שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    טעים בחופה: 5 אולמות האירועים הטובים בישראל
    בפינאלה הגדול של ספיישל אוכל החתונות, הילה רגב מכתירה את 5 המקומות בהם מאכילים מאות ואלפי אנשים: אולמות האירועים הגדולים. בבחירות: אולם עם תפריט מעולה שכולו גלאט כושר ואולם המציע 10 מנות רק בעיקריות

    חתונות עמוסות משתתפים כבר הפכו לסטנדרט ישראלי. שפע של מקומות מוצלחים יותר ופחות נפתחו כדי למלא את הביקוש וכיום לא נדיר להגיע לחתונות של 500, 700 ואפילו אלף חוגגים.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    גן בוואריה: הכל על מוסד הביר גארדן

    לונדון קולינג: פיש אנד צ'יפס: המדריך

    הקיץ של פלוראנס: טיאן ירקות בקלי קלות

     

    במקביל חלה התפתחות ניכרת ב-"קייטרינג לאירועים" במקומות אלו.

     

    הצורך להוציא מאות מנות באותה איכות ובאותה דרגת חום ותנאי הגשה הביאה להתמחות בתחום ולפתרונות יצירתיים.

     

    לא כל האולמות הגדולים מתמודדים עם הבעיה הזו בהצלחה, אבל אלו שברשימה נבדקו באופן אישי, גם אם אף אחד לא זוכר שהגעתי.

     

    תופסים ראש בחופה: כך מרכיבים בר אלכוהול בזול

     

    המעוצב: אופוריה | ירושלים

    אולם חתונות חדש יחסית שנפתח בנובמבר האחרון באיזור התעשייה הצפוף ממילא בירושלים. למרות שאי אפשר לצעוד בתלפיות בלי ליפול על אולם אירועים ו/או מוסך (ויש גם כאלו שנראים כשילוב יצירתי של שניהם), הצליחו באופוריה למצוא את הנישה שלהם ולאכלס חתונות שבישראלית נקראות בינוניות (200-600 חוגגים).

     

    כשהיינו שם השתגענו בעיקר על פסטייה מרוקאית עם נתחוני פרגית ברוטב סילאן (אני) ופילה של דג בס הסלע על מצע ארטישוק ופטריות (הבחור). העיצוב היה קצת מוגזם לטעמנו, אבל זה כבר עניין של טעם.

     

    מחיר למנה: החל מ-180 שקלים.

    http://www.euphoria-events.co.il/

     

    ראוותני אך טעים. אופוריה (צילום: איתמר נוקריאן) (צילום: איתמר נוקריאן)
    ראוותני אך טעים. אופוריה(צילום: איתמר נוקריאן)

     

    הירוק: נסיה | צומת ראם

    זוגות שמחליטים להתחתן בנסיה צריכים להביא איתם מעגל חברתי יציב ומשגשג או לפחות להתחייב להזמין את כל מי שפגשו אי פעם. המקום עצום (14 דונם), טובל בירק ומעוצב לעילא, לעיתים בהגזמה.

     

    טובל בירק. נסיה (צילום: גל פלוטניקוב) (צילום: גל פלוטניקוב)
    טובל בירק. נסיה(צילום: גל פלוטניקוב)

     

    על העמודים הרומים למשל, הייתי מוותרת. החשש העיקרי במטבחים שכאלו הוא שהם לא יוכלו לעמוד בעומס. מי יכול להוציא 800 מנות באותה רמת איכות? מסתבר שנסיה יכולים, בתנאי שנצמדים למנות הבסיסיות. הרביולי הצמחוני עם הסלק, פסטו, בטטה, דלעת וגזר יכול היה לרוץ גם מחוץ לתנאי "אולם האירועים" וסלט האפרסמונים ועלים ירוקים עם חרדל דבש תפוז שווה שעתוק במיטב בתי הקפה של תל אביב.

     

    שווה שיעתיקו אותו לבית הקרוב הקרוב לביתכם. סלט האפרסמונים של נסיה (צילום: אילן נחום) (צילום: אילן נחום)
    שווה שיעתיקו אותו לבית הקרוב הקרוב לביתכם. סלט האפרסמונים של נסיה(צילום: אילן נחום)

     

    במקום גם מגישים מנת שווארמה הודו סטנדרטית ועופיון צלוי סבירים לגמרי, אם כי בעיקריות נצמדתי בעיקר לטריפל ממולאים (סלק אדום ממולא בפרגית, לפת בנתחי אנטריקוט וקישוא ממולא באורז).

