גלקסי S III: סמסונג מכוונת לאייפון
ההשקה של גלקסי S III לבית סמסונג מראה דבר אחד: הענקית הקוריאנית כבר לא סופרת את מתחרות אנדרואיד שלה, ורואה רק מתחרה אחד: אייפון של אפל
לכאורה, היו לא מעט אכזבות בהשקה של Galaxy S III, מכשיר הדגל החדש של סמסונג. לעומת HTC One X, לדוגמה, אין כאן יתרונות בחומרה שמרכיבה את המכשיר הזה. אבל זה לא מטריד את סמסונג, והסיבה לכך היא שהיא עברה לשחק במגרש אחר: הממשק והתוכנה.
זה לא שסמסונג לא השקיעה בתחומים האלה בעבר (וזה לא שהגלקסי S III הוא מכשיר מוזנח מבחינת חומרה. הוא בהחלט מיישר קו עם המכשירים הטובים בעולם), אבל יש כאן קפיצת מדרגה מבחינת האמונה של החברה ביכולתה להציג חווית משתמש כוללת שמתחרה עם זאת של האייפון.
במהלך השנה האחרונה סמסונג הפכה לחברה בעלת נתח השוק הגדול בעולם בתחום הסמארטפונים, ודאי במכשירי אנדרואיד. אבל האייפון עדיין מספק חוויית משתמש חלקה יותר, ובעבור משתמשים מסוימים, טובה יותר. גלקסי S III, עם זיהוי הקול, התנועה והעין המובנים בו, נועד לתת תחרות אמיתית בדיוק במקומות בהם אפל חזקה, בעודו משמר את היתרון של סמסונג בתחום המפרט – גם אם לא בתחום עיצוב המוצר.
עד כמה זה מצליח? ככה וככה. S Voice, תכנת זיהוי הקול המובנית המכשיר, היא לא סירי. היא לא קרובה לעוזרת האישית המגניבה של אפל, ולמעשה, היא יישום שנועד לגרום לאנשים שהשתמשו בסירי להתעצבן. S Voice לא טובה יותר מהממשק הקולי הקיים של אנדרואיד. לפי השמועות, גוגל עובדת על מתחרה סירי משלה לאנדרואיד, ויש תקווה שאלה שמעוניינים בממשקים קוליים (בניגוד לכותב שורות אלה) ימצאו בפרויקט הזה את הפתרון, כי היישום הזה הוא לא זה.
שאר הדברים נראים מעניינים יותר. דברים כמו חיוג אוטומטי עם הרמת המכשיר לאוזן באמצע כתיבת סמס הם מבריקים, והמפעילות ימותו עליהם, כי הם שולחים אנשים לעשות את הדבר שנראה שהפסיקו לעשות בסלולר: לדבר.
המטען האלחוטי, שנמכר בנפרד, נראה חמוד, אבל מהווה סוג של תמרור אזהרה. בפעם האחרונה שהיה מכשיר שהגיע עם מטען אלחוטי אופציונלי ושהתיימר להיות המתחרה שיפיל את האייפון, זה היה Palm Pre, ואת הסוף העגום שלו ושל מערכת ההפעלה שלו כולנו מכירים. אבל אני לא חושב שזה גורל שמצפה לסמסונג. להיות החברה עם נתח השוק הגדול ביותר בעולם הסלולר זה לא משהו שמבטיח שום דבר לעתיד (תשאלו את מוטורולה ואת נוקיה), אבל נראה שסמסונג עדיין נמצאת במצב התקפה ותחרות אגרסיבית מהסוג שלא תמיד מאפיין את החברות הגדולות ביותר.
גם סמסונג רוצה להיות יוקרתית
בחברה הקוריאנית יודעים שהם מוכרים יותר מכשירים מאפל, אבל הם יודעים גם שאפל מרוויחה הרבה יותר כסף על המכשירים שלה. יש לכך שתי סיבות: הראשונה היא שאפל מצליחה ליצר את המכשירים שלה בזול יותר – והמאמצים של סמסונג להתחרות בכך אינם משהו שיוצג בארוע כמו השקת סלולר. אבל השניה היא שהמכשירים של אפל נתפסים כיוקרתיים יותר, כמספקים משהו ייחודי. זה הדבר שסמסונג מנסה להתחרות איתו, בקמפיין הפרסומי שלה בחודשים האחרונים (“הדבר הגדול הבא כבר כאן"), ובהחלט גם במכשיר הזה ובדרך בה היא בוחרת להציג אותו לציבור.
עד כמה היא הצליחה? ימים יגידו. התנסות קצרה בגלקסי S III באירוע ההשקה בלונדון נראית מרשימה מאד – פרט ל-S Voice, כאמור – והוא מהיר מאוד, נוח ביד, פחות גדול ממה שגודל המסך הענקי שלו מרמז, ובאופן כללי אחלה. אבל צריך זמן משמעותי יותר כדי לראות האם באמת שווה להחליף את הממשק המשופר מאד של אנדרואיד 4.0 בזה של סמסונג, והאם הגרסה הנוכחית של הממשק של סמסונג מספקת יתרונות גדולים לעומת מתחרים כמו HTC. הגלקסי החדש הוא מכשיר דגל, והוא שאפתני. האם הוא הצלחה? נאלץ לחכות ככל הנראה ליוני עד שנראה.
אייפון, תיזהר
מומלצים
