שתף קטע נבחר

בדקנו: אק"ג בסמארטפון טוב כמו בדיקה רגילה?

מכשיר אק"ג נייד חדש, פרי פיתוח ישראלי, מבטיח לחולל מהפכה באיתור מוקדם של בעיות לב. הוא קל משקל, מתחבר בקלות לטלפון הנייד ומציג על המסך את הפעילות החשמלית של הלב שלכם, במקום לרוץ למרפאה. האם זה באמת עובד?

אנחנו מודים, היינו סקפטים. ההודעה על מכשיר ה-Smartheart החדש של חברת שח"ל, המבטיח לבצע אק"ג תוך דקה בבית או במשרד ולהציג אותה על מסך הסמארטפון נראה לנו מעט אוטופי. ניסיונות עבר לפיתוח מכשירי אק"ג ניידים הביאו לתוצאות לא משכנעות: התרשימים לא היו ברורים וקשה היה להשתמש בהם לשם אבחנה מדויקת.

 

בדקנו עבורכם את המכשיר החדש, והתוצאות הדהימו גם אותנו.

 

מה עוד אפשר לעשות עם הסמארטפון?

 

את המכשיר החדש פיתחו מדענים ישראלים מחברת שח"ל טלרפואה, בתהליך שארך כמה שנים. הרעיון התממש במכשיר קטן דמוי חגורה, שאותו מלבישים על החזה בקלות. לאחר הורדת האפליקציה המתאימה לסמארטפון, משדרת הרצועה, הדומה לרצועת דופק לספורטאים, את תרשים האק"ג באמצעות בלוטות' לטלפון, והתוצאה מתקבלת על המסך.

 

לבצע אק"ג תוך דקה בבית או במשרד ולהציג אותה על מסך הסמארטפון ()
לבצע אק"ג תוך דקה בבית או במשרד ולהציג אותה על מסך הסמארטפון

  

מצלמה של פעילות הלב

מכשיר האק"ג, האלקטרוקרדיוגרף שהומצא לפני כ-120 שנים, הוא מעין "מצלמה" הנותנת מידע רב על פעילות הלב. המכשיר "מצלם" את הפעילות החשמלית של הלב מכיוונים שונים, ופולט אותו על מסך או על דף כתרשים. כל אזור בלב נקרא "חיבור", כך שמבט בחיבורים מאפשר לדעת היכן הבעיה הלבבית. למשל, המקום השכיח ביותר להתקף לב (אוטם שריר הלב) הוא הקיר התחתון של הלב, המתבטא בחיבורים ספציפיים.

 

את בדיקת האק"ג נהוג לבצע בקופות חולים ובבתי חולים. מדובר במכשיר בגודל מזוודת ג'יימס בונד, בעל אלקטרודות המוצמדות לידיים, לרגליים ולמיקומים שונים בחזה.

 

בשנים האחרונות הצטיידו חברות טיפול נמרץ במכשירים ביתיים שאפשרו לשדר את תרשים האק"ג מבית הלקוח באמצעות הטלפון אל המוקד, אולם תרשימים אלה היו לא ברורים ולא הביאו לאבחנות מדויקות.

 

המכשיר החדש מאפשר לבצע בקלות תרשים אק"ג בכל מקום בעולם, לשמור את התרשים המתקבל על מסך הטלפון או לשלוח למוקד רפואי, לבית חולים וכן הלאה. ניתן להזין את התרשים לתיק רפואי אישי או לשמור בטלפון לצורך השוואה לתרשימים קודמים או עתידיים.

 

התוצאה שהתקבלה על המסך אפשרה לאבחן בקלות (צילום: איתי גל) (צילום: איתי גל)
התוצאה שהתקבלה על המסך אפשרה לאבחן בקלות(צילום: איתי גל)

  

בניסיון השלישי - זה עבד

כותב שורות אלה ניסה בעצמו את המכשיר באחת המרפאות במרכז הארץ, ואת התוצאות השווה לתרשים אק"ג ממכשיר מסורתי רגיל. תחילה ה-Smartheart התקשה לשדר את התרשים לאייפון, בשל בעיות תקשורת זמניות של החברה.

 

בניסיון השלישי - זה עבד. תרשים האק"ג הופיע תוך מספר שניות על מסך האייפון, הוא היה איכותי גרפית וזהה לתרשים האק"ג המסורתי.

 

אף שהתרשים היה תקין, למרבה המזל, הוא אפשר להבחין בקומפלקסים השונים של גלי האק"ג, להגיע בקלות לאבחנה רפואית ולאתר הפרעות בתפקוד הלב, לו היו כאלה.

 

באחרונה, מציינים בשח"ל, אישר ה-FDA את שיווק המכשיר בארצות הברית.

 

בישראל, מוסרים ל-ynet, טרם נקבע תאריך להשקת המוצר, אולם על פי ההערכות ניתן יהיה לרכוש אותו בתוך כמה חודשים. עלותו עדיין לא נקבעה, והיא צפויה להגיע לכמה מאות שקלים בלבד.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לבצע בקלות תרשים אק"ג בכל מקום בעולם
צילום: shutterstock
מבטיח ומקיים. SmartHeart
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים