שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open

    דירה בחולון: עיצוב נשי שובר סטריאוטיפים

    איך מתכננים דירה מעוצבת עם רוך ועדינות נשיים, מבלי להיגרר לגוונים של ורוד ולפרפרים? יוצאים מהמסגרת. כך הפכה דירה סתמית בחולון לבית שימושי ומאוזן עם קריצה נשית נעימה

    מי אמר שנשיות חייבת להיות מתקתקה? הדירה בת ה-80 מ"ר שבה אנחנו מבקרים בחולון, בעיצובה ובתכנונה של גל ברק, מוכיחה שרוך ועדינות נשיים לא מוכרחים ללכת עם הסטריאוטיפ - ולהתקשר דווקא עם גווני ורוד בזוקה והרבה קיטשיות. הדיירת, בשנות ה-30 לחייה, ביקשה ליצור שני חדרי שינה, מחסן קטן, פינת עבודה ופינת אוכל שאפשר יהיה לצפות מהם בטלוויזיה.

     

    עוד בביקור בית :

     

    התהליך, שארך חודש וחצי, התחיל דווקא בהפתעה. אחרי שבירת כל הקירות והשארת המסגרת בלבד, התברר שקיים עמוד באמצע הסלון שאין דרך להפטר ממנו. "במקום להתאכזב החלטתי להשתמש בו", מספרת ברק, "חיפיתי אותו בלבנים והפכתי אותו לשימושי". בסופו של דבר, העמוד הפך להצלחה הגדולה של הבית, יחד עם שילוב של אלמנטים פונקציונליים ואיזונים שונים. התוצאות לפניכם.

     

    הכניסה: הדירה מחולקת לשני אזורים. באזור אחד יש שני חדרי שינה, ובשני מצוי החלל הציבורי. כיוון שהדירה אינה גדולה, חולק החלל הציבורי לכמה

    אזורים ללא חציצה ביניהם - והשקיפות גרמה לתחושת זרימה ולהגדלת החלל.

     

    החלל הציבורי: החלוקה החדשה של החלל הציבורי לכמה אזורים הצליחה למקסם את הפונקציונליות שלו. ההפרדה נעשתה על ידי דלפק האוכל וכן על ידי מעבר בין סוגים שונים של ריצוף - גרניט פורצלן במטבח ופרקט אלון במטבח, בפינת האוכל ובמסדרון. מנגד, וכדי ליצור איזון, נצבעו הקירות בצבע חום בהיר אחיד שמצליח ליצור מכנה משותף בין החללים.

     

    דלפק האוכל מפריד בין החללים. החלל הציבורי (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    דלפק האוכל מפריד בין החללים. החלל הציבורי(צילום: שי אפשטיין)

     

    המטבח: הדיירת, שביקשה גם מטבח נוח לבישולים, קיבלה בדיוק את החלום שלה. העמוד שהתגלה באמצע השיפוץ הפך לאלמנט שימושי ודקורטיבי בו זמנית - הוא חופה בלבנים ומחזיק את הדלפק שבין המטבח לסלון. אל אותו הדלפק חובר קיר גבס נמוך, ואליו הוצמדו ארונות מטבח. העץ ממנו עשוי הדלפק, הארונות הלבנים וקיר הגבס האפור משתלבים בצורה מאוזנת יחדיו ויוצרים הרמוניה וזרימה.

     

    העמוד הפך לחלק מהעיצוב. המטבח (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    העמוד הפך לחלק מהעיצוב. המטבח(צילום: שי אפשטיין)

     

    פינת העבודה: אזור העבודה ממוקם ליד המטבח וחולק איתו את הריצוף. כיוון שהדירה קטנה, הושקעה פינת העבודה בנישה בקיר ושולחן פינתי עשוי עץ, ומעליו כמה מדפים נבחרו כאן.

     

    קטנה וקומפקטית. פינת העבודה (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    קטנה וקומפקטית. פינת העבודה(צילום: שי אפשטיין)

     

    הסלון: קיר הגבס שמפריד בין המטבח לסלון מכיל בתוכו נישה לטלוויזיה, ובכך מונע עומס פריטים בסלון עצמו. הספה האפורה והכריות התואמות, שנרכשו על ידי הלקוחה ממש לפני ההחלטה על השיפוץ, הושארו. כדי לעדן את השילובים הוסיפה המעצבת גוונים מעט ירקרקים בחלל, כגון כריות שאינן תואמות לסט ושוברות את האחידות.

     

    נגיעות צבע מרעננות. הסלון (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    נגיעות צבע מרעננות. הסלון(צילום: שי אפשטיין)

     

    כמו כן, ליד הספה ניצבת ספריה ובה פריטים אישיים של הדיירת. אלה זורקים צבע וחמימות לחלל ומנטרלים את העומס הוויזואלי.

     

    מונע עומס פריטים. הסלון (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    מונע עומס פריטים. הסלון(צילום: שי אפשטיין)

     

    פינת האוכל: בפינת האוכל, שסגנונה נקי ומודרני, הוצבו שולחן עגול מזכוכית ושני כסאות תואמים. גוף תאורה לבן נתלה מעל השולחן ושלוש תמונות צבעוניות נתלו מאחוריה.

     

    שני אנשים בפינת אוכל אחת (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    שני אנשים בפינת אוכל אחת(צילום: שי אפשטיין)

     

    חדר השינה: חדר השינה חופה ברצפת גרניט פורצלן בצבע אפור כהה ורהיטים לבנים ושחורים התווספו אליו. גם כאן השיפוץ חשף עמוד, בקיר גב המיטה. כדי לפתור את הבעיה הזו, עובה הקיר כך שנוצר גב מיטה וכן מדרגה ומדף והקיר נצבע בסגול.

     

    סגול ואפור. חדר השינה (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    סגול ואפור. חדר השינה(צילום: שי אפשטיין)

     

    המייקאובר שעברה הדירה, הפך אותה מדירה סתמית לשימושית ומאוזנת ואיך לא - עם קריצה נשית נעימה. שילוב החומרים השונים ויצירה של איזון והפרדה בין חללים, הובילו ליצירת דירה בעלת סגנון אקלקטי, חם ונקי. כך שוברים סטיגמות.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים