שתף קטע נבחר

70 משרות היי-טק נותרו מיותמות בבאר שבע

מרכז המידע להתיישבות בנגב ובגליל מפרסם חלק מהמשרות כבר מספר חודשים ללא היענות. "אין מקום להתפשר באיכות העובדים שמגויסים, אך לאור המצב ארגונים נדרשים להשקיע משאבים רבים מאוד כדי להכשיר את גל העובדים הראשון"

כבר כמה חודשים שחברות היי-טק ותעשייה מובילות באזור באר שבע מחפשות עובדים למגוון משרות אטרקטיביות בתנאים מצוינים, אך מתקשות למצוא עובדים מתאימים.

 

 

מהנדסים, הנדסאים ואנשי תוכנה דרושים ליותר מ-70 משרות פנויות כרגע. חלק מהמשרות מפורסמות כבר מספר חודשים ללא מענה הולם. כך נמסר על ידי מרכז המידע הארצי להתיישבות בנגב ובגליל שמפעילה תנועת אור בשיתוף עם החטיבה להתיישבות במשרד ראש הממשלה וקק"ל.

 

חברת ההיי-טק EMC מחפשת יותר מחודשיים מפתחי תוכנה מנוסים ובודקי תוכנה למרכז המצוינות שהקימה לאחרונה בבאר שבע. גם בחברת התרופות קמהדע, הממוקמת בצומת בית קמה, מחפשים כבר מספר חודשים איש מערכות מידע.

 

לתעשייה האווירית בבאר שבע דרושים מהנדס חשמל להנדסה ימית, מהנדס מערכות לתחום הפיתוח, מהנדס אלקטרוניקה לתחום הפיתוח ועוד.

 

משרות נוספות הממתינות זמן רב לאיוש הן מהנדס תהליך ותפעול, לבורנטית וחשמלאי למפעלי ים המלח, וכן מהנדסים והנדסאים למשרות מהנדס מכונות לניהול, כימאים, ומהנדסי חשמל ומכונות לתחנת הכוח החדשה המוקמת בימים אלה במישור רותם. אבל עדיין החברות מתקשות למצוא עובדים מקצועיים בנגב.

 

"קושי עצום"

"אנחנו נתקלים בקושי עצום למצוא עובדים מקצועיים בתחום המכונות, החשמל והבקרה", אומרת שרון רון, מנהלת פיתוח תשתיות משאבי אנוש בתחנת הכוח החדשה. "נדמה כי הצורך בנגב להנדסאים או מהנדסים עולה פי כמה וכמה מכוח העבודה הקיים. אין מקום להתפשר באיכות העובדים שמגויסים, אך לאור המצב ארגונים נדרשים להשקיע משאבים רבים מאוד בכדי להכשיר את גל העובדים הראשון", היא מסבירה.

 

גם חברת ההיי-טק EMC מתקשה כרגע בגיוס עובדים, וכעת מנסים לעודד עובדים מהמרכז לעבוד בדרום. מאיה הופמן, מנהלת משאבי אנוש במרכז החברה סיפרה כי "אנחנו בעד חיזוק אזורי הפריפריה ושואפים להקים בבאר שבע וסביבתה תעשיית הייטק חזקה ומובילה. אנו רוצים להעביר מסר חשוב לכל אותם עובדים שגרים בדרום ונוסעים כל יום למרכז: אפשר ליהנות מעבודה בסביבה טכנולוגית באווירה בינלאומית, גם קרוב לבית".

 

"תשתיות התחבורה, בהם הרכבת, מספקות אלטרנטיבה לתושבי המרכז לבוא לעבוד אצלנו בבאר שבע, ואולי אפילו לחשוב על העתקת מקום מגורים". הופמן מבקשת לקרוא לקשיים בגיוס אתגרים, "יותר מאתגר לגייס עובדים בבאר שבע מאשר בהרצליה, שם יש לנו הרבה יותר מועמדים. בדרום יש פחות חברות השמה ושיטת הגיוסים דרך הרשת החברתית פחות עובדת".

 

אחד הקשיים הוא ציפיות השכר הגבוהות של המהנדסים הצעירים ממקומות עבודה בדרום. "היה לנו קושי גדול בגיוס מנהל ייצור", סיפרה עדי עסיס-בובליל, מנהלת משאבי אנוש מחברת מטלטק שברמת חובב. "חיפשנו מהנדס כימיה, עם עדיפות לבוגר אוניברסיטה. היה לנו קשה לגייס מועמדים מאוניברסיטת בן גוריון. וגם כשהצלחנו לאתר עובדים פוטנציאליים ראינו כי ציפיות השכר שלהם לא היו ריאליות ביחס לדרום. המשכורות באזור המרכז שונות שכן עלויות המחייה שונות. את משרת מנהל הייצור הצלחנו לאייש אחרי זמן רב אבל כעת אנחנו מחפשים סטודנטים להנדסת חשמל וגם כאן נתקלים באותם קשיים".

 

"היצע קטן יותר"

סער חזן (32), שעבר מחולון לבאר שבע כדי לעבוד כמהנדס וריפיקציה בחברת "סאן-דיסק" בפארק התעשייה בעומר סיפר כי "באזור הדרום יש היצע קטן יותר של עבודות. אני עברתי לדרום כי רציתי מאוד את התפקיד". לגבי עלויות המחיה בדרום הסביר כי "בדרום מרוויחים קצת פחות מאשר במרכז. אבל המחירים כאן יותר שפויים ואיכות החיים יותר גבוהה. וגם אין פקקים".

 

הופמן מ-EMC דווקא מבקשת להפריך את הטענה הזו. "המשכורות בבאר שבע הן אותן משכורות כמו במרכז. אנחנו מגייסים את המצויינים והטובים ביותר, והמשכורת היא על בסיס כמה שווה העובד". לחברה כיום כ-40 עובדים ועד סוף השנה הם מקווים להכפיל את עצמם. בעוד שלוש שנים אף מקווים להגיע למצבת כ"א של כ- 150.

 

דנה אזולאי, רכזת התעסוקה והיזמות במרכז המידע הארצי להתיישבות בנגב ובגליל הסבירה כי "הרבה פעמים אנו מקבלים תגובות מאנשים שרוצים לעבור לגור בנגב אבל חוששים להישאר בלי עבודה טובה. אני מציעה שכל אחד ייצא לרגע מהסטיגמה שאין עבודה בנגב, כי יש, ואפילו בחברות גדולות ויציבות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באר שבע: המשרות ממתינות זמן רב
צילום: הרצל יוסף
מומלצים