שתף קטע נבחר

צילום:גיל יוחנן

ובינתיים בי-ם: 197 חרדים הצטרפו לשירות אזרחי

מינהלת השירות הלאומי-אזרחי מדווחת על שיא במספר המצטרפים לחודש: "הסיבה היא העיסוק הציבורי בנושא". הם יועסקו במד"א, שב"ס, משטרה, "יד שרה", רשויות מקומיות ועוד. רובם נשואים שמבקשים להשתלב בשוק העבודה

על רקע הסערה הציבורית והפוליטית סביב ועדת פלסנר לקידום השוויון בנטל, הצטרפו הבוקר (ה') 197 צעירים חרדים לשירות הלאומי-אזרחי. הם צפויים להתנדב לתקופות של שנה עד שנתיים במוסדות שונים בקהילה - מחציתם בתוך המגזר החרדי ומחציתם מחוצה לו - ובהם מד"א, יד שרה, משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, מכבי אש, "איחוד הצלה", עיריות ומועצות מקומיות, המשרד לביטחון פנים, משרד ראש הממשלה, עמותת אור ירוק, עזר מציון ועוד.

 

בעקבות כך אמרו במינהלת השירות הלאומי-אזרחי שמספר המתגייסים ביולי הנוכחי כבר שבר את השיא החודשי, ולדעתם הסיבה לכך היא עלייה במודעות לאפשרויות השירות, בשל העיסוק הציבורי והתקשורתי בנושא.

 

כנס השירות הלאומי-אזרחי, היום בבית "יד שרה" ()
כנס השירות הלאומי-אזרחי, היום בבית "יד שרה"

 

קידום השוויון בנטל - כתבות נוספות ב-ynet:

 

בכינוס שקיימה המינהלת למצטרפים בבית אגודת "יד שרה" בירושלים, קרא המנכ"ל, שר-שלום ג'רבי, לשמר את השירות כהתנדבותי ובוודאי שלא להטיל סנקציות על אלה שלא יצטרפו אליו. לדבריו, החרדים והערבים, שאותם מתאמצת המדינה לגייס, הם "מיעוטים נרדפים וחשדנים". לכן, הוא טוען, לחץ עליהם עלול לעצור את השינויים החיוביים שבלאו הכי מתרחשים בשני מגזרים אלה בשנים האחרונות. הוא המחיש זאת באמצעות נתוני הגיוס בציבור החרדי: מ-20 צעירים בלבד ב-2008 ל-1,860 המשרתים כיום.

 

עם זאת הזהיר ג'רבי את המתנדבים החדשים שלא לנצל לרעה את תנאי השירות הנוחים אלא לנהוג באחריות ובמסירות ולהקפיד על החתמת כרטיס בשעוני הנוכחות. "רק בשנה האחרונה נאלצתי לפלוט ולהסגיר לצבא 170 שחיפפו", סיפר. לדבריו, כ-10 אחוז מהמתנדבים לא מקיימים את חובתם בתקופת השירות ולכן נדרשים להתגייס לשירות צבאי מלא,

מבלי שיוכלו לחזור למעמד "תורתו אומנותו".

 

רוב המתגייסים מבין ה-197 אינם אברכים צעירים שעזבו את הישיבה כדי להתגייס. למעשה, הרוב המוחלט הם חרדים נשואים בשנות ה-20 לחייהם, חלקם הורים לילדים, שחיפשו מסלול שיאפשר להם לצאת לשוק העבודה. אחד מהם הוא יונה ברודקין (23), נשוי ואב לשניים, שאחרי כמה שנים כאברך בכולל ביקש לעבוד לפרנסתו.

 

"הרבי מלובביץ' אומר שלכל אחד יש שליחות", הוא אומר ל-ynet. "כל יהודי הוא נציג של הקדוש ברוך הוא בעולם הזה. כתבתי לו (בחב"ד נהוג להתייעץ עם האדמו"ר המנוח במכתב ולקבל מענה מעיון בספריו, ק"נ), וקיבלתי תשובה שאני צריך לעסוק בחינוך. עבדתי כמורה בבית ספר ועכשיו אני מתגייס לתפקיד 'מדריך מוגנות' בנצרת עילית, במסגרת פרויקט 'עיר ללא אלימות'".

 

ומה עם שוויון בנשיאה בנטל הביטחוני?

"במהלך מבצע עופרת יצוקה תלו אצלנו בישיבה איגרת של הרבי, שבה הוא כתב שלחיילים בשדה הקרב וללומדי התורה יש אותה אחריות ואותה תרומה למאמץ המלחמתי. נכון שלא כולם מאמינים ומבינים את זה, אבל ההיסטוריה היהודית מוכיחה שזה כך. עם ישראל בכל הדורות ניצח במלחמה בזכות לומדי התורה לא פחות מאשר חיילי הצבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצטרפים חדשים לשירות הלאומי-אזרחי. מיעוט נרדף וחשדן
מומלצים