שתף קטע נבחר

לקראת ל"ג בעומר: תורת המרשמלו על שיפוד אחד

כמה דברים שלא ידעתם על המרשמלו, שהפך מזמן חלק ממדורת השבט. וגם: מהו משך הצליה האופטימלי של מרשמלו על האש?

ל"ג בעומר בפתח, ובקרוב נדליק את המדורה הגדולה שהעצים עבורה נצברו כבר מפסח. עכשיו נשארו רק הקניות של תפוחי האדמה והנקניקיות ולצידם המרשמלו. ליד המדורה הגדולה חופרים בור קטן עם כמה זרדים עבור מדורה קטנה, ועליה צולים את המרשמלו שהפך מזמן לחלק ממדורת השבט. הנה כמה נתונים שלא ידעתם על מרשמלו.

 

 

חברת כרמית ממתקים השיקה מגוון טעמי מרשמלו המצטרפים לטעמי הווניל, תות ובננה. הטעמים החדשים הם מרשמלו פירות, מרשמלו טוויסט ומרשמלו במילוי תות (באריזות אישיות). 60 גרם כל אריזה, מחיר מומלץ: 9-8 שקל.

 

ביום העצמאות ול"ג בעומר חל גידול של עשרות אחוזים במכירות המרשמלו בישראל. כ-3 חודשים לפני החג נערך מפעל כרמית לעבודה רצופה של 24 שעות בקווי היצור. 

 

כרמית ממתקים (צילום: שמוליק ויליאן) (צילום: שמוליק ויליאן)
כרמית ממתקים(צילום: שמוליק ויליאן)

 

דברים הכי טעימים שאפשר לעשות עם מרשמלו

1. שמים שלוש חתיכות מרשמלו בכוס שוקו חם, מחכים דקה להמסה ולוגמים בהנאה.

 

2. קוצצים מרשמלו, מערבבים בסלט פירות ומקבלים סלט פירות עם קריספיות ומתיקות חלומית.

 

3. מלבד שיפודי ל"ג בעומר, משפדים מרשמלו על שיפוד פונדו, טובלים בשוקולד חם ומקבלים קינוח שוקולדי ונימוח.

 

4. מקשטים במרשמלו עוגות קצפת (כיד הדמיון) ומקבלים מראה וטעם משודרגים. ניתן גם ליצור שמלה לעוגת ברבי.

 

דברים שלא ידעתם על מרשמלו

המצרים הקדמונים, בשנת 2000 לפנה"ס, היו הראשונים ליהנות מטעמו של הצמח שממנו היו מכינים בעבר את הממתק. בזמנו זה היה מעדן מיוחד ומפנק השמור רק לבני מלוכה ולאלים.

 

המדינה בה נמכרת כמות המרשמלו הגדולה ביותר הינה ארה"ב. הם צורכים 40 מיליון ק"ג מרשמלו בשנה ומוציאים על כך כמעט 125 מיליון דולר.

 

המרשמלו הוצג לראשונה בישראל בשנת 1985. חברת כרמית החלה בייצורו בצבעי לבן-וורוד. הצבע הורוד ממחיש את היותו ממתק והוא האהוב ביותר על הצרכן הישראלי עד היום.

 

המרשמלו מתאים לחולי ציליאק מאחר ואינו מכיל גלוטן. עם זאת, הוא עלול להיות בעייתי עבור צמחונים או שומר כשרות, כיוון שהוא עשוי להכיל ג'לטין המופק מחלקי בעלי חיים.  

 

כרמית ממתקים (צילום: שמוליק ויליאן) (צילום: שמוליק ויליאן)
כרמית ממתקים(צילום: שמוליק ויליאן)
 

  

איך לצלות את המרשמלו המושלם

מרשמלו במדורת ל"ג בעומר זה אחד המאכלים הטעימים והכיפיים שקיימים. אך לא תמיד המרשמלו יוצא בדיוק כפי שאנו רוצים ואוהבים: לפעמים המרשמלו נשרף, ולעיתים הוא בכלל לא מוכן...

 

שזירת מרשמלו (צילום: שמוליק ויליאן) (צילום: שמוליק ויליאן)
שזירת מרשמלו(צילום: שמוליק ויליאן)

 

מספר כללים לצליית מרשמלו באש יעזרו לכם לקבל את המרשמלו המושלם:

 

שימו לב:

אל תכניסו את המרשמלו שלכם לתוך האש. הוא יישרף! דאגו שהוא יהיה כ-10 ס"מ מעל הלהבה.

 

אם תמתינו 30 שניות - הדופן אומנם יתקשה אך הפנים לא ישתנה.

 

אם תמתינו 45 שניות - הפנים אכן יתרכך, אך הליבה עדיין לא תהפוך לנוזלית.

 

תאמינו או לא אבל גם אחרי 75 שניות המרשמלו שלכם עדיין לא יהיה מוכן - הדפנות ישחימו אך עדיין יהיה "גרעין" רך בתוך המרשמלו.

 

רוצים לדעת כמה שניות בדיוק עליכם להשאיר את המרשמלו מעל האש? 90 שניות במדויק יעניקו לכם את המרשמלו המושלם: רך ונוזלי מבפנים ופריך מבחוץ!

 

אם תחכו עוד קצת ותגיעו ל-100 שניות המרשמלו שלכם יישרף!

 

לסיכום: 90 שניות זה המספר. גם אם הגעתם ל-75 זה לא רע בכלל.

 

רק אל תחכו יותר מדי...

 

עוד טיפ: כדאי להרטיב את השיפוד לפני שמשפדים את המרשמלו. כך, המרשמלו לא יידבק לשיפוד ויחליק בקלילות. כמו כן, ניתן להרטיב מעט את המרשמלו עצמו וכך ציפוי המרשמלו ייצא "קריספי"...

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: שמוליק ויליאן
שזירה ממרשמלו וממתקים
צילום: שמוליק ויליאן
צילום: שמוליק ויליאן
מרשמלו
צילום: שמוליק ויליאן
צילום: שמוליק ויליאן
שזירת מרשמלו
צילום: שמוליק ויליאן
מומלצים