שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מקסיקנה בצלחת

    רגע לפני שהטרנד ההיסטרי הזה מאיים לשטוף אותנו, שרית סרדס-טרוטינו מצטרפת לסיבוב מסעדות מקסיקניות בלונדון. המלצות, תובנות והכי חשוב - היכן אפשר לאכול בארץ בוריטו משובח מקמח תירס

    הגיע הזמן להודות: העולם רעב לטעמים חדשים. אחרי עשור של פריחת המסעדות האסיאתיות בווריאציות שונות, זה הזמן לדבר הבא. והדבר הבא, כנראה, הולך להיות אוכל מקסיקני. אם להסתמך על מה שקורה בשנתיים האחרונות בלונדון, זה הכיוון העכשווי, ולנו לא נותר אלא לקוות שבתוך זמן קצר ילבלב גם אצלנו המטבח הסוער, העוקצני והשמח הזה.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    זיכרון של פעם: קינוח אורז מתוק

     

    ממש כמו בישראל, גם בבריטניה אין אוכלוסייה משמעותית של מהגרים מקסיקנים. זאת אולי הסיבה שעד לפני שנים ספורות היה למסעדות המקסיקניות ייצוג זניח בלבד בלונדון. למרות זאת, בעת האחרונה הן מתקבלות בהתלהבות בממלכה הבריטית. אינספור דוכני בוריטו צצו ברחובות הראשיים, בשווקים ובמרכזי הקניות. מקומות מגניבים כמו רשת "וואחקה" הופכים את המטבח המקסיקני לסקסי מתמיד, ואפילו רשת הענק האמריקאית "צ'יפוטלה" בחרה לפתוח את הסניף הראשון שלה מחוץ לארה"ב דווקא בלונדון.

     

    הסיבות להתלהבות מהאוכל המקסיקני מגוונות: ממש כמונו, גם הבריטים רגילים לאוכל חריף (שנים של אימונים על אוכל הודי עשו את שלהן‭,(‬ כך שהם מסתדרים היטב עם קולקציית הפלפלים המגוונת.

     

    הרבה חריף כזה יש באוכל המקסיקני. פלפלים חריפים (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
    הרבה חריף כזה יש באוכל המקסיקני. פלפלים חריפים(צילום: אסף רונן)

     

    ברוח האופנה העכשווית של המסעדות בעולם, הם מחבבים מאוד ארוחות שיתוף, של מנות קטנות שאפשר לחלוק יחד, תוך אכילה בידיים. וגם - מנות מקסיקניות רבות הפכו בקלות לאוכל רחוב מהיר, טרי ונונשלנטי.

     

    אגב, הפריחה המקסיקנית הגיעה גם לחלונות הראווה של חנויות האופנה, ולא מן הנמנע שבקיץ הקרוב תראו בלונדון צבעוניות עזה מתמיד.

     

    איתמר דוידוב יצא עם משלחת קטנה של מסעדנים ישראלים לסיבוב מסעדות מקסיקניות בלונדון. התלווינו אליהם לשיטוט בין פלפלים לוהטים, דוכני בוריטו בשווקים, בארים ספוגי טקילות והרבה הרבה מרגריטות. אם אתם חובבי אוכל ותרבות מקסיקניים, הנה פנקס הכתובות שלכם:

     

    Wahaca

    המקסיקנית הכי מגניבה בלונדון. בראשה עומדת תומסינה מאיירס, שהפכה בשנים האחרונות לשף סלב מנצנצת וזוהרת. כן, יש נודניקים המדקדקים במידת האותנטיות של האוכל המקסיקני פה, וטוענים שהוא אנגלי מדי. אנחנו מציעים לכם להתעלם מכל מעקמי האף, לעמוד עם כולם בתור (אי אפשר להזמין מקום, למרבה הצער‭,(‬ ולהצטרף לחגיגה של הרשת הכה מלבלבת הזאת.

     

    בבר משקשקים מרגריטות וקוקטיילים בקצב, והאוכל קליל, ממש לא יקר וחמוד להפליא: מגוון של טוסטדאס - שתי טורטיות מטוגנות ופריכות, שעליהן נערמים סלטים פיקנטיים, טאקוס ‭3 -‬ טורטיות תירס רכות במילויים משתנים, וגם אינצ'ילאדה, בוריטו, סלטים ומנות מהגריל.

     

    את הקינוחים מגישים עם כפיות פלסטיק צבעוניות ויפהפיות, והאורחים, מה לעשות, לא עומדים בפיתוי ומשחילים אותן היישר לכיס. אפשר להבין אותם, הן באמת מקסימות. לא מזמן הכריזו פה על מבצע חנינה לגנבי הכפיות: כל מי שיחזיר כפית, יקבל טאקו חינם. שיווק מבריק.

     

    אגב, בכניסה וביציאה יחלקו לכם, במקום גפרורים, זרעים של פלפל חלפניו. דוידוב מדווח, מניסיון, שהם באמת מניבים פירות.

     

    • ‭,Wahaca‬ כתובת: ‭Place Chandos 66‬ סמוך לקובנט גארדן. טל' ‭.020-72401883‬ (סניפים נוספים מצויים ברחבי העיר‭www.wahaca.co.uk .(‬

     

    Lupita

    אם רשת וואחקה הכי מגניבה, בלופיטה תמצאו את האוכל המקסיקני הכי טעים. המסעדה הוקמה לפני שנה וחצי, האווירה עכשווית ומעודכנת, והשף, מרקו קוורבו ממקסיקו סיטי, מכין אוכל אותנטי ללא עוררין. פה יעודדו אתכם לאכול בידיים, המטבח פתוח לגמרי, ואפשר להציץ על הטבחים שמלהטטים בווירטואוזיות על הפלאנצ'ה.

     

    אחת המנות הכי טעימות בלופיטה היא הצ'יצרון: הטבח לוקח פרוסות גבינת מנצ'גו ספרדית וצולה אותן על הפלאנצ'ה, עד שהגבינה הופכת קריספית, ממש כמו השרוף שנוזל לכם מהטוסט (ואצלי בבית תמיד רבים עליו‭.(‬ את הטוויל הזה מגישים יחד עם ערימת גוואקמולה מאבוקדו איכותי, והעונג צרוף. אם חשקתם בגוואקמולה, אגב, יש פה טקס שלם סביב מעיכת האבוקדו מול עיניכם, בעלי ומכתש.

     

    ממרכז אמריקה למרכז לונדון. נאצ'וס (צילום: שרית סרדס-טרוטינו) (צילום: שרית סרדס-טרוטינו)
    ממרכז אמריקה למרכז לונדון. נאצ'וס(צילום: שרית סרדס-טרוטינו)

     

    מנה נוספת שלכדה את עינינו: הוטלקוצ'ה - פטרייה שחורה שגדלה על קלחי תירס, הנחשבת לטראפל של המקסיקנים. יש לה טעם מוזר למדי ומרקם חלקלק, והיא מוגשת בקסדייה עם גבינה מותכת. אוכלי החזיר יכולים להתנסות בפסטור - השווארמה המקסיקנית, המשלבת פילה חזיר ובייקון, שהושרו בתערובת תבלינים ופירות. הבשר מוגש עם פיסות אננס טרי ובצל. לקינוח לכו על צ'ורוס עם ריבת חלב (קחטה) מחלב עיזים.

     

    • ‭,Lupita‬ כתובת: ‭Villiers Street, 13-15‬‭www.lupita.co.uk‬ טל' ‭. 020-79305355‬

     

    Donkey Daddy 

    דוכן בוריטו בשוק לדר ליין, המגדיר את עצמו בסלוגן כ"בעיטה בתחת" זכה ב"טיים אאוט לונדון" להיכלל ברשימת דוכני הרחוב הטובים בעיר, והתורים המשתרכים לפניו בצהריים אכן מעידים על הצלחה גדולה.

     

    מכינים בוריטו בדדי דונקי (צילום: שרית סרדס-טרוטינו) (צילום: שרית סרדס-טרוטינו)
    מכינים בוריטו בדדי דונקי(צילום: שרית סרדס-טרוטינו)

     

    בספרדית, בוריטו הוא חמור קטן, אבל הבוריטו שמוכרים פה הוא דווקא חמור גדול, ומפוצץ במילוי - עם עוף, בקר, חזיר, סוגים מגוונים של סלסות, חלפניו כבוש וגוואקמולה דשן. הטורטיות אינן עשויות תירס אלא קמח לבן, מה שהופך אותן, בעיני המקסיקנולוגים, לפחות אותנטיות. בסך הכל, זוהי הגרסה המקסיקנית לגזלן הישראלי: דוכן יומיומי, מהיר מאוד, זול וטעים. חוויית אוכל רחוב במיטבה.

     

    • ‭ Donkey Daddy‬ כתובות: Pitches 

    ‭.Leather Lane Market ,100-101 ‬‭www.daddydonkey.co.uk‬‭

     

    Poncho no.8‬

    לושה סניפים מונה רשת הבוריטו הקטנה הזאת, ובשנה הקרובה ייפתחו עוד שלושה. אנחנו ביקרנו בסניף הקרוב לסנט פול באזור הסיטי, וראינו שגם פה מכינים בוריטו במהירות הבזק, לפועלי שוק ההון הרעבים והממהרים. תוך 20 שניות מרגע ההזמנה יש לכם בוריטו ממולא כל טוב.

     

    poncho no. 8 (צילום: שרית סרדס-טרוטינו) (צילום: שרית סרדס-טרוטינו)
    poncho no. 8(צילום: שרית סרדס-טרוטינו)

     

    אנחנו אהבנו את המשקאות המקסיקניים שניצבו במקרר השתייה הקלה: משקה חמייקה חמצמץ באדום עז, שעשוי מחליטת היביסקוס, ומשקה הורצ'אטה שעשוי מאורז שהושרה במים כל הלילה, נטחן וסונן. יש בו גם שקדים, קינמון, מעט ליים וסוכר, והוא טעים להפליא.

     

    • ‭,Poncho no.8‬ כתובת: ‭Queens 11‬‭head passage Paternoster‬‭.Square‬ טל' ‭020-72486744.‬‭

    www.poncho8.com

     

    Chipotle

    מי שאינו מכיר את רשת הענק האמריקאית יכול לעשות עימה היכרות גם באזור הסוהו של לונדון. הבירה הבריטית היא המקום הראשון והיחיד מחוץ לגבולות ארה"ב, שבה בחרה צ'יפוטלה להקים סניף. העיצוב פה חמים ונעים - שולחן ארוך וגבוה, כיסאות בר, רצפת עץ ותאורה רכה.

     

    למרות שמדובר בפאסט פוד, ההרגשה אינה זולה. גם המחיר, אגב, אינו נמוך, כמצופה. האוכל עצמו טעים מאוד, גם אם הוא בעצם טקס-מקס ולא מקסיקני טהור. אנחנו אהבנו מאוד את הטאקוס תירס המטוגנים, שאפשר למלא בשלושה מילויים שונים: עוף, סטייק בקר וברברקואה - בקר בבישול ארוך, מפורר לפיסות קטנות ועשירות טעם.

     

    • ‭,Chipotle‬ כתובת: ‭.Cross Road Charing 116-114‬ טל' ‭.020-78368491‬

     

    Mestizo

    מסעדה וטקילה בר, שכל אנשי הצוות בה מקסיקנים. הקירות באדום עז, המלצרים דוברי ספרדית, הבר עשיר מאוד ובתפריט, בין השאר, הרבה סוגי טאמאלה - תערובת רכה מקמח תירס במילויים משתנים, עטופה בעלי תירס ומאודה. העלה שומר על הלחות שבפנים ומותיר את הטאמאלה בעסיסיותה.

     

    • ‭,Mestizo‬ כתובת: ‭Hampstead 103‬‭,Road‬ טל' ‭.020-73874064‬

     

    חנויות

    בין הארוחות, אם אתם גם בעניין של אמנות מקסיקנית, אריגים, בגדים ופסלים, שימו לב לשתי החנויות הבאות:

     

    • ‭Casa Mexico‬ - אחת החנויות הגדולות באירופה לאריגים, בגדים, כלים, חפצי אמנות, ריהוט ואוכל מקסיקני. לבעלי החנות, בני זוג שהפעילו בלונדון מסעדה מקסיקנית במשך 22 שנה, יש גם בית בוואחקה, והם מחלקים את זמנם בין בריטניה למקסיקו. תמצאו פה שפע של חומרי גלם שתוכלו לקחת איתכם הביתה (שימו לב למרציפן בוטנים‭,(!‬ משקאות קלים, סוגים שונים של טקילות, כלי קרמיקה חומים, דיסקים עם מוזיקה אותנטית, אריגי פסים צבעוניים, חולצות, שמלות וכמובן - סומבררו רחב שוליים.