     

    מחיר ממוצע למנה: 270 שקלים

    http://www.nesyaevent.co.il/

     

     

    אגדתא | צומת ראם

    אגדתא זכתה ליחסי ציבור מצויינים בזמן הפתיחה שלה כשכמה זוגות מפורסמים החליטו להתחתן במחירי עלות ולהוסיף קצת זוהר מקומי לאולם. הזוגות הללו נפרדו בינתיים, אבל המקום עדיין עומד.

     

    החתונה שבה השתתפתי התקיימה באחד מהלילות הקרים של חודש מרץ, כך שהאוסבוקו טלה על ירקות שורש היה תוספת מחממת, אם כי כבדה מידי. למרות נטייה ברורה להתרחק מכל מה שנשמע פלצני מידי, הצלחתי להתאהב בכנאפה עגל: מאפה איטריות קדאיף במילוי בשר עגל וסלסלת עגבניות.

     

    מוןשקע. אגדתא (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    מוןשקע. אגדתא(צילום: דן פרץ)

     

    אם לא הצטרפתי מיד לרחבת הריקודים – באוסבוקו האשם. באגדתא שני אולמות אירועים: לראשון דרוש מינימום של 150 אורחים ולשני: מינימום של 400 אורחים.

     

    מחיר ממוצע למנה: 270 שקלים.

    http://www.agadata.com/

     

     

    המגוון: גן הקונגרסים | חיפה

    גילוי נאות: בגן יצא לי להשתתף דווקא בבת מצווה, אירוע שלכבודו שלושה אולמות אירועים התאחדו לאחד עם מתופפים שירדו מהתקרה בבידור ותפריט מלא ומפורט עם יותר מעשר אפשרויות בחירה, במנה העיקרית בלבד. כדי להתגבר על ההלם הראשוני נצמדו למה שזיהינו. הפטה כבד עוף עם פיסטוקים וריבת בצל היה פשוט ומושלם.

     

    10 מנות עיקריות זה לא משהו שהולך ברגל. גן הקונגרסים חיפה (צילום: איתמר נוקריאן) (צילום: איתמר נוקריאן)
    10 מנות עיקריות זה לא משהו שהולך ברגל. גן הקונגרסים חיפה(צילום: איתמר נוקריאן)

     

    פרוסות הרוסטביף במניפת מלון עם רוטב נענע רעננו את החיך והפרגיות וקבב טלה עם טחינה אדומה היו לא מתיימרים ומוצלחים. הבחור נצמד לחזה עוף בשמן זית וציין כי מדובר במנה חביבה שהיה שמח אם גם כלתו הייתה מכינה בבית. כן, בהצלחה עם זה.

     

    מחיר ממוצע למנה: החל מ-200 שקלים

    http://www.gan-hacongressim.co.il

     

    הגלאט כשר: הדר סיטי טאוור | רמת גן

    לסיטי טאוור נחשפתי לראשונה לפני שלוש שנים בחתונה של חברה טובה שחזרה בתשובה.

     

    אז, מאחורי מחיצת הבד שחילקה את האולם לשניים והפרידה אותי מהבחור שאיתו יצאתי באותו זמן זכיתי להתפעל מהאוכל הגלאט כשר ומהעיצוב המסורתי להחריד של המקום. הם לוקחים את עצמם נורא ברצינות. ואז הגיעה ליהיא גרינר על שפע נצנציה וצבעה גם את אולם האירועים הנוקשה ביותר בשפע של נצנצים ורודים וזוהרים.

     

    גלאט, אבל בסטייל. הדר סיטי טאואר ()
    גלאט, אבל בסטייל. הדר סיטי טאואר

     

    גם באירוע של הקיץ הנוכחי האוכל לא איכזב. הסביצ'ה סלמון, מנה שגורה ברוב מסעדות הים התיכון, הייתה נעימה לחיך. האנטריקוט על האש היה סטנדרטי וניצל בזכות קרם הערמונים המשובח ופילה דג הפורל על בורגל עם פלפלים קלויים הזכיר לכולנו שהים במרחק נגיעה. בקינוחים כבר איבדתי את עצמי לדעת.

     

    מחיר ממוצע למנה: 230 שקלים.

    http://www.hadarcitytower.co.il/

     


     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אילן נחום
    צרוב בסטייל. כבד אווז בקייטרינג נסיה
    צילום: אילן נחום
    מומלצים