שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הפיצריה בסוף העולם: ביקור בדרום

    בקצה המדבר, בין גמלים ודיונות, מסתתרות להן שלל פנינים קולינריות. מישל דור ביקר בפיצרייה מופלאה, טעם דבש מדברי מתוק, שתה מים קרירים מכדים גדולים והתענג על מנסף שלא מהעולם הזה

    הסקרנות הקולינרית הביאה אותנו לעלות על האופנועים כדי לנסוע דרומה, מאוד דרומה.

     

     

    עוד בערוץ האוכל:

    גן בוואריה: הכל על מוסד הביר גארדן

    לונדון קולינג: פיש אנד צ'יפס: המדריך

    הקיץ של פלוראנס: טיאן ירקות בקלי קלות

     

    עבור רובנו הדרום מסתיים באזור בשר שבע, אבל אנחנו המשכנו עוד שעה ארוכה לכיוון שיפולי סיני, עד שהגענו בדרך לא דרך לחאן בארותיים בעזוז ממש סמוך לנקודת הגבול עם מצרים, 12 קילומטרים דרומה מניצנה. אם זה לא סוף העולם שמישהו יראה לי אחרת.

     

    טעים שם, בסוף העולם. עזוז (צילום: מישל דור) (צילום: מישל דור)
    טעים שם, בסוף העולם. עזוז(צילום: מישל דור)

     

    את היום הראשון בילינו בחאן המציע לארוחת הערב מנסף בגרסתו הבדואית הבסיסית. מוגש בה בשר טחון על מצע אורז, שמתובל בכוסברה ובצנוברים קלויים. מנה משביעה ביותר שקל מאוד גם להכין בבית כפי שניתן לראות בוידאו.

     

    אין כמו לקום לפנות בוקר וללגום תה רותח לפני שחוזרים לישון בצינת המדבר המלטפת. המדורה הדולקת עשרים וארבע שעות ביממה במרכז החאן שומרת שני סוגי תה שונים לחלוטין חמים כל הזמן. תה אחד עדין ובהיר והשני מתוק כדבש וניחן בצבע ענברי.

     

    למחרת רכבנו ליישוב עזוז עצמו כי נאמר לנו שחייבים לאכול שם את הפיצה שמוגשת בבית הקפה המקומי "קפה עזוז" . את המקום מנהל איל טובל, צרפתי במקור. "הגענו מגבול איטליה, אז הצד הצרפתי מתחבר לבצק ולגבינות והצד האיטלקי משלים את המלאכה בכל הקשור לפיצה". במקום תוכלו גם ליהנות מקרפים ושלל מטעמים מהמטבח הקטן.

     

          (צילום: מישל דור) (צילום: מישל דור)
    (צילום: מישל דור)

     

    התחנה האחרונה שלנו בסיבוב האוכל בפתחת ניצנה היתה במושב קדש ברנע, כאן תאמינו או לא, מצאנו את אדוארד פיליפוב, אוקראיני המגדל דבש באמצע המדבר. מבולבלים? גם אנחנו.

     

    "באוקראינה הייתי כוורן והחלטתי ליישם את כל הידע שלי בגידול דבשי מקורי שאין בשום מקום אחר, כמו דבש האקליפטוס שהוא להיט ענק כאן", מספר פיליפוב. בחנות הקטנה שלו תוכלו למצוא מוצרים המבוססים על הדבש שהוא מייצר.

     

    אז מה היה לנו כאן בסופו של דבר? מנסף בדואי, פיצה צרפתית על גבול איטליה ולקינוח דבש אוקראיני. אין ספק שפיסת המדבר הישראלי בסוף העולם לא רק השביע את הרעב שלנו אלא נתנה גם זווית יחודית למושג קיבוץ גלויות

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מישל דור
    מדברית. הפיצרייה של קפה עזוז
    צילום: מישל דור
    מומלצים