שתף קטע נבחר

המים מהברז לא טעימים? הספק יגיע לבדוק

ועדת הפנים והגנת הסביבה אישרה תקנות חדשות, שקובעות ערכים מחמירים יותר לאיכות מי השתייה ומחייבות את ספקי המים לבדוק ברזים של בתי מגורים ומוסדות לבקשת הצרכנים

תקנות מים חדשות שיבטיחו לתושבי ישראל מים באיכות בינלאומית טובה יותר, אושרו היום (ד') בוועדת הפנים והגנת הסביבה. התקנות, שמחליפות את אלה הקיימות קרוב ל-40 שנה משנת 1974, קובעות ערכים מחמירים לאיכות מי השתייה, ומטילות על ספקי המים חובות שונות, בהם ביצוע סקרי תברואה שוטפים ושגרתיים ולא רק בחשד לזיהום המים.

 

עוד בכלכלה ירוקה :

 

ספקי המים, דוגמת חברת מקורות, אגודות מים במועצות אזוריות, תאגידי מים וביוב עירוניים, איגודי ערים לביוב ועוד, יחוייבו  לבצע את בדיקות המים גם בברזים של בתי מגורים ומוסדות לבקשת הצרכנים. התקנות גם מחייבות את הספקים לפרסם באתרי האינטרנט שלהם מידע שוטף לציבור בדבר איכות המים, ומטילות עליה חובת דיווח מיידית בכל מקרה של שינוי באיכות המים.

 

עוד נקבע כי תתמנה ועדה מייעצת לאיכות מי השתייה שתעקוב אחר מחקרים בתחום, תמליץ על איסוף נתונים ועל עריכת סקרי איכות המים במוסדות שבהם שוהה אוכלוסייה רגישה, ובשכונות מגורים של מיעוטי יכולת.

 

מים באיכות ראויה לכולם

בסוגיית תוספת הפלור למי השתייה, נקבע לפי הצעת יו"ר הוועדה ח"כ אמנון כהן (ש"ס) כי חובת ההפלרה תיקבע כהוראת שעה לשנה, ולקראת תום השנה יציג משרד הבריאות את מסקנות המחקר שהוא עורך בנושא. גם בסוגיית תוספת המגנזיום למים מותפלים, נקבעה הוראת שעה אבל ל-3 שנים, במהלכן יתבצע ב-1-2 ממתקני ההתפלה.

 

מתקן התפלה בחדרה. ינסו להוסיף מגנזיום למים (צילום: מור דגן) (צילום: מור דגן)
מתקן התפלה בחדרה. ינסו להוסיף מגנזיום למים(צילום: מור דגן)

 

בסיום תקופת הניסוי ידווחו תוצאותיו לוועדת הפנים יחד עם המלצת משרד הבריאות בדבר הוספה קבועה של מגנזיום לכל המים המותפלים. בתקופה זו תיבחן גם עלות התוספת המגנזיום למים מותפלים. ח"כ דב חנין (חד"ש) ביקש לבחון גם את המשמעות הבריאותית של תוספת המגנזיום.

 

התקנות החדשות מבוססות על המלצות ועדה מקצועית בראשות הפרופ' אבנר עדין שמינה מנכ"ל משרד הבריאות לפני כ-8 שנים, שהסתמכו על הידע המדעי המעודכן ביותר.

 

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין' שליוותה את אישור התקנות, מסר כי "אישור התקנות יבטיח כי הזכות למי שתייה באיכות ראויה לא תהיה רק בהישג ידם של מי שמסוגלים לשפר המים שהם שותים באמצעות מתקני סינון ומים מינרלים, אלא לכלל הציבור כולו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים