שתף קטע נבחר

תראו מי מדבר: בכיר חמאס במועצת זכויות האדם

איסמעיל אל-אשקר ינאם בז'נבה בפני מועצת זכויות האדם של האו"ם, שהואשמה בעבר בהובלת סדר יום אנטי-ישראלי. הוא צפוי למחות על "המשך חטיפת חברי פרלמנט פלסטיניים מטעם חמאס על-ידי ישראל". ביקורו בשווייץ יימשך מספר ימים

דיון במועצת זכויות האדם של האו"ם  בהשתתפות איש חמאס: איסמעיל אל-אשקר, בכיר בארגון הטרור הפלסטיני, ינאם מחר (יום ב') במועצה על מעצריהם של בכירי חמאס על-ידי ישראל. הדיון יתקיים במקום מושבה של המועצה בז'נבה. ביקורו של אל-אשקר יימשך מספר ימים.

 

עוד בערוץ החדשות:

שמגר: הביקורת על הממשלה לא מאורגנת כיאות

משעל בטורקיה: מאבק בישראל - בזירה הפוליטית

 

אל-אשקר הוא סגן ראש מפלגת השינוי והרפורמה בפרלמנט בעזה, השייכת לחמאס. בנאומו הוא צפוי למחות על "המשך חטיפת חברי פרלמנט פלסטיניים מטעם חמאס על-ידי ישראל". בחודשים האחרונים עצרה ישראל את יו"ר הפרלמנט הפלסטיני מטעם חמאס, עזיז דוויק, ושני חברי פרלמנט מטעם הארגון שמתגוררים בירושלים, חאלד אבו ערפה ומוחמד טווטח.

 

אל-אשקר הוא דודו של עבד אל-לטיף אל-אשקר, בכיר בזרוע הצבאית של חמאס אשר נחשב ליורשו של מחמוד אל-מבחוח שחוסל בדובאי בשנת 2010. בעבר כינה הדוד את אחיינו "מנהיג גדול בזרוע הצבאית של חמאס".

 

ביקורו של אל-אשקר הוא הביקור השני של אנשי חמאס בשווייץ בחודשים האחרונים. לפניו ביקרה במדינה משלחת מטעם הארגון בראשותו של מושיר אל-מסרי, אחד מדובריו הרשמיים של הארגון. המשלחת, שנפגשה עם חברי פרלמנט מקומיים, ביקשה לנסות ולפתוח ערוצי קשר בין חמאס לבין מדינות אירופיות. במהלך הפגישות עלה גם נושא חברי הפרלמנט מטעם חמאס שעצורים בישראל.

 

בישראל ובארה"ב מתחו ביקורת חריפה על מועצת זכויות האדם של האו"ם בשנים

האחרונות, בטענה שהיא מובילה אג'נדה אנטי-ישראלית ומתעלמת מהפרת זכויות אדם במדינות רבות בעולם. ב-2009 אישרה המועצה את דו"ח גולדסטון, שהאשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה במבצע "עופרת יצוקה".

 

המועצה מונה 47 מדינות חברות, בהן מדינות שבעצמן נחשבות למפרות זכויות אדם בולטות, דוגמת סין, סעודיה וקובה. בשנת 2007 האשים שגריר ישראל באו"ם דאז, דני גילרמן, כי "המסע הפולחני וההרסני" של המועצה נגד ישראל הוא "מתועב ובלתי נסלח".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת זכויות האדם (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים