר שעות, לצרכי טיפול כנדרש בחוק. למותר לציין כי בכל עשרות שנות קיום החווה לא היו פגיעות או תמותה של בעלי חיים בעת ההטסה וההובלה".

 

המעבדה נקנסה בעבר ונמצאת תחת פיקוח ממשלתי

אשתקד הזהיר מנהל התרופות האמריקני (FDA) את חברת "Shin Nippon Biomedical Laboratories" כי במעבדותיה בארה"ב, לא הוכשרו עובדים להעניק טיפול הולם לאלפי בעלי החיים המצויים בידי החברה.

 

עם זאת, יש לציין כי המעבדה המדוברת דוחה את ההאשמות וציינה כי כל פעולותיה נמצאות תחת פיקוח ממשלתי.

 

בארגונים טוענים כי לפני מספר שנים פתח משרד החקלאות בארצות הברית בחקירה נגד המעבדה בחשד להזנחה והפרה לכאורה של מאות תקנות בחוק הממשלתי להגנה על בעלי חיים.

 

לדבריהם, החברה אף נקנסה בגין עבירות אלו בעשרות אלפי דולרים, בטענה כי נמנע טיפול וטרינרי הולם והקלה לכאבים של בעלי חיים במהלך ניסויים.

 

יש לציין, כי לאחרונה הוגשה נגד החברה תלונה בגין חשד להתעללות בקופים במעבדה, על ידי ארגון PETA בארה"ב.   

 

רשות הטבע: נפעל עפ"י הנחיות המשרד להגנת הסביבה

ברשות הטבע והגנים אישרו כי אכן התקבלה פנייה מטעם חברת מזור לבקשת משלוח קופים לחו"ל. "קיבלנו הפניות בנושא ואנו בוחנים אותן לאור מדיניות והנחיות המשרד להגנת הסביבה בנושא", כך נמסר מרשות הטבע והגנים.

 

מהמשרד להגנת הסביבה הדגישו כי מדיניות השר היא "כי לא יתאפשר יבוא של קופים לישראל, למעט למטרות של שיקומם והצלתם, וכן ייבוא של קופים ישירות למוסדות מחקר שנועדו למחקר רפואי מציל חיים ומקל סבלם של חולים בישראל.

כמו כן, יותר יצוא של קופים מישראל, אך ורק למטרות של שיקום והצלה, וכן למטרות מחקר רפואי מציל חיים ומקל סבלם של חולים כאשר המבקש הציג לרשות את ההוכחות הוודאיות לכך. בהמשך לכך – רשות הטבע והגנים פועלת ליישום הנחייה זו בהתאם לחוק, ובוחנת לאורה את הבקשות להיתרים. מהרשות נמסר כי הבקשה הספציפית עדיין נבחנת".

 

  • עוד חדשות על חיות בר בארץ ובעולם

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקופים יוטסו לחו"ל? קוף מקוק בטבע. צילום ארכיון
צילום: BUAV
באדיבות חוות מזור
קופים בחוות מזור
באדיבות חוות מזור
מומלצים