שתף קטע נבחר

גורם ביטחוני: "הפינוי בחברון לא יהיה שקט"

למתנחלים שנכנסו לבית המכפלה בחברון ניתן צו ועליהם לפנות את הבית עד מחר בצהריים. גורם ביטחוני הדגיש כי גם אם הבית נקנה כחוק, דייריו היו צריכים לקבל אישור ממערכת הביטחון. "אנחנו רוצים למצות את כל האפשרויות טרם הפינוי בכוח", אמר

שרים בימין וגם המתנחלים הגיבו בזעם להוראה למתיישבים שנכנסו בשבוע שעבר לבית המכפלה בחברון לפנות את המקום עד מחר ב-15:00 בצהריים, אך גורמים ביטחוניים הסבירו ל-ynet אחר-הצהריים (יום ב') כי מדובר בצעד שנעשה מטעמי ביטחון, מכיוון שהמעשה מסכן את היציבות הביטחונית באזור. הגורמים הדגישו כי גם אם נרכש הבית כחוק - עדיין נדרש אישור משר הביטחון.

 

 

הגורם הביטחוני אמר כי במערכת הביטחון צופים עימותים, במקרה שבו לא יעזבו המתנחלים את הבית בחברון. "כחלק מהערכת המצב וממכלול האפשרויות נלקחה בחשבון האפשרות שייווצר עימות בין המתיישבים לבין חיילים", הוא אמר. "אנחנו מאמינים שהפינוי לא יהיה שקט ולכן אנחנו רוצים למצות את כל האפשרויות טרם הפינוי בכוח. לגבי הגעה של גורמים מבחוץ לסייע למתיישבים, אנחנו לא מאמינים שיצליחו לעשות זאת נוכח הצו שהוציא אלוף הפיקוד על שטח צבאי סגור".

 

בצו הפינוי נכתב כי "חיכוך בין האוכלוסיות עלול להביא לפגיעה בנפש" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בצו הפינוי נכתב כי "חיכוך בין האוכלוסיות עלול להביא לפגיעה בנפש"(צילום: גיל יוחנן)

 

אותו גורם הסביר מדוע הוצא הצו, למרות טענת המתנחלים כי הבית נקנה כחוק. "מדובר פה בשני מישורים, המישור השיפוטי - האם היה מותר למוכר למכור למתיישבים את הנכס מבחינה חוקית, ובמישור השני שלא בוצע היתר קנייה מול המינהל או שר הביטחון ורכישת הנכס לא אושרה", אמר הגורם. "על פי חוק, היתר קנייה לישראלים מפלסטינים מחייב אישור מינהל אזרחי ובמקרים חריגים אישור של שר הביטחון".

 

הוא סיפר גם על מפגשים שהיו בימים האחרונים בין דיירי הבית לבין גורמים במערכת הביטחון, שבהם ניסו המתנחלים להוכיח את טענותיהם שהרכישה בוצעה באופן חוקי. "גם אם הרכישה אכן בוצעה באופן חוקי, הכניסה לבית אינה חוקית כי לא קיבלו את אישור המינהל", הוא הוסיף. לדבריו, עלתה השאלה אם הבדיקה תיעשה בזמן שהם גרים בבית או קודם כול לפנות אותם מהבית, לבצע את הבדיקה, ואם הרכישה חוקית - לאפשר להם לחזור לבית. "לאחר התייעצות עם כלל הגורמים המשפטיים הוחלט שהשהות שלהם בבית בלתי חוקית וניתנה להם השהות להתפנות מהבית בכוחות עצמם", הוא אמר.

 

הבית בחברון. במערכת הביטחון צופים עימותים סביב הפינוי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הבית בחברון. במערכת הביטחון צופים עימותים סביב הפינוי(צילום: גיל יוחנן)

 

הפרשה החלה לאחר שבשבוע שעבר נכנסו כמה עשרות מתנחלים לבית שלדבריהם רכשו סמוך למערת המכפלה שבחברון. המקום הוכרז כשטח צבאי סגור, ובצו

 נטען עוד כי "בחברון נשמר סטטוס קוו עדין בין האוכלוסייה הישראלית והפלסטינית. שמירה על סטטוס קוו זה מאפשרת קיום אורח חיים תקין ומניעת חיכוך בין האוכלוסיות שעלול להביא לפגיעה בנפש".

 

התושבים שוללים את הטענות ואומרים כי המינהל האזרחי כלל לא בדק את חוקיות הרכישה של המבנה. לטענת דרי הבית, פקידים בכירים במינהל האזרחי אמרו להם כי מסמכי הרכישה חוקיים. תושב בית המכפלה שלמה לוינגר אמר בתגובה לצו הפינוי: "צו הגירוש שקיבלנו מדבר בעד עצמו, ואין כל בעיה במסמכי הרכישה. הדבר היחיד שמפריע למוציא הצו הוא מגורי יהודים בחברון". לדבריו, "אם יש ראש ממשלה בישראל, אנו קוראים לו להתעשת ולבטל את הצו האוסר רק על יהודים להתיישב בחברון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבית בחברון. פינוי עד מחר ב-15:00
צילום: גיל יוחנן
צילום: דיירי "בית המכפלה"
מתיישבי בית המכפלה
צילום: דיירי "בית המכפלה"
מומלצים