שתף קטע נבחר

צילום: יריב כץ

ברוך שובך לכדור הארץ, אוסיין בולט

האתלט המוכשר בכל הזמנים שינה את מפת מושגי האתלטיקה. פחות מ-10 שניות הן זמן קצר מכדי לעכל, אבל הספקנו

הפעם לא נדרשו המדענים לשנים ארוכות כדי לגלות את החלקיקים שגרמו למפץ הגדול. אוסיין בולט עשה זאת במקומם תוך 9.63 שניות, כדי להוכיח שהוא אכן האתלט הגדול והמוכשר בכל הזמנים.

 

 

אף פעם לא היו קרבות כה חד צדדיים באליפויות בריצת ה-100 מ'. אז נכון שלפני שנה באליפות העולם בדייגו הוא פסל, והגיש ליוהאן בלייק את הניצחון, אבל היה מדובר בתופעה חד פעמית.

 

צילום: רויטרס

 

איך שאני מתחיל לכתוב את הטור הזה, טלפון מלונדון. על הקו, אלכס גלעדי.

"תכתוב שאין לך מושג", הוא אומר לי. שאלתי למה, והוא משיב: "כתבת בלייק-שמלייק, עכשיו תכתוב שאין לך מושג".

 

"ואתה ידעת?" שאלתי את חבר הוועד האולימפי הבינלאומי והנהלת איגוד האתלטיקה העולמית, והוא שותק. הבנתי שעשה זאת מתוך שמחה על שראה עוד תוצאה נדירה, בעוד מופע מהסרטים של אוסיין בולט.

 

ג'סטין גטלין מרוצה. שיא אישי ומדליית ארד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ג'סטין גטלין מרוצה. שיא אישי ומדליית ארד(צילום: AFP)

 

טייסון גיי. נתן את מה שציפו ממנו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טייסון גיי. נתן את מה שציפו ממנו(צילום: AFP)

 

נכון, אף אחד לא ידע בדיוק מה מצבו. אמרו שהוא לא כשיר ב-100 אחוז, אמרו שהוא בירידה. לא היו הוכחות לשום דבר שיסתור זאת. מי שידע, אולי, היה דווקא האיש שהגיע במקום השני - יוהאן בלייק, חברו לאימונים במועדון הרצים של קינגסטון. אחרי שלוש שנות קיפאון יחסי, מאז ה-9.58 בברלין, שב בולט להוכיח מה הייחוד שלו.

 

חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט:

  

אין ספק, בולט שינה את מפת המושגים באתלטיקה העולמית. בתחילת המילניום, עדיין התקשו להסתדר עם 9.80. כשהגיע, בשנה הראשונה להתמקצעותו ב-100 מ' (עד אז רץ 200 ו-400), הוא היה הראשון לרדת מה-9.7. ליתר דיוק ה-9.69 בבייג'ינג.

  

קרל לואיס. אצן ענק, אבל אפשר להשוות? (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
קרל לואיס. אצן ענק, אבל אפשר להשוות?(צילום: Gettyimages)

 

אוסיין בולט ויוהאן בלייק. המלך נשאר על כסאו ובגדול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אוסיין בולט ויוהאן בלייק. המלך נשאר על כסאו ובגדול(צילום: AFP)

 

שביתת ההאטה שלו ב-10 המטרים האחרונים של הגמר האולימפי הקודם, הראתה מה האיש (איש? יצור ביוני) מסוגל כשירוץ ברצינות את כל ה-100 מ'. בברלין שנה אחר כך, האצטדיון כולו רעד כשהפגיז עם ה-9.58 שלו. אריק אינשטיין כתב אז שלוש מלים: "9.58", אלה ספרות". גם הראש הגאוני של הזמר הלאומי לא היה מסוגל לעכל את מהפכת המושגים. לא בכדי בולט פצצת רייטינג אדירה הממלאת אצטדיוני אתלטיקה.

 

קרל לואיס האגדי, קודמו לזכיה רצופה באולימפיאדות בריצת 100 מ' (1984 ו-1998), האדם שנבחר כ"אתלט הגדול ביותר של המאה העשרים" (לא לשכוח, זכה ב-4 אולימפיאדות רצופות בקפיצה למרחק), מרבה להתלונן שבולט לא טבעי. באולימפיאדה הקודמת, גם הגרמנים פירסמו הודעות באותו נוסח חוצפני ומתגרה. מה לעשות, ככה זה כשהם מרגישים כמו עגלות מול מכונית מירוץ.

 

מסי. מישהו טען פעם שהוא מסומם בגלל כישרונו? (צילום: AP) (צילום: AP)
מסי. מישהו טען פעם שהוא מסומם בגלל כישרונו?(צילום: AP)

 

בולק ובלייק חוגגים. יוהאן ידרוך על היבלות של אוסיין? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בולק ובלייק חוגגים. יוהאן ידרוך על היבלות של אוסיין?(צילום: רויטרס)

 

עד שלא יוכח אחרת, מדובר בקנאה ותו לא. מה לא קורה שנולדים גאונים מסוג אחר על כדור הארץ? חוץ מזה, הכישרון של בולט לא התגלה ב-4 השנים האחרונות. כבר כשהיה בן 15 וחצי, זכה באליפות העולם לנוער עד גיל 20 (!), מה שמעיד על כמויות הכשרון הטבעי שלו. בולט גם עובר בדיקות סמים מחמירות, ועד כה לא נמצא שום חשד נגדו. מישהו פעם אמר שמסי מסומם בגלל הכשרון הפנטסטי שלו?

 

ה-9.63 שלו אמש הייתה תוצאה שהוכיחה כי מה שקרה בברלין לפני שלוש שנים לא היה מקרי. להיפך, היום אפשר לדבר על שבירת שיא ה-9.58 במונחים ריאליים. ועד אז, יש לנו את גמר ה-200 מ' בו הוא מחזיק בשיא העולם, 19.19, ואל תתפלאו אם השיא המדהים יישבר בלונדון. גם כאן בלייק (19.26 אשתקד) מתכוון, לפחות מתכוון, לדרוך על היבלות.

 

פחות מ-10 שניות הן זמן קצר מדי לעכל, אבל הספקנו. ראינו איך את בולט מתגבר על כל התחזיות. ברוך שובך לכדור הארץ, אוסיין בולט.....

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים