שתף קטע נבחר

יצרנית השמן יצהר תימכר ועובדיה יפוטרו

יצרנית השמנים המיתולוגית שהחלה דרכה לפני 80 שנים במפעל בנחלת יצחק בתל אביב, שם עומדים כיום מגדלי תל אביב, נכנסה לכינוס נכסים בשל חובות של 170 מיליון לבנקים. לחברה 100 עובדים ורובם יפוטרו

בית המשפט המחוזי הוציא הבוקר צו כינוס נכסים נגד חברת "טית בית" המייצרת, בין היתר, את מותג השמנים "יצהר" ומספקת שמנים לתעשיה. עורכת הדין דורית לוי-טילר מונתה להיות כונסת נכסי החברה ותחל במשא ומתן למכירת החברה, נכסיה והמוניטין שצברה בענף.

 

עוד במדור קריירה

 

חברת טית בית מעסיקה כ-100 עובדים, שרובם יפוטרו. מחזור מכירותיה השנתי מוערך על ידי נושיה בכ-350 מיליון שקל. בין לקוחותיה התעשייתיים מצויות חברות: אוסם, שטראוס, יונילוויר ועוד.

 

לפי בקשת הכינוס עולה כי חובותיה ל 7 בנקים עומדים כאמור על 170 מיליון שקל. מתוכם 43 מיליון שקל לבנק הפועלים, כ- 32 מיליון שקל לבנק הבינלאומי, 27.4 מיליון שקל לבנק דיסקונט ו-21.5 מיליון שקל לבנק לאומי.

 

עוד עולה מהבקשה כי המצב הפיננסי הקשה של החברה החל כבר לפני עשור ובמהלך 2002 הגיעו איתן הבנקים להסדר פירעון החובות. "החל מהמחצית השנייה של 2010 החלה מגמת הרעה משמעותית ומתמשכת בתוצאות הכספיות של החברות וירידה ברווח הכלכלי שלהן, עד שהרבעון האחרון ב-2011 הסתיים בהפסד של 100 אלף שקל. פעילות ינואר 2012 הניבה רווח מזערי של 400 אלף שקל ואילו פעילות חודש פברואר הסתכמה בהפסד של מיליון שקל", נכתב בבקשה. "במהלך החודשיים האחרונים חדלו החברות לחלוטין מלעמוד בפירעון חובותיהן וההתחייבויות לבנקים".

 

הוקם ב-1934

בית החרושת "יצהר" הוקם בשנת 1934 בשכונת נחלת יצחק בתל אביב, לצד טחנות קמח ומפעל המחלבה של חברת טרה. כיום על שטח המפעל עומדים מגדלי תל אביב המפוארים והמפעל ממוקם באשדוד.

 

טית בית תעשיות מזון מייצרת שמנים תחת המותג "טית בית" ו"יצהר" וכן מרגרינה ושמנים לתעשיית המזון. עוד מייצרת החברה חומר גלם למזון לבעלי חיים. בעבר יצרה החברה גם משחות גילוח, משחות שיניים וסבונים.

 

בתחילה ביקשו הבנקים כי בית המשפט יענה לבקשתם לכינוס נכסי החברה במעמד צד אחד ומבלי הגנתה של החברה. זאת מהסיבה כי אם ייוודע על בקשת הכינוס, יעוטו כל נושי החברה על המפעל ויפגעו בנכסיה. השופט איתן אורנשטיין דחה את הבקשה למתן צו במעמד צד אחד, וקבע דיון מיידי במעמד הנושים והחברה, שהסתיים הבוקר (ג').

 

עו"ד לוי-טילר, סיפרה: "ישנם מספר גופים פיננסים ישראלים שאיתם מתנהל משא ומתן. מדובר בחברה שכעת עובדת במינון נמוך, אך לא תהיה בעיה שהיא תחזור לפעילותה הרגילה עם ביצוע עסקת רכישה. מבחינת העובדים, חלקם כבר ביקשו מכתבי פיטורים, ונבדוק את השתלבות חלק מהם כאשר יגיע הרוכש החדש".

 

מנכ"ל החברה, יונתן ברגר, שמשפחתו שולטת בחברה ובעבר אף החזיקה בשליטה בחברת ויטה, סירב להגיב בשלב זה לדברים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים