שתף קטע נבחר

איראן: "ישראל - כלב נובח שלא יעז לתקוף"

הדי נאומו של ראש הממשלה נתניהו בכנסת נשמעו גם בטהרן, ולפחות כלפי חוץ הם אינם סבורים שישראל רצינית בכוונותיה לתקוף את מתקני הגרעין. יו"ר הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, אמר כי "ישראל מתגרה בגורלה" אם היא מתכוונת לתקוף. "הם נחלו תבוסה לארגון קטן כמו חיזבאללה ולא יעזו לתקוף שוב"

איראן מגיבה בזלזול לאפשרות שתותקף על ידי ישראל - ולנאומו של ראש הממשלה. יו"ר הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, הגדיר היום (שבת) את ישראל "כלב נובח שאינו נושך", ואמר שהיא לא תעז לתקוף את מתקני הגרעין באיראן.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לריג'אני דיבר בפני משתתפי "הצעדה העולמית לירושלים" - יום האדמה שמצוין על ידי ערביי ישראל ונתמך על ידי ארגונים איסלאמיים באיראן - וצוטט באתר הפרלמנט האיראני. לדבריו, "ישראל לא תעשה את הטעות ותוציא לפועל תקיפה. המשטר הציוני נחל תבוסה לארגון קטן כמו חיזבאללה וכעת הוא אינו מוכן להתגרות בגורלו. הם עושים המון רעש בנושא, אך לא יעזו לתקוף את איראן. כלבים שנובחים הרבה לא רוצים לתקוף". 

 

לריג'אני, שנפגש השבוע בטהרן עם בכיר חמאס מחמוד א-זהאר, התייחס גם ללחימה בעזה, ואמר כי "הסיבה לכך שהמשטר הציוני תקף היא כדי להראות שהוא קיים". בהתייחסו להפסקת אש שהושגה אמר כי "ישראל הבינה שהיא מתמודדת עם יריב חזק, ואם היא לא הייתה מפסיקה, היא הייתה נוחלת תבוסה קשה יותר ממלחמת לבנון השנייה".

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שלח השבוע מסר תקיף לאיראן, בנאום בכנסת שנשמע לרבים כנאום הכנה לתקיפה. הוא הזכיר ראשי ממשלה קודמים שפעלו מול איומים והתבקשו על-ידי ארצות הברית להמתין. "ב-1981 אותה חובה הדריכה את בגין כשהתמודד עם שאלת הכור הגרעיני בעיראק. הוא ידע היטב את הביקורת הבינלאומית שתבוא - כולל מארה"ב והנשיא רייגן - והוא מילא את החובה שלו ופעל".

 

יועצו של אחמדינג'אד בתצפית על ישראל מגבול לבנון ()
יועצו של אחמדינג'אד בתצפית על ישראל מגבול לבנון
 

אף שבביקור האחרון אצל הנשיא ברק אובמה בוושינגטון אמר נתניהו שההחלטה אם לתקוף את מתקני הגרעין באיראן טרם התקבלה, בכנסת הוא נשמע נחרץ יותר. "עם הזמן נגלה כי היחסים שלנו עם ארה"ב רק ילכו ויתהדקו. אנו מעדיפים שאיראן תנטוש את הגרעין שלה בדרכי שלום אבל החובה המוטלת עליי היא לשמור על היכולת העצמית של ישראל להגן על עצמה מול כל אתגר".

 

אתמול ביקרה בלבנון משלחת איראנית בראשותו של יועץ התקשורת של נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, וערכה סיור על גדר הגבול בדרום המדינה. "אף גדר מבטון או ברזל לא תציל את ישראל", צוטט היועץ, עלי אכבר ג'וואנפקר, בערוץ הטלוויזיה של חיזבאללה, "אל מנאר".

 

שלשום הודיעה מסלקת הכספים הבינלאומית "סוויפט" (SWIFT) כי היא ניתקה את קשריה עם בנקים איראניים שנתונים לעיצומי האיחוד האירופי. באמצעות "סוויפט", שמושבה בבריסל, מועברים מדי יום כ-80 אחוזים מהתשלומים בעולם בין בנקים ומערכות פיננסיות (שישה טריליון דולר ביום), והיא מהווה חבל הצלה לענף הנפט האיראני. למערכת מחוברים יותר מ-9,000 מוסדות פיננסיים ברחבי העולם.

 

הפעולה החדשה נועדה לחנוק את המערכת הפיננסית של איראן באופן מיידי שימנע ממנה לבצע עסקים עם העולם וליהנות מכספי הנפט שהיא מוכרת.

 

בוושינגטון הביעו שביעות רצון מהמהלך, ודובר הבית הלבן, ג'יי קרני, אמר כי הוצאת איראן מהמסלקה הבינלאומית סוויפט היא "חלק מתהליך של הידוק הסנקציות ובידוד איראן, ונועדה לגרום לה לשלם מחיר כבד על הסירוב לציית לקהילה הבינלאומית בכל הקשור לתוכנית הגרעין שלה. אלו הסנקציות החזקות ביותר בהיסטוריה, ונמשיך לחזק אותן מכל מיני כיוונים. המטרה היא להעלות את מחיר הסרבנות".

 

בלשכת ראש הממשלה אמרו כי בנימין נתניהו שוחח עם האמריקנים ועם הקנדים בביקורו האחרון על הנושא וביקש שהמהלך ייעשה בהקדם. נתניהו עצמו בירך על ההחלטה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא אחמדינג'אד
צילום: EPA
נתניהו מכין את הקרקע
צילום: גיל יוחנן
מומלצים