שתף קטע נבחר

צולים על בטוח: טיפים לצליית סטייקים על האש

האם להפשיר את הבשר במקרר או בטמפרטורת החדר ומתי? מה המרחק המומלץ מהלהבה כדי לצלות את הבשר ואיך יודעים מתי להפוך את הסטייק? אל גאוצ'ו מעניקים לכם טיפים לצלייה מוצלחת של בשר

  • רצוי להשתמש ברשת עבה העשויה מברזל, כך שתוכל לאגור הרבה חום ולהעבירו לבשר. במידה שהבשר קפוא, עדיף להפשירו במקרר מאשר בטמפרטורת החדר, כך נוכל לשמור על מרקמו טוב יותר.

 

  • יש להוציא את הבשר מהמקרר שעה-שעתיים לפני הצלייה, כך שהטמפרטורה של הבשר תהיה דומה לזו של הסביבה החיצונית.

 

  • מומלץ לשמן את הרשת לפני הצלייה, לוודא שהיא חמה מאד ולהקפיד שהגחלים יהיו בצבע אדום עמוק ללא להבות, כדי שהבשר לא ייחרך.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)

 

  • מרחק הנחה מהלהבה יקבע על פי גודל / עובי הנתח. נתח גדול ועבה יש להקפיד על מרחק של לפחות 20 ס"מ מהלהבה, נתח דק וקטן יהיה קרוב ככל שניתן לפחמים.

 

  • לאחר הנחת הבשר על האש אין להפוך את פרוסות הסטייק עד שמתקבלות על צידו העליון טיפות נוזל. ככל שטיפות הנוזל רבות, רמת העשייה מתקרבת ל- Well Done. לאחר שהחלטת על מידת הצלייה, הופכים שוב ומחכים עד שיופיעו טיפות הנוזל על הצד שכבר נצלה.

 

  • המלצות תיבול - הוספת פלפל שחור ומלח ים גרוס גם מומלצת לפני או בזמן הצלייה. תיבול נוסף מומלץ – צ'ימיצ'ורי

 

  • לאחר סיום הצלייה, מומלץ להשאיר את הרשת על האש כך ששאריות השומן יישרפו ויהיה קל לנקות אותה לקראת הפעם הבאה.

 

  • להקפיד תמיד לא להשאיר אש ללא השגחה ולכבות אותה לחלוטין לאחר הסיום.

 

  • שמרו על הניקיון, כך שגם הבאים אחריכם ייהנו מהטבע.

 

לעמוד הפייסבוק של אל גאוצ'ו

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התאימו את המרחק מהלהבה לפי גודל ועובי הנתח
צילום: shutterstock
מומלצים