שתף קטע נבחר

קהיר: אף אחד לא משכיר מבנה לשגרירות ישראל

השגריר הישראלי עובד ממלון בבירה המצרית, מסבירים בדיווח ב"א-שרק אל-אווסט", בשל סירוב האזרחים למכור או להשכיר לו שטח שיתאים לצרכי השגרירות. בינתיים, דווח על משלחת מסחרית שמבקרת בארץ

עוד סימנים למתיחות בין ישראל למצרים: העיתון הלונדוני א-שרק אל-אווסט דיווח הבוקר (יום א') כי שגרירות ישראל בקהיר פועלת ללא מושב קבע כבר שבעה חודשים, וכי תושבי העיר הגדולה במזרח התיכון מסרבים להשכיר מקום קבוע לצורך זה.

 

על פי "מקורות יודעי דבר", שגריר ישראל בקהיר עובד ממלון בבירה המצרית, שבו הוא שוהה מדי פעם, לאחר שהחזירו את תכולת המבנה הישן לישראל. ממשרד החוץ טרם נמסרה התייחסות.

 

התרחשויות אחרונות בשגרירות ישראל בקהיר:

מטוסי חיל האוויר פינו תכולת השגרירות בקהיר

'שגריר ישראל דרש מקהיר להגביר את האבטחה'

שנה למהפכה: שגריר ישראל עזב זמנית את קהיר

 

 

התפרעויות בשגרירות. ספטמבר 2011 (צילום: AP) (צילום: AP)
התפרעויות בשגרירות. ספטמבר 2011(צילום: AP)

 

בחודש ספטמבר האחרון פרצו מפגינים מצרים למבנה השגרירות בקהיר ובמשך 13 שעות התחוללה במקום מהומה רבתי, מאות מתפרעים פירקו במוטות ברזל ובפטישים את חומת הבטון סביב הבניין ואף הסירו את דגל ישראל. לאחר מאמצים דיפלומטיים קדחתניים בשיתוף צמרת הממשל האמריקני, פרץ כוח קומנדו מצרי למתחם השגרירות וחילץ את עובדי השגרירות מהמקום. הם הוחזרו לישראל, ורק סגנו של השגריר והקונסול לעניינים מדיניים במצרים נותר בקהיר על מנת להמשיך את פעילות הנציגות הישראלית. חודשיים לאחר מכן חזר השגריר יצחק לבנון לבירה, אך בהמשך פרש לגמלאות ואז הוצב יעקב אמיתי כשגריר חדש במדינה. הוא עבד מביתו שבעיר תחת אבטחה כבדה.

 

המומחה הביטחוני המצרי, סאמח סיפ אל-יזל, טען בעיתון כי אחד מהמכשולים שעומדים בפני מציאת מבנה חדש לשגרירות מתבטא בסירוב של מצרים למכור או להשכיר לישראל. לדבריו, "המשבר קשור לכך שבכל פעם שהבכירים בשגרירות הישראלית מוצאים מקום מתאים, האזרחים שבבעלותם השטחים הרלוונטיים מסרבים למכור או להשכיר אותם, כיוון שהם יודעים שהגורם שמעוניין בכך הוא השגרירות הישראלית". מקורות דיפלומטיים וביטחוניים אמרו לעיתון כי טרם הוכרעה סוגיית המבנה החדש ושני הצדדים עדיין מקווים שיימצא מקום בטוח לשם כך.

  

מקורות במשרד החוץ המצרי הדגישו את ההיבט הבטחוני המתבקש בסוגיית חיפוש מבנה מתאים לשגרירות. הם הכחישו שישראל או מצרים מציבות תנאים לפתיחתה מחדש: "הנושא קשור רק בחיפוש אחר מקום מתאים". גם במשרד החוץ הישראלי אמרו כי החיפושים אחר מקום כזה נמשכים, אך בניגוד לדיווח טענו כי יש מי שמסכימים להשכיר את נכסיהם לצורך זה,אולם טרם נמצא מקום שיעמוד בתנאים הכספיים, הבטחוניים והמשרדיים הנדרשים.

 

במקביל, יש כנראה גם סימנים שיכולים לעודד. אתר האינטרנט של מפלגת "אל-וופד" דיווח אתמול מפי מקורות במשרד החוץ המצרי כי משלחת מצרית מבקרת היום בישראל ותיפגש עם בכירים במשרד התמ"ת ולא עם דיפלומטים ממשרד החוץ. לדברי אותם מקורות, השיחות לא יעסקו בסוגיות מדיניות, אלא בעניין אזורי התעשייה בהתאם להסכם המסחרי בין המדינות בשיתוף ארצות הברית. במשרד התמ"ת אישרו מאוחר יותר כי היום הגיעה משלחת מצרית ממשרד התמ"ס המצרי, על מנת לקיים ועדה תקופתית. 

 

על פי המקורות, השגריר הישראלי בקהיר יעקב אמיתי דן בחודש שעבר עם בכירים מצרים בנוגע ליישום חלק מהסעיפים המוקפאים באותו הסכם מ-2004. עוד דווח כי זה היה אחד מהנושאים הראשונים אשר עסק בהם השגריר הישראלי כאשר נכנס לתפקידו.

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתף רן רימון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתפרעים צובאים על המבנה
צילום: EPA
שגרירות ישראל בקהיר, בלי דגל ישראל
צילום: רויטרס
מבנה השגרירות נחרב במהומות
צילום: AP
מומלצים