     

    ‭,Winkley Street, Bethnal Green 1‬ טל' ‭www.casamexico.co.uk 020-77399349‬

     

    • Milagros - מילאגרוס הם הגרסה המקסיקנית לפתקים ששמים בכותל: צורות קטנטנות ממתכת, המביעות את משאלותיו של האדם. המקסיקנים מניחים אותן בכנסייה, בתקווה שיתגשמו. על שמן נקראת החנות הקטנה והחביבה הזאת, המציעה מבחר חפצי אמנות מקסיקניים, כלים, ריקועים, פסלים ועוד. אגב: מאחורי החנות, בחצר הפנימית, יש גם בית קפה חמוד ובלתי מקסיקני בעליל, עם שפע מאפים מצוינים.

     

    ‭Columbia Road 61‬ בשוק הפרחים, טל' ‭www.milagros.co.uk .020-76130876 ‬ אפשר גם בארץ

     

    5 מסעדות מומלצות, בהן אפשר להתנסות באוכל מקסיקני בישראל:

    שימו לב: מרבית מאכלי הבצק במטבח המקסיקני - מקורם בקמח תירס שכשר לתירס, כך שגם בחול המועד ניתן להנות מהם ללא חשש:

     

    • מסקל - הכי מקסיקני בארץ. מה שהתחיל כמו בר קטן וחתרני בפלורנטין, עם 40 סוגי טקילות, הפך לפני כחצי שנה למסעדה של ממש, עם ההתרחבות המתבקשת. המקום מקסים ומלא אווירה, ובשבוע שעבר השיקו פה תפריט חדש ומצוין של אוכל מקסיקני אותנטי לחלוטין. יש פה סלט קקטוס, טאקוס בטורטיות רכות עשויות קמח תירס, פהיטס עוף, בקר או צמחוני, ולחובבי החריף: תבשיל קדירה בשם קרנה אן אדובו, של בקר עם רוטב סמיך של פלפלים. ויטל 2 פלורנטין ת"א, טל' ‭.03-5187925‬ 

     

    • מקסיקנה - התחילו בתור פיצרייה, והמשיכו בכיוון טקס-מקס. עיצוב בצבעים חמים, מוזיקה ספרדית ותפריט מגוון, שמציע מנות מוכרות מהמטבח המקסיקני-אמריקאי: קסדיות, טאקוס, אינצ'ילדות, בוריטו ופהיטה. בוגרשוב 7 ת"א, טל' ‭.03-5279911‬ 

     

    • הרברט סמואל - את הארוחות ההודיות המצוינות שהוגשו פה מדי ימי ראשון בערב, החליפו עכשיו ארוחות נואבו לטיניות. בכל יום ראשון תוכלו למצוא פה אוכל, שאמנם אינו מקסיקני במובהק, אך בהחלט משתעשע עם אלמנטים ממנו, ומציג פרשנות אישית למטבח הלטיני הסוער. קויפמן 6 ת"א, טל' ‭.03-5166516‬ 

     

    • המקסיקני - אנטיתזה לקרנף: טורטיות לא רעות בכלל, במילויים משתנים: עם אנטרקוט, בשר טחון, חזה עוף, פרגיות ועוד. הסלסה עשויה כמו שצריך, וגם הגווקאמולה טוב. קק"ל 43 ב"ש, טל' ‭.1700-5050-33‬

     

    • קאזה נובה - השף ניר דגן פתח בשער הצפוני של נמל יפו המתחדש מסעדה המייצגת את המטבח הלטיני החדש, כשבין השאר, יש גם הבלחות מקסיקניות חינניות. רציף העלייה השנייה 48 יפו, טל' ‭.03-5413636 ‬10

     

    • טרז פזוס -  בחנות המפעל תמצאו את כל חומרי הגלם המרכיבים את המזווה המקסיקני: טורטיות תירס או חיטה, מחית צ'יפוטלה, קמח תירס מקסיקני, רוטב מולה, נאצ'וס, סלסות, עלי קקטוס טריים או כבושים, פלפל הבנרו אכזרי בחריפותו, שוקו מקסיקני מתובל, ועוד שפע עצום ורב. אם רק תבקשו, גם ינחו אתכם איך להשתמש בכל אלה, יעניקו מתכונים וילמדו אתכם את רזי המטבח המקסיקני. המרכבה 73 א.ת חולון, 03-5597761. א'-ה' 08:00-15:30

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    בוריטו
    צילום: שרית סרדס-טרוטינו
    וכך מכינים בוריטו
    צילום: שרית סרדס-טרוטינו
    מומלצים