שתף קטע נבחר

רוסיה שיגרה בהצלחה טיל בליסטי בין-יבשתי חדש

ולדימיר פוטין רק נכנס לתפקידו החדש-ישן כנשיא וכבר עושה שרירים. מקור בתעשיית הטילים הרוסית סיפר כי הטיל שוגר מבסיס החלל "פלסטסק" באזור מחוז ארכנגלסק. "הטיל מסוגל לחמוק ממערכות ההתרעה והיירוט שמפתחת נאט"ו"

רוסיה שיגרה היום (יום ד') בהצלחה טיל בליסטי בין-יבשתי חדש מבסיס החלל "פלסטסק" באזור מחוז ארכנגלסק שמסוגל לחמוק ממערכות ההתרעה והיירוט שמפתחת ברית נאט"ו. כך מסר מקור בתעשיית הטילים של רוסיה לסוכנות הידיעות "אינטרפקס".

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

"היה זה ניסוי השיגור השני של הטיל החדש", אמר המקור. הוא הוסיף כי הניסוי הראשון, שנערך ב-27 בספטמבר 2011, נכשל אחרי שהטיל התרסק במרחק של עשרה קילומטרים ממקום שיגורו.

 

שיגור הטיל בא זמן קצר אחרי שוולדימיר פוטין הושבע לנשיא והרכיב את ממשלתו החדשה ועל רקע המתיחות הגדולה עם ארצות הברית סביב סוגיית הצבת מערכת הגנה מטילים אמריקנית ביבשת אירופה. רוסיה רואה בהצבת המערכת איום ישיר עליה, בעוד האמריקנים טוענים כי מערכת הטילים נועדה להגן מפני מדינות סוררות, בהן איראן וצפון קוריאה.

 

"לא ייתכן שמדינה שאינה חברה בנאט"ו תשפיע על מערכת ההגנה האירופית" (צילום: AP) (צילום: AP)
"לא ייתכן שמדינה שאינה חברה בנאט"ו תשפיע על מערכת ההגנה האירופית"(צילום: AP)

 

פולין הזהירה השבוע את רוסיה שלא תתערב עם תוכניות נאט"ו להציב את מערכת הטילים האמריקנית באירופה משום שרוסיה איננה חברה בברית הצבאית. כך אמר גורם פולני. "אם המערכת הזאת שייכת לנאט"ו, אז לא ייתכן שמדינה שאינה חברה בנאט"ו תוכל להשפיע על מערכת ההגנה של נאט"ו ועל פיתוח המערכת הזאת", אמר בוגדאן בורושוויץ', יו"ר הבית העליון בפרלמנט הפולני.

 

נשיא ארצות הברית ברק אובמה נסוג לפני כשלוש שנים מתוכניתו של ממשל ג'ורג' בוש להציב מערכת הגנה מפני טילים בליסטיים בצ'כיה ובפולין, והחליף אותה בפריסת ספינות מתקדמות המסוגלות ליירט טילים שכאלה. מאז החלה וושינגטון בפרויקט הגנה מקיף שכולל את ספרד, טורקיה ורומניה - שאליו הוזמנה גם רוסיה, החוששת כאמור מאיום על יכולת ההרתעה הגרעינית שלה.  

 

עם בחירתו לנשיא ארה"ב הגדיר אובמה את אתחול היחסים עם רוסיה "עדיפות גבוהה ביותר". הגדרה זו הביאה אותו, בין היתר, לחתום יחד עם הנשיא הרוסי הקודם, דמיטרי מדבדב, על אמנת START החדשה לצמצום הארסנל הגרעיני של שתי המעצמות הגדולות.

ב-2009 נפגשה מזכירת המדינה הילרי קלינטון לראשונה עם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב והשניים הכריזו על "התחלה חדשה" ביחסי ארה"ב ורוסיה, שמטרתה "לא רק לשפר את היחסים בין המדינות, אלא גם כדי להוביל את העולם בנושאים החשובים".

  

עם זאת, כשנודע שפוטין עתיד להחליף את מדבדב בתפקיד, אמרו פרשנים כי הדבר עלול לפגוע ביחסי המדינות. בנוסף, שתי המעצמות חלוקות בגישותיהן לגבי כמה נושאים מרכזיים, בנוסף לסוגיית מערכת ההגנה נגד טילים. לאחרונה למשל נתגלעו חילוקי דעות ביניהן בנושא תוכנית הגרעין האיראנית והיחס הבינלאומי לסוריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הניסוי הקודם נכשל (ארכיון)
צילום: איי פי
ממשלה חדשה, מדיניות ישנה? פוטין
צילום: רויטרס
מומלצים