שתף קטע נבחר

הכלכלה האמריקנית מתאוששת - הדולר מתחזק

הסיפור המרכזי בשוק המט"ח העולמי מגיע מכוונה של כלכלת ארה"ב. מספר לא מבוטל של נתונים כלכליים שפורסמו לאחרונה ומעידים כי הכלכלה האמריקנית במסלול של התאוששות ומדד הדולר אינדקס עולה בשיעור של כ-0.5%

השטר האמריקני רושם התחזקות גלובאלית. מדד הדולר אינדקס עולה בשיעור של כ-0.5% ונסחר סביב רמה של 80.24 דולר (נכון לשעה 15:50). הדולר נהנה בתמיכה מבית, כל עוד הצרכן האמריקני ממשיך לנפק כותרות חיוביות.

 

הסיפור המרכזי בשוק המט"ח העולמי מגיע מכוונה של כלכלת ארה"ב, שם התפרסם מוקדם יותר היום מדד המכירות הקמעונאיות, המודד את אחוז השינוי החודשי של סך הקבלות מחנויות המסחר הקמעונאי וכולל הן סחורות בנות קיימא והן מוצרי צריכה.

 

זהו המדד האמיתי הראשון למדידת גודל ההוצאות הכספיות של הצרכן ולאמידת תבניות ההוצאה והצריכה, והוא הציג בפברואר עליה נאה בשיעור של 1.1%, גבוה מהקריאה הקודמת בינואר שעמדה על 0.4%.

 

נתון זה מצטרף למספר לא מבוטל של נתונים כלכליים שפורסמו לאחרונה ומעידים כי הכלכלה האמריקנית במסלול של התאוששות. ראוי לציין בהקשר זה את נתון מספר המועסקים שפורסם ביום שישי האחרון והציג תמונה שלפיה למשק האמריקני נוספו כ-227 אלף משרות חדשות בפברואר.

 

לאור כך רושם השטר הירוק התחזקות עולמית; מול האירו רושם הדולר התחזקות בשיעור של 0.59% ונסחר סביב רמת 1.3070. מול הין היפני מוסיף הדולר כ-0.48% לערכו ונסחר סביב רמה של 82.7 יינים לדולר (מעודכן לשעה 16:00).

 

עיני המשקיעים יהיו נשואות היום (20:15 שעון מקומי) אל עבר ארה"ב, שם אמורה ועידת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב (הבנק המרכזי של ארה"ב) לפרסם את החלטתה בדבר ריבית המשק.

 

על פי כל ההערכות, הריבית תוותר ללא שינוי בטווח של 0%-0.25%. ברם, המשקיעים ינסו לדלות מידע באשר לתוכניות עתידיות אפשריות שעליהן עשוי לפרט יו"ר הבנק, בן ברננקי.

 

בגרמניה, הכלכלה המובילה בגוש האירו, התפרסם היום סקר ה-ZEW, סקר המאותת על מצב הכלכלה בחצי השנה הקרובה. סקר זה הוא אחד האינדיקאטורים המשפיעים ביותר על שווקי המניות והמטבעות. הסקר סוקר כ-350 משקיעים מוסדיים ואנליסטים בשאלה הפשוטה האם הם רואים את המצב נהיה חיובי יותר או שלילי יותר. במרס, הפתיע הסקר והציג עליה חדה לרמה של 22.3 נקודות מרמה קודמת של 5.4 נקודות.

 

במסחר המקומי, בדומה לנעשה בעולם, רושם הדולר התחזקות בשיעור של כ-0.2% ונסחר סביב רמה של 3.78 שקלים לדולר (מעודכן לשעה 15:55). זאת, לאחר שמוקדם יותר עוד התנהל השקל במגמת התחזקות בדומה לנעשה בתקופה האחרונה וקבע רמת שיא יומית של 3.76 שקלים לדולר.

 

אתמול פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מספר נתונים כלכליים באשר למשק המקומי ובראשם נתון מאזן הסחר אשר רשם בחודשים ינואר פברואר השנה גרעון של 4.63 מיליארד שקל, גידול בשיעור חד של 77.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

סעיף היצוא התעשייתי הכולל את יצוא ההיי טק, המהווה קטר מרכזי של המשק הישראלי, ננעל בפברואר על כ- 5.9 מיליארד שקל, ירידה של 17% לעומת פברואר אשתקד.

 

שערו היציג של הדולר נקבע על רמה של 3.775 שקלים לדולר, ירידה בשיעור של 0.291% משערו היציג אתמול. שערו היציג של האירו נקבע על רמה של 4.9434 שקלים לאירו, ירידה בשיעור של 0.385% משערו היציג אתמול.

 

הכותב הוא מנהל חדר המסחר בבנק מרכנתיל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמריקה חוזרת
צילום: shutterstock
מומלצים