שתף קטע נבחר

פיתוח ישראלי: צמיד שבו פורמולה המגינה מקרינה

האם מישראל יגיע המגן האולטימטיבי מפני הקרינה? פרופ' משה עירון-שטרנפלד טוען שחומר שפיתח שנמכר בימים אלו בתוך צמיד, יגן עלינו מפני נזקי הקרינה של טלפונים ניידים ומכשירי חשמל אחרים. איך זה עובד? ראיון עם הממציא

גם אתם מפחדים מהקרינה הנפלטת מהטלפון הנייד וממכשירי חשמל אחרים שבהם אתם משתמשים? עד היום אמנם אין הסכמה מוחלטת לגבי מידת הנזק מקרינה זו, אולם לא מעט מחקרים כבר התריעו על מחיר השימוש הנרחב במכשירים אלו.

 

בין השאר, מדובר על עלייה בשכיחות לגידולים סרטניים, ירידה בתפקוד המוח ועוד תחלואים לא סימפטיים. פיתוח חדש, שמאחוריו עומד רופא ישראלי, אמור, לפחות לדבריו, להגן על גופנו ולהפחית את נזקי הקרינה.

 

קראו עוד על נזקי הקרינה :

 

מדובר בצמיד, אסתטי למדי, המכיל חומר שאמור להגן על הגוף מפני קרינה. הפיתוח החל במעבדת המחקר של פרופ' משה עירון-שטרנפלד, רופא פנימאי שעבד במשך 22 שנה בבית החולים קפלן, ולאחר מכן עבר לעסוק ברפואה משלימה.

 

"פיתחתי את החומר הזה, שנקרא SR18, לפני עשר שנים", מספר עירון-שטרנפלד ל-ynet. "מדובר בחומר טבעי לחלוטין, שכבר רשמתי עליו פטנט. החומר הזה מונע נזקים שנגרמים לגוף מקרינה".

 

את הפטנט שלו מכר עירון-שטרנפלד ל-Biomed Technologies, חברת ענק מהונג קונג העוסקת בפיתוח ובייצור מוצרים טכנולוגיים בקנה מידה בינלאומי, וזו הוציאה לשוק את ה-Bioguard X, צמיד נמכיל את החומר שפיתח הפרופסור הישראלי. מי שיענוד את הצמיד, מבטיחים בחברה, יספק לגופו הגנה מהקרינה המקיפה אותנו בחיי היום יום.

  

- איך הוכחת את יכולת ההגנה של החומר שפיתחת?

"עשינו עבודה מחקרית שדומה לזו שנעשתה במכון ויצמן ב-2007, שלפיה חשיפה קצרה לטלפון סלולרי גורמת נזק. ההוכחה לנזק הייתה מציאת חלבון שהזדרחן. במחלות סרטניות רמות החלבון הזה גבוהות, ואם מצליחים לעורר אותו - אז יש בעיה.

 

"הצמיד מנע את זרחון החלבון, ובכך מנע את הנזק. בנוסף, בדקנו גם תאי סרטן צוואר הרחם, סרטן כליות וסרטן ריאות בתרביות רקמה, והצלחנו להוכיח שעם הצמיד ישנה ירידה משמעותית בהתפתחות הסרטן".

 

 - היו גם ניסויים מחוץ למעבדה, על אנשים?

 "כן, בדקנו 35 אנשים, שענדו את הצמיד במשך חודשיים. מצאנו ש-85% מחברי הקבוצה העלו בגופם באופן משמעותי את רמות האנטיאוקסידנטים, שהם חומרים שיכולים למנוע תהליכים חמצוניים אשר גורמים נזק לתאי גופנו ועלולים להוביל להתפתחות מחלות רבות".

 

- לאחרונה שמענו על צמידים מהסוג הזה שנמצאו רעילים למשתמשים.

"כאן אין סכנה כזו, הצמידים בטוחים לגמרי לשימוש. החומר טבעי לחלוטין. אחת הבדיקות לרעילות של חומרים היא בדיקה על תאי זרע, כי לתא זרע אין שום מנגנון הגנה, לכן כשהוא נחשף לרעילות הכי נמוכה הוא מיד נפגע. העברנו את החומר שלנו בדיקה כזו ולא נמצאה שום רעילות. מכאן הסקנו שהחומר בטוח לחלוטין לשימוש בבני אדם".

  

- ובכל זאת, משרד הבריאות הזהיר מצמידים כאלו וטען שהם מכילים אורניום.

"הצמיד שלנו עשוי מסיליקון רפואי. הצמידים שלגביהם הוזהר הציבור היו עשויים גומי. איך הגיע אורניום לגומי? אין לי מושג. בכל מקרה, הצמיד שלנו עבר בדיקות מעבדה מדוקדקות ויש לו את התקן של סיליקון רפואי. בנוסף, יש לנו אישור את ה-CE האירופאי לגבי בטיחות הצמידים".

 

- מה לגבי מחקרים חיצוניים לגבי יעילות הצמיד, שמבצעים גופים בלתי תלויים?

"אני מודה שעוד לא הגענו לזה. מדובר בהשקעה של לפחות מיליון דולר כדי להגיע למחקר כזה, וכרגע אין לנו את המשאבים הדרושים".

 

- אז איך תשכנעו אנשים לרכוש את הצמידים אם אין גוף חיצוני שבדק אותם?

"יש לנו את כל המסמכים עם תוצאות הניסויים שערכנו. מדובר בניסויים לגיטימיים ותקפים. בניסוי נוסף שערכנו הנחנו את החומר ליד תאי זרע עם תנועה פגומה. להפתעת כולם, למשך שש שעות הבדיקה הצלחנו להגדיל פי שניים את התנועתיות של אותם תאי זרע. זה אומר הרבה לגבי יעילות החומר".

  

- יש דרך לבדוק את יעילות הצמיד מחוץ למעבדה?

"בהחלט, באמצעות מכשיר ביו-תהודה. המכשיר בודק את רמת המוליכות החשמלית הקיימת בגוף ואת מידת ההשתנות של אותה מוליכות כתוצאה מחשיפה למכשירים חשמליים כמו מחשב, מקרר או טלפון נייד.

 

"בבדיקה חוזרת עם מכשיר הביו-תהודה, כאשר עונד הצמיד חשוף לקרינה ממכשירים אלה, ניתן לראות בבירור שהמוליכות החשמלית בחלק גדול של נקודות המדידה שואפת לחזור לנורמה - המצב המאוזן של הגוף".

  

- אתה עונד את הצמיד?

"כבר שמונה שנים שאני עונד את הצמיד הזה. אמנם שלי לא יפה כמו המוצר החדש, אבל הוא מכיל את החומר שמגן על הגוף וזה מה שחשוב".

 

- בפרסום החברה כתוב שהחומר בצמיד פעיל ל-12 חודשים, כלומר צריך להחליף צמיד בתום שנה?

 "ממש לא, החומר מחזיק שנים רבות. אולי הכוונה היא שאם הצמיד נקרע בשנה הראשונה החברה תחליף אותו".

  

מי שירצה להצטייד בצמיד החדש יאלץ להיפרד מ-150 שקלים. בימים אלו מתחיל שיווק הצמידים בישראל, ומיד אחר כך בשאר העולם.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Biomed Technologies
מי שיענוד את הצמיד, מבטיחים בחברה, יספק לגופו הגנה מהקרינה המקיפה אותנו
צילום: Biomed Technologies
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים