שתף קטע נבחר

איגוד האופים: הלחם בפיקוח עשוי להתייקר ב-7%

יו"ר איגוד האופים: עלייה חריגה במחירי החיטה בבורסת קנזס שבארה"ב תביא להתייקרות הלחם בשיעור שבין 34 ל-52 אג'. משרד התמ"ת: "המחיר מתעדכן אם מוגשת בקשה למשרד"

הלחם שבפיקוח עשוי להתייקר בקרוב בכ-7%. כך דווח הבוקר (א') בקול ישראל. יו"ר איגוד האופים, יוחנן אהרונסון, סבור כי עלייה חריגה במחירי החיטה בבורסת קנזס שבארה"ב תביא להתייקרות הלחם בשיעור שבין 34 ל-52 אגורות.

 

 

ממשרד התמ"ת נמסר בתגובה כי "עדכון מחיר מוצר בפיקוח נעשה ב-2 אופנים: עדכון בסיסי - בעידכון זה נבדקת הרווחיות של החברה שבפיקוח על המחירים לפי הדו"חות הכספיים ובהתאם לאמות מידה אשר פורטו בדו"ח לבדיקת רווחיות חברות הנמצאות בפיקוח מחירים (דו"ח סוארי). עדכון שוטף - בעדכון זה עדכון המחירים נעשה מידי חודש בהתאם לשינויים ב"סל התשומות" של החברה המפוקחת.

 

"לגבי מחיר הלחם, הרי שנעשתה בדיקה על פי העדכון הבסיסי והיות והמאפיות נותנות הנחות משמעותיות לרשתות הגדולות דחינו את בקשתן להעלאת המחיר ב-11%. לגבי העדכון השוטף הרי שבחודשיים האחרונים עלה מאוד מחיר החיטה הנקנה בחו"ל וכן שער הדולר ומחירי המזוט.

 

"נכון להיום חסר לנו עדכון של מחירי המזוט אותו אנו מקבלים בסוף כל חודש. בכל מקרה הנוהל הוא שהמאפיות צריכות להעביר לנו בכתב את בקשתן ולהעלאת המחיר על פי העדכון השוטף ואנו נדון בה כמקובל".

 

יצוין כי בפברואר אשתקד מחירי הלחם שבפיקוח עלו בשיעור של 3.33%. בין היתר, מחירו של לחם אחיד פרוס עלה מ-7.15 שקל ל-7.38 שקל ומחירה של חלה עלה מ-5.20 שקל ל-5.37 שקל. במשרד התמ"ת הסבירו אז כי עליית המחירים נובעת מהמשך העלייה של מחירי החיטה בעולם, שהחלה בדצמבר 2010, ונמשכה גם בחודש ינואר 2011 וגרמה להעלאת מחירי הקמח, המהווה מרכיב משמעותי במחיר הלחם.

 

נזכיר כי בינואר השנה סירבה ועדת השרים לחקיקה לתת את תמיכת הממשלה להצעת חוק שתטיל פיקוח על מחיר הלחם המלא. יוזמת הצעת החוק, ח"כ רונית תירוש (קדימה), טענה כי מחיר הלחם המלא גבוה פי חמש ממחיר הלחם האחיד ולא הוגן מבחינה חברתית שהוא אינו נגיש לציבור הרחב, למרות שהוא מכיל רכיבים התורמים לבריאות האדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים