שתף קטע נבחר

איך תגיבי אם בן זוגך יבגוד בך עם גבר אחר?

מחקר חדש טוען שהסיכוי שגבר ימשיך לצאת עם מישהי שבגדה בו עם אשה גדול פי 2 מהסיכוי שהוא יישאר איתה לאחר שבגדה בו עם גבר אחר. אצל נשים זה בדיוק ההיפך

אז יש לנו רדאר מוחי להומוסקסואליות. אנו יודעים להבחין בין הומו לסטרייט ובין לסבית לסטרייטית, לפי רמזים דקים – לפעמים כאלו שאנו לא מודעים להם. הרדאר הזה עובד באופן אוטומטי, אך יש זמן מסוים שבו הגיידאר של נשים עובד טוב יותר ומדויק יותר, זמן שבו הן אלופות בזיהוי הומואים: זהו זמן הביוץ שלהן.

 

עוד בנושא:

גיידאר: איך תזהי אם הגבר שמולך הומו?  

פנטזיות בלתי מזיקות או בגידה?  

האם את יוצאת עם בוגד פוטנציאלי?  

 

מבייצת? האינטואיציה שלך טובה יותר

מחקר מיוני 2011 שפורסם ב- Psychological Science מטעם אוניברסיטת טורונטו, מצביע על כך שנשים סביב ימי הביוץ, מסוגלות לזהות ביתר דיוק את נטייתו המינית של גבר כאשר הן מסתכלות בפניו. בנוסף, אם הן גם מבייצות, גם בעלות שאיפות רומנטיות או נמצאות בחיפוש אחר זוגיות, היכולת הזאת להבחין בסטרייטים לעומת הומואים אפילו מתחדדת עוד יותר.

 

 

פרופסור ניקולאס רולא וקולגות ערכו מספר ניסויים לאישוש הטענות הללו: בניסוי אחד 40 נשים, שאינן נוטלות גלולות, שפטו את נטייתם המינית של 80 תמונות פנים של גברים. 40 מתוך התמונות היו של גייז ו-40 של סטרייטים.

 

לא היה הבדל בין הגברים בהבעות הפנים שבתמונות או ברמת האטרקטיביות שלהם, וכך עודדו החוקרים את הנבדקים להחליט מי גיי ומי סטרייט על סמך "אינטואיציה בלבד".

 

לקראת הניסוי דיווחו הנשים על הזמן בחודש בו הן נמצאות ועל משך המחזור שלהם. נמצא שככל שאשה הייתה קרובה יותר לזמן הביוץ שלה, כך היא זיהתה הומואים ביתר דיוק. לעומת זאת, לא נמצא קשר בין היכולת לזהות לסבית לבין ימי הביוץ של אשה, אך מחקרים מראים שבכל מקרה קל יותר לזהות לסבית מאשר הומו.

 

כלומר, מבחינה אבולוציונית מוחה של אשה מתוכנת למצוא את הגבר הנכון ביותר לצורכי התרבות, ולכן מתחדדת אבחנתן של נשים לגבי נטייה מינית דווקא בימי הביוץ. יחד עם זאת, מה לאבותינו הקדומים ולהומואים? גם אם אב קדמון אחד החליט לצאת מהארון, סליחה, מהמערה, כשהוא מעכס בחינניות ויצא לציד רק בשביל לבחון את השרירים של כל הגברברים האחרים, הומואים לא יכלו לשרוד את הברירה הטבעית האכזרית של תקופת אבותינו הקדומים.

 

כל מה שעניין אז את החברה היה להתרבות ולהעביר הלאה את התכונות הגנטיות הטובות ביותר. לא היו להם רחם פונדקאי ולא מצעדי גאווה. נדרש בירור מחקרי נוסף לגבי השאלה באיזו נקודה בהיסטוריה החל המוח לרכוש את יכולת האבחנה הזו.

 

בימי הביוץ, מתחדדת אבחנתן של נשים לגבי נטייה מינית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בימי הביוץ, מתחדדת אבחנתן של נשים לגבי נטייה מינית(צילום: shutterstock)

 

מחקר: רומנטיקניות יודעות מי לא יימשך אליהן לעולם

בניסוי נוסף שתלו החוקרים במוחן של הנבדקות רעיונות הקשורים בחיפוש זוגיות. לפני שהם הקרינו לנשים את תמונות הגברים על מסך המחשב, הם ביקשו מחצי מהנבדקות לקרוא סיפור שתיאר מפגש רומנטי.

 

החוקרים מצאו שנשים שקראו את הסיפור הרומנטי הבדילו באופן מדויק יותר בין הומואים לסטרייטים, לעומת הנשים במחקר שלא קראו את הסיפור הרומנטי לפני משימת דירוג התמונות. כלומר, ככל שאשה הוגה או מחפשת יותר רומנטיקה, היא יודעת לזהות טוב יותר מי לעולם לא יוכל להמשך אליה.

 

בגידה לסבית? לגברים זה לא מפריע

כשזה מגיע לבגידות, הממצאים מעניינים ביותר. מחקר מינואר 2011 מטעם אוניברסיטת טקסס מצא שהסיכוי שגבר ימשיך לצאת עם מישהי שבגדה בו עם אשה אחרת גדול פי 2 מהסיכוי שהוא יסכים להישאר איתה לאחר שבגדה בו עם גבר אחר. אצל נשים זה בדיוק הפוך: יש יותר סיכוי שהן יישארו עם גבר שבגד בהן עם אשה אחרת, מאשר עם גבר שהיה לו רומן הומוסקסואלי.

 

מנגנון הקנאה של נשים וגברים הוא שונה: גברים יותר מאוימים מבגידה פיזית בעוד נשים מאוימות יותר מבגידה רגשית. כלומר, גברים יותר מאוימים ממקרים שמטילים בספק את אבהותם על צאצאיהם, בעוד נשים מאוימות יותר ממקרים שעלולים לגרום לגבר לנטוש אותן.

 

ג'יים קונפר, מובילת המחקר, ביקשה מ-700 נבדקים לדמיין שהם נמצאים במערכת יחסים רומנטית ומינית מחייבת, עם בן או בת זוג, במשך שלושה חודשים. הנבדקים התבקשו לומר איך הם היו מגיבים כשהיו מגלים על בגידה מצד הפרטנר שלהם.

 

לחלק מהנבדקים נאמר שהפרטנר או הפרטנרית בגדו בהם עם אשה, ולחלק נאמר שבגדו בהם עם גבר. כמו כן, לחלקם נאמר שלפרטנר היה רומן עם אדם אחד בלבד, בעוד לאחרים נאמר שהפרטנר שלהם בגד עם מספר אנשים. לחלקם נאמר שהבגידה הייתה פעם אחת בלבד, ולחלקם נאמר שהבגידה נעשתה מספר פעמים.

 

את הגברים זה דווקא מדליק. בגידה של אשה עם אשה אחרת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
את הגברים זה דווקא מדליק. בגידה של אשה עם אשה אחרת(צילום: shutterstock)

 

המחקר, שפורסם ב-Personality and Individual Differences, מצא שללא כל קשר לשאלה האם הבגידה התרחשה פעם אחת או מספר פעמים, עם אדם אחד או עם כמה אנשים, גברים הראו סיכוי של 50% להישאר עם בת הזוג שבגדה בהם עם אשה, בעוד רק 22% סיכוי שהם יישארו איתה במקרה והבגידה נעשתה עם גבר אחר. נשים לעומת זאת הראו 28% סיכוי להישאר עם גבר שבגד בהן עם אשה אחרת, ו- 21% סיכוי להישאר איתו אם בגד עם גבר.

 

קונפר טוענת שלגברים במחקר הייתה פחות בעיה עם בגידה של בת הזוג עם אשה אחרת, כיוון שהם ראו את הבגידה הזאת כהזדמנות לקשר מיני עם שתי נשים בו-זמנית, מה שמספק את התשוקה הנסתרת והמתוכנתת שלהם ליותר מבת זוג אחת.

 

הממצאים הללו מפתיעים לאור העולה מסקרים ברחבי העולם, שמראים שגישתם של גברים להומוסקסואליות היא שלילית יותר והם בעלי פחות נטייה לתמוך בזכויות החד מיניים, מאשר נשים. הגישה שלהם משתנה מעט ונעשית יותר סלחנית, כפי שראינו כאן, כשמדובר בהומוסקסואליות אצל נשים, אך לא אצל גברים. גם כאשר נשאלו הנבדקים על מקרים אמיתיים של בגידה שהם חוו ועל האופן בו הם הגיבו, גברים עדיין נטו יותר לסיים את קשריהם לאחר בגידה הטרוסקסואלית.

 

האם אדם יכול להיות גם הומו וגם סטרייט?

הרדאר המוחי להומוסקסואליות, שמחקרים מצאו שהוא מובנה במוח ועוזר לנו להבחין חד משמעית בין הומו לסטרייט, מתבסס על ההנחה שאדם יכול להיות או הומו או סטרייט, אך לא שניהם גם יחד.

 

אלפרד קינסי, ביולוג אמריקאי מאוניברסיטת אינדיאנה ואחד מחוקרי המיניות האנושית המפורסמים בעולם טוען שאדם יכול להיות גם הומו וגם סטרייט. לטענתו, החלוקה להטרוסקסואלים ולהומוסקסואלים הינה מכלילה וקיצונית, כיוון שנטייה מינית משתנה לאורך תקופות חיים וכן אדם יכול להיות בעל מספר סוגים של נטיות מיניות בזמן נתון.

 

קינסי בנה סולם דירוג המציג סקאלה בת 7 דרגות של הנטיות המיניות השונות של אדם, הממוספרות מ 0 ועד 6 (0 – אדם הטרוסקסואל לחלוטין, 6 – אדם הומוסקסואל לחלוטין).

 

 

בדוחותיו קינסי מציין, בין השאר, כי כ-46% מהנבדקים הגברים "הגיבו" מינית לבני שני המינים במהלך חייהם הבוגרים, ו-37% התנסו לפחות פעם אחת ביחסי מין הומוסקסואליים. 11.6% מן הגברים הלבנים (גילאי 20-35) דורגו בדרגה 3 בסולם קינסי, שמשמעותה ניסיון/תגובה הטרוסקסואלית והומוסקסואלית במידה שווה.

 

שיטת מחקרו זה של קינסי זכתה לביקורת חריפה כיוון שבמסגרת המחקר ראיין בין השאר אסירים וזונות ממין זכר. המבקרים טוענים שממצאיו לא מייצגים את כלל האוכלוסייה. למרות זאת, רעיונותיו של קינסי תפסו פופולאריות רבה בציבור, לטוב ולרע.

 

 

רוצים להיות מעודכנים בכל הכתבות? בואו להיות חברים שלנו, גם בפייסבוק  

 

 

רחלי לנגפורד , MSc. Neuroscience, מחברת הספר "דרוש נסיך על סוס לבן", מנהלת שותפה ב"גלים", מרכז הציפה הישראלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רק 21% מהנשים יישארו עם בן זוגן במקרה של בגידה חד מינית
צילום: רויטרס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים