שתף קטע נבחר

תמונת הרג מזויפת מעזה: עובדת האו"ם תפוטר?

ישראל הראתה כי ערבייה-ישראלית המועסקת במשרד לתיאום עניינים הומניטאריים באו"ם, הפיצה בטוויטר תמונה מזויפת של ילדה שנהרגה כביכול בהפצצות חיל האוויר בעימות הנוכחי. הארגון חוקר את המקרה וידון בדרישה לפטר את העובדת

אנשי משרד החוץ בירושלים ייפגשו מחר (יום ב') עם ראש המשרד לתיאום עניינים הומניטאריים של האו"ם (OCHA) בעיר, על מנת לדון בדרישת ישראל לפטר עובדת ערבייה-ישראלית בארגון. כך מדווחת רשת "פוקס" האמריקנית. העובדת, חולוד בדאווי, פרסמה בשבוע שעבר בחשבון הטוויטר תמונה שבה הוצגה גופתה של ילדה פלסטינית, שנהרגה כביכול בהפצצות חיל האוויר במהלך סבב העימות האחרון. בדיקה ישראלית חשפה כי הילדה נהרגה בתאונת דרכים בשנת 2006.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

כך נטשה הממשלה את העורף: מקלטים לעשירים, בתי ספר חשופים, 40% בלי ערכות מגן

סוכנים ומעקבים: ה-CIA והמוסד בבעיה באיראן

חוזרים ללימודים בדרום, "עד הסבב הבא"

 

"עוד אב נושא את ילדו לקבר בעזה". התמונה המזויפת בטוויטר ()
"עוד אב נושא את ילדו לקבר בעזה". התמונה המזויפת בטוויטר

 

על התמונה שצירפה בדאווי לחשבון הטוויטר שלה, התווסף הכיתוב: "פלסטין מדממת. עוד ילד נהרג בידי ישראל. עוד אב נושא את ילדו לקבר בעזה". אחרי גילוי הפרסום השקרי, דרשו כאמור בישראל לפטר את העובדת באופן מיידי. במכתב שהעביר שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור למזכ"ל האו"ם באן קי-מון צוין בין היתר כי "מדובר בתמונה שצולמה ואשר פורסמה על-ידי סוכנות הידיעות 'רויטרס' בשנת 2006. בדיווח אז נאמר כי הילדה מתה בתאונת דרכים. היא לא נהרגה על ידי הכוחות הישראליים".

 

פרושאור הוסיף כי "העובדת מעורבת באופן פעיל בדמוניזציה נגד ישראל. פעולות כאלה מעצימות את ההסתה ותורמות לאלימות". במכתב תגובה שהגיע לידי "פוקס ניוז", אמרה תת-מזכ"ל האו"ם לעניינים הומניטאריים ואלרי איימוס כי "מצער שחברה בארגון פרסמה מידע שקרי בפרופיל האישי שלה בטוויטר. הדעות שהיא הביעה אינן משקפות את הדעות של הארגון ולא קיבלו את אישור הארגון".

 

דוברת המשרד לתיאום עניינים הומניטאריים באו"ם, אמנדה פיט, אמרה כי נכון לעכשיו בדאווי ממשיכה להיות מועסקת באופן מלא, אך הארגון יבצע חקירה פנימית לבירור המקרה. במקביל, מספר אתרים פרו-פלסטינים הגנו על בדאווי והאשימו את ממשלת ישראל ביצירת קמפיין שנועד להשתיק את דעותיה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורש לפטר את העובדת. השגריר פרושאור
צילום: AP
מומלצים