שתף קטע נבחר

אוזני המן מקמח מלא? יש דבר כזה!

אי אפשר להעביר את חג הפורים בלי אוזני המן, ואם רוצים לשמור על בריאות יש לנו בשבילכם מתכון לאוזני המן מקמח מלא, במילוי המסורתי של פרג וגם שקדים

מתכון: אוזני המן מקמח מלא, במלית פרג ושקדים

 

המרכיבים לכ‭20-‬ יחידות

 

לבצק הפריך

 

‭2 1/4‬ כוסות ‭315)‬ גרם) קמח חיטה מלאה
1 כפית קינמון טחון
‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר
2 חבילות ‭200)‬ גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה

 

למלית הפרג והשקדים

 

1 כוס ‭250)‬ מ"ל) חלב
‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר
1 שקיק ‭10)‬ גרם) סוכר וניל
1 כפית קינמון טחון
1 חבילה ‭100)‬ גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
250 גרם פרג, טחון טרי
‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) שקדים, קצוצים

 

לציפוי

1 ביצה טרופה
אבקת סוכר

 

 

 

ההכנה

 

‭.1‬ הבצק: שמים את הקמח, הקינמון, הסוכר והחמאה בקערה או בקערת מעבד המזון, ומעבדים לבצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד קצת, רק עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר 15־20 דקות.

‭.2‬ מלית הפרג והשקדים: יוצקים את החלב לסיר, מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל, הקינמון והחמאה ומבשלים תוך ערבוב על להבה גבוהה עד שהחמאה נמסה, וממשיכים לבשל על להבה בינונית עד שהעיסה בסיר רותחת. מוסיפים מיד את הפרג, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות.

מסירים מהכיריים, מוסיפים את השקדים ומערבבים. מצננים ומאחסנים שעה לפחות במקרר.


‭.3‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.

‭.4‬ מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, מניחים במרכזם כפית גדושה מהמלית, אוספים את שולי הבצק משלושה צדדים למרכז, ומהדקים לצורת אוזן המן.

מניחים בתבנית, ומברישים בביצה הטרופה. אופים 25 דקות, עד הזהבה.

‭.5‬ מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוזני המן מקמח מלא. בריא וטעים
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים