שתף קטע נבחר

המחבל במקדש הסיקי: חייל לשעבר בצבא ארה"ב

וייד מייקל פייג', חייל לשעבר בן 40, הוא האיש שירה למוות בשישה מאמינים סיקים. שכנתו: היה לו קעקוע של 9/11, הוא נפרד מחברתו לאחרונה. בהודו ערכו סיקים הפגנות מחאה

הגבר שירה למוות בשישה מאמינים במקדש סיקי בוויסקונסין הוא חייל לשעבר, וייד מייקל פייג'. כך דיווחו היום (יום ב') כלי תקשורת בארה"ב. עדיין לא ברור מה גרם לאיש, בן 40, לפתוח באש במקדש, אך מוקדם יותר פורסם כי ה-FBI חוקר את התקרית כאירוע טרור. פייג' נורה למוות בידי שוטר במהלך חילופי ירי ביניהם. בתוך כך נערכו היום בהודו הפגנות מחאה על הפיגוע שבהן השתתפו מאמינים סיקים.

 

אחרי הירי במקדש: "פחד בכל בית סיקי אמריקני" 

 

הפגנה בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנה בניו דלהי(צילום: AP)

 

"בושה לממשלת ארה"ב". הפגנה בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
"בושה לממשלת ארה"ב". הפגנה בניו דלהי(צילום: AP)

 

שוטרים וסוכנים פדרלים ערכו אתמול חיפוש בביתו של פייג'. שכניו בשני רחובות סמוכים התבקשו לעזוב את בתיהם או להישאר בתוכם. שכנה של פייג' סיפרה לרשת "פוקס ניוז" באינטרנט כי פייג' גר בדירה עם חברתו אך לפני זמן לא רב השניים נפרדו והוא עבר לדירה אחרת, לא רחוק משם. לפני שבועיים הוא שב לדירה המשותפת, דפק בדלת ודרש להיכנס.

 

נקשר לקבוצות ניאו-נאציות

עדיין לא פורסמו פרטים על אודות עברו הצבאי של פייג', אך ידוע כי הוצב זמן מה בבסיס פורט בראג שבצפון קרוליינה. מקורות משטרתיים מסרו לרשת CNN כי שמו של פייג' נקשר לקבוצות גזעניות וניאו-נאציות ושהוא שוחרר מהצבא בשל "התנהגות לא הולמת" - בכמה מקרים הוא נצפה שיכור במהלך תפקיד. 

 

השכנה סיפרה גם כי למיטב זיכרונה, לפייג' היה קעקוע שקשור לפיגוע ב-11 בספטמבר. גורמים במשטרה אמרו אתמול כי כתובות קעקע שנמצאו על גופו של היורה ופרטים מסוימים מתוך הביוגרפיה שלו הביאו את ה-FBI לחקור את האירוע כמעשה של טרור פנימי. משמעות ההגדרה הזו היא שמדובר במניע הכולל כוונה פוליטית כלשהי.

 

במקביל מתבררים פרטים נוספים על חלק מהנפגעים. נשיא המקדש, סטוונט קלקה, נורה כשניסה להתעמת עם פייג' בזמן שירה ללא הבחנה בבית התפילה. בנו סיפר אתמול לכלי התקשורת כי שוחח עם אמו בטלפון כששהתה בתוך המבנה בעת האירוע והסתתרה בארון.

 

"אנחנו מגנים הריגת סיקים חפים מפשע" (צילום: AP) (צילום: AP)
"אנחנו מגנים הריגת סיקים חפים מפשע"(צילום: AP)

 

"ויסקונסין בוכה". עצרת זיכרון לאחר הפיגוע (צילום: AP) (צילום: AP)
"ויסקונסין בוכה". עצרת זיכרון לאחר הפיגוע(צילום: AP)

 

בהודו הגיבו מנהיגים סיקים וכלי התקשורת בתדהמה. בהצהרה שפרסם היום אמר ראש הממשלה מנמוהן סינג, המנהיג הסיקי הראשון של הודו, כי הוא "המום ועצוב" בעקבות הפיגוע. הוא אמר כי ארצו מביעה "סולידריות עם כל אותם אמריקנים שוחרי שלום שגינו את האלימות" וביקש מהרשויות בארה"ב לנקוט צעדים למניעת תקריות נוספות.

בהפגנות בהודו הניפו מאמינים סיקים חרבות ונשאו שלטים שקראו לארה"ב לפעול נגד אלימות נגד סיקים ולמען צמצום כלי הנשק ברחובותיה.

 

סיקיזם היא אמונה שמקורה בהודו, הממזגת יסודות הינדואיסטיים ואיסלאמיים, ונוסדה במאה ה-15. הסיקים מאמינים באל אחד, שנמצא בכל מקום. יחסיו של המאמין עם האל, בתיווכו של הגורו, נשמרים על ידי מדיטציה ועל ידי קיום מצוות בחיי היומיום, כמו רחצה, תספורת, עבודה ותפילה. הגורו המייסד, גורו נאנק, כלל בתורתו לא רק חוקים וטקסים דתיים, אלא גם משנה חברתית מפותחת: שוויון חברתי, דחיית מבנה הקאסטות ההודי המסורתי, דאגה לכל חברי הקהילה וחלוקת משאבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאמין בעליונות הלבנים. פייג'
צילום: AP
מפגינים בניו דלהי
צילום: AP
תושבת ויסקונסין בעצרת זיכרון
צילום: AP
קרובי משפחה מחוץ למקדש בזמן האירוע
צילום: AP
מומלצים