שתף קטע נבחר

הדיור המוגן התייקר ב-5% בשנה שחלפה

מתברר שעליית מחירי הדירות לא פסחה על שוק פתרונות הדיור לגיל הזהב: מנתוני BDI עולה כי ההון העצמי הממוצע הנדרש כדי להיכנס לבית דיור מוגן בשנת 2011 עמד על כ-820 אלף שקל, זאת בנוסף לתשלום חודשי של כ-6,400 שקל בחודש

חשבתם שתוכלו לשכן את ההורים שלכם בדיור מוגן ולהסיר דאגה מלבכם, לפחות בפן הכלכלי? מתברר שעליית מחירי הדירות לא פסחה על שוק פתרונות הדיור לגיל הזהב בשנה החולפת. מסקירה חדשה של ענף הדיור המוגן עולה כי התשלום החודשי הממוצע ליחידת דיור מוגן בענף בשנת 2011 עמד על כ-6,400 שקל - עלייה של 5% בהשוואה לשנת 2010.

 

עוד בנושא דיור מוגן :

 

עם זאת, יצוין כי בדומה להתמתנות בעליית מחירי הדירות בשוק המגורים כולו, גם העלייה בשוק הדיור המוגן הסתכמה בשנה זו בשיעור צנוע יחסית. הכנסות הענף כולו הסתכמו ב-2011 בכ-1.9 מיליארד שקל - עלייה של כ-6% ביחס ל-2010, כך עולה מנתוני מחקר השוק השנתי של חברת המידע העסקי BDI.

 

עוד עולה מהנתונים כי היקף פיקדונות הדיירים בשוק זה הסתכם בכ-11 מיליארד שקל. על פי הנתונים, צפוי גובה הפיקדון הממוצע ליחידת דיור מוגן בעלת שני חדרים, שהיא הנפוצה בשוק זה, לעמוד על 820 אלף שקל. בחברה ציינו כי מחירי הפיקדונות משתנים בהתאם למיקום והיצע השירותים של בית הדיור המוגן. הם מוסיפים כי קיים בשוק זה מספר שולי של יחידות בעלות חדר אחד.

 

דיור מוגן בנתניה. הפיקדון משתנה בהתאם למקום (באדיבות אחוזת פולג) (באדיבות אחוזת פולג)
דיור מוגן בנתניה. הפיקדון משתנה בהתאם למקום(באדיבות אחוזת פולג)

 

הכסף נגמר תוך 12 שנה

גובה הפקדון החודשי הנפוץ ביותר בשוק הדיור המוגן בישראל עמד בשנה שעברה על תשלום ממוצע של 8,000 שקל, ושולם על ידי 40% מכלל הדיירים בענף.

 

בענף הדיור המוגן בישראל מקובלים שלושה מסלולי תשלום עיקריים: מסלול פיקדון, מסלול דמי כניסה ומסלול דמי שכירות חודשיים. במסלול הפיקדון, שהוא הנפוץ ביותר, מפקיד הדייר מראש בידי החברה המפעילה את בית הדיור המוגן, סכום פיקדון הנותר בידיה לכל תקופת שהותו. סכום זה מחולט מדי שנה בשיעור שנקבע מראש, כלומר בכל שנה שבה חי הדייר בבית המוגן עובר סכום של כ-3% מגובה הפקדון המקורי לידי המפעילים. לאחר תקופה של כ-12 שנים בממוצע, מפסיק הדייר "לאבד" מסכום הפיקדון.

 

במרבית המקרים, הסכום הכולל הניתן לחילוט הוא 36% מסך הפיקדון, גם במקרים בהם הדייר מתגורר ביחידת הדיור לתקופה העולה על 12 שנים. נוסף על כך, על הדייר לשלם דמי אחזקה חודשיים. הדייר בוחר את היקף השירותים ומשלם בהתאם. במקרה של עזיבת בית הדיור המוגן או פטירת הדייר, מוחזרת יתרת הפיקדון לידי הדייר או ליורשיו.

 

במסלול דמי כניסה הדייר משלם פיקדון המהווה דמי כניסה, שהינם לרוב נמוכים מהסכום המשולם במסלול הפיקדון. אולם, אחוז החילוט של חלקים ממנו גבוה משמעותית ונע בין 20%-25% ותקופת החילוט עומדת בממוצע על כחמש שנים, כאשר סכום הפיקדון מחולט במלואו. במסלול דמי השכירות החודשיים הדייר אינו נדרש לשלם פיקדון מראש עבור הזכות למגורים ביחידת הדיור, אלא משלם דמי אחזקה חודשיים בלבד. דמי האחזקה נעים לרוב בין 8,000-15,000 שקל בחודש.

 

בנוסף, דמי האחזקה כוללים סלי שירותים שונים בהתאם לבית הדיור המוגן. במקרים מסוימים, גובה דמי האחזקה ייחשבו לנמוכים יחסית, אך לא יכללו תשלומים שונים כגון ארנונה, חשמל וכבלים. במרבית המקרים, דמי האחזקה צמודים למדד המחירים לצרכן, אך לעתים החברה המפעילה את בית הדיור המוגן מוסיפה סעיף לחוזה ההתקשרות בו היא מציינת כי באפשרותה לעדכן את דמי האחזקה בהתאם לשינויים במדד המחירים לצרכן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד גליקמן
דיור מוגן באבן יהודה. התשלום החודשי עלה
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים