שתף קטע נבחר

רבבות דרשו צדק חברתי בספרד: 'זו לא דמוקרטיה'

אזרחי ספרד יצאו לרחובות ביותר מ-80 ערים במדינה במחאה על המדיניות הכלכלית של הממשלה. בבירה מדריד צעדו מפגינים מתוך השכונות אל עבר הכיכר המרכזית. "זהו רגע משבר לקפיטליזם", אמר אחד המפגינים

לא רק בכיכר רבין: עשרות אלפי בני אדם הפגינו אמש (שבת) בעקבות המשבר הכלכלי בערים שונות ברחבי ספרד לציון שנה להקמת תנועת המחאה המכנה עצמה "הזועמים". אזרחים ברחבי אירופה הפגינו לאות הזדהות עם המפגינים הספרדים. ספרד נמצאת בימים אלה בדרכה למיתון שני בתוך שלוש שנים בלבד.

 

עוד חדשות מהעולם:

 

המפגינים יצאו לרחובות ביותר מ-80 ערים ברחבי המדינה תחת הסיסמה: "הם יכולים להגיד שזו דמוקרטיה, אבל זה לא". אלפים צבאו על הכיכר המרכזית בבירה מדריד, פוארטה דל סול. המפגינים חסמו כבישים והחלו בצעדה משכונות שונות בעיר אל עבר הכיכר.

 

עשרות אלפי המפגינים בבירה אמש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עשרות אלפי המפגינים בבירה אמש(צילום: EPA)

 

אלפיים שוטרים התפרשו בכיכר במטרה למנוע מהמפגינים להקים אוהלים בכיכר כפי שאירע בשנה שעברה. המפגינים סירבו להיענות לבקשת הרשויות לפזר את עצרת המחאה בחצות. בברצלונה יצאו לרחובות כ-45 אלף איש. "המצב מחמיר אבל שורש הבעיה נשאר אותו דבר. זהו רגע של משבר לקפיטליזם", אמר אחד המפגינים.

 

צעדו מהשכונות אל הכיכר המרכזית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
צעדו מהשכונות אל הכיכר המרכזית(צילום: רויטרס)

 

הכלכלה המקומית נתונה באחד המשברים הקשים בתולדותיה, וספרד מחזיקה באחוז המובטלים הגבוה ביותר בקרב מדינות גוש האירו - 24% מהספרדים אינם מועסקים. אחד מכל שני ספרדים מתחת לגיל 25 הוא מובטל. המיתון במשק הספרדי רק הולך ומעמיק, ואחד הבנקים המרכזיים במדינה כבר הולאם על-ידי הממשלה. ממשלתו השמרנית של ראש הממשלה מריאנו ראחוי הציגה צעדי צנע קשים בחמשת החודשים הראשונים לכהונתה.

 

24% מהספרדים מובטלים - מספר שיא בין מדינות האירו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
24% מהספרדים מובטלים - מספר שיא בין מדינות האירו(צילום: EPA)

 

"אנחנו צריכים לעמוד ולומר די", אמרה אחת המפגינות, "הם (הממשלה) מושכים לנו בשיער, ואומרים שאנחנו עצלנים כדי שהם יוכלו לפרק את הרווחה, הבריאות והחינוך". מפגין נוסף אמר: "הם מחלצים את הבנקים, אבל לא את האנשים".

 

ספרד אינה לבד. וגם בלונדון יצאו מפגינים לרחובות והביעו הזדהות עם המשבר היבשתי. בבירה הבריטית הפגינו כ-600 בני אדם, ולפחות 12 מהם נעצרו לאחר שהתעמתו עם המשטרה. אחד המפגינים אמר: "אנו כאן לאות הזדהות עם המחאות בעולם נגד הדיכוי הכלכלי

והפוליטי. באנו לכאן כדי לעשות שינוי, וזה לא מתרחש בן לילה. עלינו להיות עקביים".

 

בהונגריה כ-2,500 בני אדם, התומכים במפלגת הימין הקיצונית ג'וביק, הפגינו במחאה על המדיניות הכלכלית של הממשלה הכוללת צעדי צנע והעלאת המסים. מנהיג המפלגה גאבור וונה הוסיף: "על כל דבר צריך לשלם מס. עוד מעט נצטרך לשלם מס רק על היותנו הונגרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מפגינים במדריד: "זו לא דמוקרטיה"
צילום: רויטרס
מומלצים