שתף קטע נבחר

ביום הראשון: 40% מהרופאים לא החתימו שעון

בצעד של מחאה על המהלך הנגזר מההסכם הקיבוצי עם האוצר, קרוב למחצית הרופאים לא נענו לדרישה. משרד הבריאות: "מקווים שבחלוף הימים חילוקי הדעות ייושבו"

עבור רופא שמציל חיי אדם לפרנסתו יש מעט מאוד דברים שעליהם הוא יכול להגיד: "עשיתי לראשונה בחיי". הבוקר (יום ד') נאלצו רופאי המערכת הציבורית לבצע הליך חדש עבורם - להחתים שעון נוכחות. רופאים רבים, בעיקר מומחים משישה בתי חולים גדולים, הביעו את מחאתם על המהלך בכך שלא עשו זאת, אף שהם מחויבים להחתים שעון נוכחות לפי ההסכם הקיבוצי מול האוצר ואף שהנהלות בתי החולים דרשו מהם לכבד זאת.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

"כ-60% מהרופאים העובדים בבתי החולים הממשלתיים ובשירותי בריאות כללית דיווחו על הנוכחות כנדרש", נמסר בהודעת משרד הבריאות. "הסיבות לאי-החתמה מגוונות וחלקן אכן קשורות בהבעת מחאה. אנחנו מקווים שבחלוף הימים הן ייפתרו וחילוקי הדעות ייושבו. במקביל, מסתיימת עבודה המטה באשר לנהלים הקשורים לדיווחי השעות. מנהלי בתי החולים ומשרד הבריאות קוראים לכלל הרופאים לבצע את הדיווחים כנדרש".

 

השעון החדש נכנס לפעולה (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
השעון החדש נכנס לפעולה(צילום: בן קלמר)

 

אף שהמחאה היא פרי יצירתם של הרופאים הבכירים, יש גם רופאים מתמחים שהגיעו לעבודה אך לא דיווחו על נוכחותם. לדעת רבים מהם מדובר במהלך שנכפה עליהם על ידי מנהליהם האישיים, אלה האחראים לעתידם המקצועי ולמשימות אותם יבצעו יום יום. "זה לא מאבק שלנו", אמר ד"ר א', מתמחה בבית חולים גדול במרכז הארץ שהיה בין מנהיגי המאבק המתמחים, "אבל כבר הראנו שאנחנו יודעים לתת כתף, וזה מה שאנחנו עושים".

 

מתמחה נוסף מבית חולים גדול אחר, שהיה גם הוא בין מובילי המאבק, הוסיף: "האנשים שמתנגדים לשעון הנוכחות הם אלה שמעוניינים להרוויח מעבודתם הפרטית. לדעתי מספר הרופאים שייצאו למאבק כזה הוא קטן, ולא יעשה יותר מסערה בכוס תה. בשום שלב לא נקטנו עמדה לגבי השעון ולא הצגנו את הנושא כעניין עיקרי במאבק שלנו. אנחנו נכבד את מה שצריך לכבד".

 

מנגד, מארגון ארב"ל שמוביל את ההתנגדות לשעון הנוכחות נמסר הערב: "הצעד שנקטו היום הרופאים הבהיר יותר מכל שהתוספות שניתנו לרופאים הן זעומות ולא משמעותיות. ללא שינוי מהותי בשכר היסוד והכרה בכל שעות העבודה של הרופא, הקריסה של הרפואה הציבורית היא רק עניין של זמן. הכניעה לשעון הנוכחות תרסק את הרפואה הציבורית ותחמיר את מצוקת החולים הממתינים ארוכות לרופאים מומחים. הכפייה של שעון הנוכחות תפגע בתנאי העבודה של הרופאים, שהמקצוע מחייב אותם לעבוד סביב השעון גם מחוץ לכותלי בית החולים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחתימים שעון בשיבא
צילום: בן קלמר
מומלצים