שתף קטע נבחר

צילום: AP

בכיר ישראלי: "ארה"ב לוחצת שלא נפתיע ונתקוף"

הממשל האמריקני מעלה הילוך בניסיון לשכנע את ישראל להמתין ולבחון כיצד משפיעות הסנקציות על איראן. מרתון דיוני הבכירים יגיע לשיא עם פגישת אובמה ונתניהו בוושינגטון. גורם ישראלי אישר: "מופעל עלינו לחץ מכל הצדדים"

"מופעל עלינו לחץ מכל הצדדים, ארצות הברית לא רוצה להיות מופתעת ולגלות פתאום שעליה להתמודד עם תוצאות תקיפה ישראלית באיראן", כך אמר אמש (יום ב') גורם ישראלי רשמי בכיר לסוכנות הידיעות הצרפתית. "האמריקנים אומרים לנו להתאזר בסבלנות ולבחון כיצד משפיעות הסנקציות הכלכליות שהטיל המערב על איראן", הוסיף.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

פגישת נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, ב-5 במרס בבית הלבן צפויה להביא לשיא את המאמץ האמריקני לשכנוע ישראל לא להפתיע בתקיפת איראן בתקופה הקרובה - ולהגיע להבנה על "קו אדום" משותף.

 

בשבוע שעבר שהה שר החוץ, אביגדור ליברמן, בוושינגטון ובסוף השבוע ביקר בארץ יועץ הנשיא לביטחון לאומי, טום דונילון. גם ג'יימס קלאפר, ראש המודיעין הלאומי, בדרך לישראל ובשבוע הבא, זמן קצר לפני נתניהו, יגיע לארצות הברית גם שר הביטחון, אהוד ברק. בכך מיישמים האמריקנים את מטרתם - פגישת בכירים משתי המדינות כמעט מדי שבוע - כדי למנוע מישראל להפתיע בתקיפה ולשכנעה לתת הזדמנות לסנקציות.

 

ארצות הברית מצויה בעיצומו של מאמץ רציני לפגוע בכלכלה האיראנית, בניסיון להביא את איראן לשולחן המשא ומתן על תוכנית הגרעין שלה. איראן הודיעה במכתב בשבוע שעבר על נכונתה לפתוח בשיחות ובימים אלה בודקים הממשל האמריקני והאיחוד האירופי אם מדובר ברצון כן להידבר על הגרעין, או שהאיראנים מתכוונים למשוך זמן עד להשגת הפצצה.

 

אתמול בבוקר פרסם ה"ניו יורק טיימס" כתבה נרחבת, שבה נטען כי תקיפה ישראלית של מתקני הגרעין באיראן תהיה "משימה עצומה" ומסוכנת, שתצריך שימוש בלא פחות מ-100 מטוסים, טיסה מעל שטח עוין, תדלוק באוויר, תקיפה בו-זמנית בכמה מתקנים תת קרקעיים והתמודדות עם ההגנה האווירית האיראנית.

 

בסוף השבוע שעבר, אישר מפקד המטות המשולבים, גנרל מרטין דמפסי, כי בין ישראל לארצות הברית קיימים הבדלי גישה בנוגע לאיום האיראני. "אנחנו מודעים לכך שהם רואים את האיום בצורה שונה מאתנו", הודה בראיון לשבועון הפוליטי "נשיונל ג'ורנל",

שבוע לאחר ביקורו בישראל.

 

לדברי דמפסי, "הם רואים את האיום בצורה שונה מאיתנו, מבחינתם זהו איום קיומי. המפגש שלי איתם לא היה ניסיון לשכנע אותם בעמדתי או לאפשר להם לשכנע אותי בעמדתם, אלא להכיר במורכבות ולחפש פתרונות יצירתיים. אלו לא פתרונות פשוטים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד
צילום: EPA
נשיא ארה"ב ברק אובמה
צילום: AFP
ראש הממשלה בנימין נתניהו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים