שתף קטע נבחר

עלו על הסל-גל: צפו בכתבה על כדורסל הנכים

מיקי גולדנברג, אחיו של דודו טופז המנוח, אחראי על יוזמה מבורכת - ליגה שמשלבת נכים ובריאים ומטפחת את דור העתיד בכדורסל על כסאות גלגלים. "רציתי שיהיה כאן שואו", הוא אומר

כמה פעמים נתקלתם במשחק כדור שמשלב נערות ונערים, לעיתים גם מבוגרים, וכולם - נכים ובריאים - ישובים על כסאות גלגלים? ברוכים הבאים לליגת 'סל-גל', פרויקט מיוחד שהוקם על מנת לקדם את דור העתיד בכדורסל על כסאות גלגלים, כשהליגה אמנם מוגדרת לנוער, אך כל בעל מוגבלות שמעוניין להתפתח בענף מוזמן לכאן.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

מדובר ביוזמה משותפת של מרכז ספורט הנכים 'ספיבק' ומיקי גולדנברג, אחיו של הבדרן דודו טופז ז"ל. האחרון מודה שהוא לא ממש מבין גדול בספורט, והתגלגל לענף די במקרה, כאשר תרם ספר שכתב לארגון נכים ומאוחר יותר הפך למנכ"ל קבוצת הנשים של 'קסם' חדרה.

 

"זה חזון שהתחלתי לפני שמונה שנים ומכיוון שאני מגיע מתחום השואו ביזנס, רציתי שיהיה כאן שואו", מספר גולדנברג, שבהיעדר קהל אף דאג לשדרג את מחזור ליל אמש. הוא גייס שתי להקות מעודדות מבתי ספר בראשל"צ, כדי להעניק אווירה טובה לילדים, שנראים די נרגשים מהעניין.

 

תקצירים ב-ynet ספורט:

 

איך נולד השם סל-גל?

"פשוט, כדורסל בכסאות גלגלים זה ארוך מדי, אז הצעתי לשנות ל'סל-גל'. כולם צחקו עליי בהתחלה, אבל היום יש כאן מאות ילדים, שמתוכם חמישה צעירים שהתפתחו כאן וכבר עברו לשחק בליגת העל. הם אף מייצגים את ישראל בטורנירים בינלאומיים".

 

טורניר הסל-גל. שש קבוצות בליגה, כל רבע נמשך שבע דקות (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
טורניר הסל-גל. שש קבוצות בליגה, כל רבע נמשך שבע דקות(צילום: מור שאולי)

 

בליגת 'סל-גל' מופיעות 6 קבוצות מראשל"צ, רמת גן, ירושלים, באר שבע ואום אל פחם. כל רבע נמשך שבע דקות בלבד, ושעון 24 השניות מתחיל לרוץ רק כאשר אחת הקבוצות עברה את קו מחצית המגרש, כדי לאפשר התקפה ארוכה יותר. אגב, שעון המשחק אינו נעצר במהלך שריקה לעבירה זו או אחרת, ורק בסיום כל רבע נספרת הדקה האחרונה, למקרה של מהלכים מכריעים במאני טיים.

 

אחד המאמנים, טל רם, מספר: "מגיעים מכאן שחקנים לליגת העל, לנבחרת ישראל ולנבחרת העתודה. העבודה הזו מאוד מספקת. כיף לראות את ההתקדמות של הילדים, שעד לפני שנה חלקם אפילו לא הגיעו לסל, והיום קולעים כמו גדולים. המטרה היא להעמיד דור שחקנים טוב לנבחרת ישראל, שיוכל להתחרות באולימפיאדה בריו דה ז'נרו, ברזיל, בשנת 2016".

 

ואי אפשר בלי הכוכבים האמיתיים של כל ההפנינג המרגש - השחקנים, כשסיפורים פיקנטיים ממש לא חסרים כאן. בקרב הנערים מצאנו את מעיין כהן (14), שחקן נבחרת העתודה של ישראל, שעבר תאונת דרכים לפני ארבע שנים ומרותק לכסא גלגלים.

 

מעיין כהן. "גיליתי שאפשר להמשיך בחיים" (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
מעיין כהן. "גיליתי שאפשר להמשיך בחיים"(צילום: מור שאולי)

 

"תמיד אהבתי כדורסל, אבל מאז שהגעתי הנה גיליתי שאפשר להמשיך בחיים", הוא מספר בהתרגשות. "לא יכולתי לעשות הרבה דברים

בגלל המוגבלות שלי ופתאום גיליתי ענף בו אני יכול להיות אלוף. המטרה היא להמשיך להתקדם לנבחרת הבוגרת ולייצג את המדינה".

 

מה שמרגש אף יותר, הוא שבקבוצה של מעיין משחק גם אחיו הבכור נועם (17 וחצי), נער בריא לחלוטין שהצטרף לאחיו לאחד המשחקים ופשוט התמכר. "אין כאן הנחות לאף אחד ואחי יכול לשמור לא פחות טוב ממני", הוא מצהיר.

 

גולדנברג מתרוצץ במגרש מלא גאווה ומסכם: "יש קרוב לחצי מיליון איש עם מוגבלויות במדינה שכלל לא מודעים לספורט הזה ואני מקווה שיצטרפו, כי כאן למוגבל יש יתרון. אני גאה להגשים את החזון הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורניר הסל-גל
צילום: מור שאולי
מומלצים