שתף קטע נבחר

איזו מדינה אוהבים האמריקנים?

כבר 20 שנה עורך מכון "גאלופ" סקר בקרב הציבור האמריקני המודד את האהדה כלפי המדינות השונות בעולם. התוצאות משקפות לרוב את היחסים הבינלאומיים, אבל ישנן הפתעות, כגון האהדה למצרים או לקובה. ואיפה ישראל ברשימה?

גם ביחסים בינלאומיים יש "מקובלים" ו"לא מקובלים": האמריקנים אוהבים יותר מכל את הדומים להם. זה נתון שאיננו מפתיע, אבל יש לו גם בסיס סטטיסטי. לפי סקר של מכון "גאלופ" הנערך כבר 20 שנה, אזרחי ארצות הברית אוהדים יותר מכל את המדינות האנגלוסקסיות, ובראשן השכנה מצפון. 96 אחוזים מהאמריקנים אוהדים את קנדה. מעט אחריה אוסטרליה (93% אהדה) ובריטניה (90% אהדה). ומי בתחתית הרשימה?

 

עוד יחסים בינלאומיים בעמוד חדשות בעולם ב-ynet:

 

ללא אהדה. מנהיג צפון קוריאה בעיתונות הסינית (צילום: AP) (צילום: AP)
ללא אהדה. מנהיג צפון קוריאה בעיתונות הסינית(צילום: AP)

 

ישראל ממוקמת במקום השמיני, והיא זוכה לאהדתם של 71% מהנשאלים האמריקנים, ומעט מעלינו מדינות המערב והמזרח המתועשות: גרמניה (86%), יפן (83%), צרפת והודו (75%). באופן לא מפתיע, סין סובלת בשנה האחרונה מהירידה החדה ביותר באהדת האמריקנים - מ-47 אחוזים לפני שנה, ל-41 השנה. אחרי ישראל מדורגות בסולם האהדה של הציבור האמריקני יוון (62%), מכסיקו השכנה (51%), ורוסיה (50%).

 

יחסי האהבה-שנאה התלותיים של האמריקנים עם העולם הערבי מתבטאים ברשימת המדינות הזוכות לפחות מ-50% אהדה. קרובות לאמצע הרשימה נמצאות המדינות הערביות שנחשבו בעשרות השנים האחרונות לידידותיות, כגון מצרים (47%), שכנראה הודות להפגנות בככר תחריר עלתה השנה האחרונה הפופולריות שלה מ-40 אחוזים ל-47%. סעודיה, שבה תלוייה הכלכלה האמריקנית עד מאוד, זכתה ל-42% אהדה. באופן מפתיע קובה זכתה ל-37% אהדה, הרבה לפני לוב (25%), עיראק (24%), הרשות הפלסטינית (19%) וסוריה (17%).

 

ההפיכה בלוב לא עוררה אהדה בקרב האמריקנים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההפיכה בלוב לא עוררה אהדה בקרב האמריקנים(צילום: רויטרס)

 

בתחתית הרשימה אין הפתעות רבות, והמדינות המופיעות שם היו עד לאחרונה זירות הקרב של הצבא האמריקני, או שישנו חשש שהחזית הצבאית הבאה

תיפתח מולן: פקיסטן זכתה רק ל-15% אהדה ואפגניסטן ל-14% זעומים. את הרשימה חותמות כמובן צפון קוריאה (13% אהדה) ואיראן בתחתית הרשימה.

 

רק לעשרה אחוזים מהאמריקנים יש יחס חיובי לאיראן, בעוד ש-87 אחוזים מהם מעניקים ציון שלילי לאיראן. במשך כל השנים ש"גאלופ" סוקר את רחשי ליבו של הציבור האמריקני, זוכה איראן לציון נמוך מהאמריקנים, והוא נע בין תמיכה של 5 אחוזים ב-1989, ל-17 אחוז ב-2004.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראש הרשימה הקנדים והבריטים
צילום: AP
כיכר תחריר. המהפכה עוררה אהדה בקרב האמריקנים
צילום: EPA
לא מקובלים. נשיאי איראן, פקיסטן ואפגניסטן
צילום: רויטרס
מומלצים