שתף קטע נבחר

דיווח: איראנים נכחו בשיגור הטיל הצפון-קוריאני

שתי המדינות שחלקו בעבר זו עם זו ידע צבאי כדי לשפר את הטילים שברשותן ממשיכות כנראה בשיתוף הפעולה. לפי דיווח בדרום-קוריאה, בשיגור הטיל שהתפרק בשבוע שעבר בדרכו לחלל נכחו נציגים מתעשיית הטילים של טהרן

סוכנות הידיעות הרשמית של דרום-קוריאה דיווחה בצהריים (יום ב') כי 12 איראנים המעורבים בתוכנית הטילים הבליסטיים של טהרן נכחו בשיגור הטיל הצפון-קוריאני בשבוע שעבר בפיונגיאנג, שיגור שנעשה בניגוד לאזהרות מהעולם וגרר גינוי מצד מועצת הביטחון של האו"ם. הטיל, שאמור היה לשאת לוויין לחלל אך יכול לשמש גם למטרות צבאיות, התפרק באוויר.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול :

 

לפי הדיווח, שהובא בצהריים בעיתון הבריטי "דיילי טלגרף", האיראנים שנכחו בשיגור הטיל השתייכו לחברת "שהיד המאט תעשיות" האיראנית, הנתונה לסנקציות בינלאומיות. מקור דיפלומטי מסר לסוכנות: "האיראנים ללא ספק היו שם כדי לפקח על שיגור הטיל ולקבל מידע על הניסוי מצפון קוריאה".

 

הקשרים הצבאיים בין איראן לצפון-קוריאה, שנשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' וו' בוש שייך את שתיהן ל"ציר הרשע", הם סוד ידוע

בעולם. בעבר דווח כבר כי השתיים חלקו זו עם זו ידע הקשור לייצור טילים, וצפון-קוריאה הוזכרה גם מי שסייעה לסוריה, בת בריתה של איראן, לבנות את הכור הגרעיני שלפי פרסומים זרים הושמד על-ידי ישראל. עם זאת, הדיווח היום מעיד כי השתיים ממשיכות ללמוד זו מזו בניסיון לפתח את יכולותיהן הצבאיות.

 

הטיל ששיגרה צפון-קוריאה בשבוע שעבר הוא טיל בליסטי בין-יבשתי מדגם "טייפודונג 2", שהטווח שלו נע בין 6,000 ל-9,000 קילומטר. הוא אמור היה לשאת איתו לחלל לוויין צפון-קוריאני, אך הוא התפרק באוויר לארבעה חלקים. הדאגה

במערב נבעה מכך ששיגור מוצלח של הטיל יכול היה להעיד על יכולתו לצלוח גם את הדרך מצפון-קוריאה למקומות מרוחקים על פני כדור הארץ.

 

צפון-קוריאה הכריזה מבעוד מועד על כוונתה לשגר את הטיל לחלל, ובמערב הפצירו בה להימנע מכך. בעקבות החלטתה לשגר את הטיל בכל זאת הודיעה ארה"ב כי לא תעביר לה סיוע במזון כפי שהתחייבה במסגרת ההסכם ביניהן להשעיית תוכנית הגרעין של פיונגיאנג והפסקת ניסוייה בשיגור טילים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיגור טיל בצפון-קוריאה
צילום: EPA
מומלצים